reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

DZIEWCZYNY MAM PROŚBĘ WRZUCAJCIE FAJNE LINKI DO PRZYDATNYCH LINKÓW

w razie emergency szybciej potrzebującemu będzie odnaleźć niezbędne informację ;-)

Herbata - no baaa już mam pół dużego pokoju klejem uwalonego i wszędzie ścinki od wycinania serwetek :eek:

Marti - moja przed snem trochę się powierci w kołysce ale jak już śpi to się nie wybudza :tak: może coś jej zmieniłaś co jej nie pasuję: kołdrę, kocyk, za ciepło, za zimno, zapinane ubranko na plecach :tak: u nas też czasem kupy strzelające (tj. z pierdzioszkami )

mileczka - no, no no, może taki grzeczny bo chcę mieć rodzeństwo ;-)

reklama
hej kobietki
my już po szczepieniach
zaszczepiliśmy tylko 5 w 1, z pneumokoków na razie zrezygnowaliśmy, doszliśmy do wniosku że na pneumo i meningo można zaszczepić w późniejszym czasie i będzie wtedy mniej dawek a z rota postanowiliśmy zresygnować.
Mała była bardzo grzeczna, waży już 5300g, a podczas kłucia bardzo płakała aż bordowa się zrobiła, ja ją trzymałam i też patrzeć na to nie mogłam a mąż głowę odwrócił.
teraz maleńka sobie śpi i mam nadzieje że nie będzie żadnej gorączki.
co do naszej wysypki to pani dr pediatra specjalista od alergii powiedziała że to nic poważnego i żeby się nią nie przejmować bo to potówkowe i normalne u takich dzieici:)

hejo

marti strzelające kupy mój też miewa, czasem podczