reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hej

dałam smoka bo nie mam siły ciągle wyciągać mu kciuka :-(

ja anty mam przepisane cerazette ale jeszcze leżą, @ jeszcze nie było, przerywany sexik, chyba nie zajde :sorry:

mąż pod choinkę dostanie pióro i/lub szlafrok bo mi zabiera mój ;) a malutkiemu kupiłam na mikołaja 1szą książeczkę i mu czytam. :)

Ewa współczuje, tez mam takie spięty z m.. ale on nie stoi za swoja bardziej tylko mi się wydaje bo daleko jest moja. Chciałabym do moich na xmas jechać ale opony zimowe są nie za bardzo a tysiaka na opony teraz nie wydam. Może moi przyjadą do nas, w sumie my przez 3 lata jeździliśmy, a poza tym pierwsze święta na swoim to mogę sprszać :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
My też już po szczepieniach, było nawet nawet mały płakał ale ja go szybko przytuliłam i się uspokoił, więc nie było chwil zgrozy prócz tego oczywiście że się zaniósł , ale nie tak mocno jak zawsze . Teraz troszkę pomarudził ale po kąpieli poszedł spaciulkać zobaczymy na jak długo. Mały jest zdrowy , waży uwaga : 6090 kg w 11 tyg- pięknie- powiedziała Pani doktor haha
Kazała odstawić wit d- ja z tego wszystkiego nie zapytałam dlaczego?? Pomacała ciemieniuche i powiedziała żebym nie dawała już!

Ivi - kochana spokojnie, ja takich myśli miałam miliony i też pisałam tu na forum i tak jak pisałam instynkt obudził się dopiero jakieś 3 dni temu. Zauważyłam że maleństwo już mnie tak nie męczy nawet jak płacze... spowolniłam trochę , z niczym się już tak nie śpiesze, daje na luz, zauważyłam że jestem szczęśliwsza, nawet wstawanie nie sprawia mi już takiego trudu . Nie wiem jak to nazwać ale teraz czuję naprawdę jak to jest być matką i jak bardzo go kocham. Więc na wszystko potrzeba czasu uwierz mi będzie lepiej :*

ale się uśmiałam z tą Fridą dziewczyny :-D:szok::-D

elifit - zrobiłaś bardzo dobrze :tak: oduczaj półki się da :tak:

Justyś - dzieci karmione mm nie dostają wit. D bo ona jest już w mleku :tak:

Ewa - powinnaś przypomnieć swojemu, że teraz przede wszystkim Ty i maleństwo jesteście jego rodziną :tak: i w pierwszej kolejności ma myśleć o Was i tyle bo chyba właśnie po to sami zakładaliście rodzinę, żeby myśleć i sobie i o swoich sprawach a nie żyć, życiem rodziców i rodziny :sorry:

Ostatnia edycja:
ojjjj czasami aż ręce opadają. Mam doła przez te nasze kłótnie, bo przez te nasze rodziny spinamy sie prawie codziennie! a ja mam i tak dużo na głowie to czemu ten gamoń mi dokłada :( czasami mam chęć sie spakowac i pojechać do rodziców tak bez słowa, żeby troche sie pomartwił i zobaczył co traci...

elifit
no widzisz ja też mam swoich daleko, ale fajnie że możesz zaprosić najbliższych do siebie. W sumie fajne takie święta u siebie, tyle że będziesz miała pewnie kuuuupę roboty!
moi rodzice niestety nei mogą przyjechać do mnie... zresztą tsak prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie nawet świąt z moją i jego rodziną... już na chrzcinach widziałam... jedna strona stołu mojej rodziny, druga jego i mało kto z kim rozmawia... jakoś za sobą nie przepadają wszyscy... i powiem szczerze że zaczeło sie od wesela naszego jak mój mąż zażyczył sobie że dla jego rodziny stół ma być osobno, a potem miał pretensje że moja rodzina olała jego rodzine i nikt do nich nie przychodził, a prawda jest taka że ja chciałam aby każdy sam sobie wybierał miejsca żeby mogli własnie sie jakoś skumać... i od tamtej pory są u nas takie problemy i podziały. Ale ostatnie tygodnie to już zwłaszcza, bo jak bylismy u moich rodziców po porodzie 3 tyg to już teraz przez rok możemy nie jeździć najlepiej a jego rodzice co tydzień... masakra...
haha Ewa ja też tak robiłam i się wkurzyłam że to jakieś dziadostwo i odłożyłam to haha

właśnie zobaczyłam na fotke z mojej fridy i na niej jest ze tą gumową cześc bierze się do ust a do noska jest plastikowa koncówka więc już niewiem
no ja tego już dawno nie mam wywaliłam tą ulotkę a w necie sprawdziłam ze całkiem końcówki pomyliłam hehe...no teraz to już bede wiedziała :p ale gafa...

miłka
masz rację, tylko ze ja też żyję po części życiem rodziców i on mi to ciągle wypomina, ale ja nie mogę sie odciąć bo jestem bardzo z nimi związana emocjonalnie, a tęsknota tym większa im większa odległość podobno...

jak narazie wrócił z zakupów i sie do mnie nie odzywa. Najgoprsze że zostawił mnie kiedy mała dostała kolek, a teraz przyszedł i zagląda do niej i zachowuje sie jakby nigdy nic a mnie kręgosłup napieprza od noszenia jej- kręgi mi napewno w ciązy jakieś powypadały... czemu faceci są beznadziejni!???

maggie
też mam ten viburcol i mam podawać gdy Emilka po kąpieli nie bedzie szła spać- bo ona sobie noc i dzień pomieszała ostatnio i po kąpieli zabawy były- jeszcze przed kolkami, ale jeszcze nie podawałam. Rozumiem że jak śpi to jednak skuteczne te czopy:p
lekarze wam dali leki zeby dzieci spac chodzily???:szok:

ale się uśmiałam z tą Fridą dziewczyny :-D:szok::-D

elifit - zrobiłaś bardzo dobrze :tak: oduczaj półki się da :tak:

Justyś - dzieci karmione mm nie dostają wit. D bo ona jest już w mleku :tak:

Ewa - powinnaś przypomnieć swojemu, że teraz przede wszystkim Ty i maleństwo jesteście jego rodziną :tak: i w pierwszej kolejności ma myśleć o Was i tyle bo chyba właśnie po to sami zakładaliście rodzinę, żeby myśleć i sobie i o swoich sprawach a nie żyć, życiem rodziców i rodziny :sorry:

dzieci karmione MM dostaja witamine D, a nie dostaja K. My jestesmy na MM i tak wlasnie powiedziala nam pediatra.

lekarze wam dali leki zeby dzieci spac chodzily???:szok:
a viburcol nie jest na spanie, tylko kiedy dziecko cierpi na kolki, jest niespokojne, po szczepieniach m.in. Działa wyciszająco i jest to środek homeopatyczny

Halo :-)

u mnie przeziębienie przechodzi :-) nie kupowałam PrenatralGrip bo drogie to a tylko 15 kapsułek, polecam chorującym mamom GrypoRutin skład prawie identyczny i 60 tabletek za 10,50 :tak:

maggie - mi zarówno w szpitalu przy wypisie jak i pediatra powtórzył, że dzieci karmione mm nie dostają wit. D bo jest już w mieszance - patrz skład ;-)

u mnie cieżka noc. Mała spać nie chciała a ja taka zmęczona byłam..... mąż się tyłkiem odwrócił i usnął a ja sie męczyłam, od suszarki już mi głowa pękała a mała i tak nie usnęła. Zaczęła bardzo dużo jeść przed pójściem spać, zjadła 4 cyce i w końcu odpłynęła. A ja przeryczałam pół nocy bo miałam już dosyć tego zmęczenia i nie wyspania no i płaczu, i znowu myśli typu że ja sie nie nadaje do bycia matką, że jeszcze nie jestem gotowa:(

a mam pytanie z innej beczki, czy ktoś ma muszle laktacyjne avent?
ja do tej pory używałam z medeli ale one są tylko z dziurkami i czasami mi sie zapominało, nachyliłam się i wszystko wyciekało, ale poza tym do dobrze pasują i są dobre. Ale postanowiłam kupić na próbę aventu, głównie chodziło mi o te bez dziurek, żeby mnie nie zalewało jak się zapomnę, szczególnie w nocy. I kupiłam za 28 zł z przesyłką, przyszły wczoraj. I jestem zawiedziona, muszle kiepsko przylegają i wszystko pod nimi wycieka i nadal jestem cala mokra :/ też tak macie? czy to może ja źle je zakładam, albo cycki mam jakieś nie wymiarowe?

reklama
Hejka :-p

A ja mam pytanie z innej beczki :sorry2: Czy któraś z Was przechodziła z Bebilon na Nan?

Dziewczyny to się uśmiałam z tego aspiratora :-D:-D Jesteście de best :-D

Kasiadz ja je mam, nawet cały komplet ale na co dzień ich nie używam :no: Tylko wtedy zakładam jak odciągam pokarm... Ale też nie mogę powiedzieć aby były jakieś super szczelne :no:

"A ja mam pytanie z innej beczki" :-D dobre, jeszcze któraś?? :-D

Ostatnia edycja:
Do góry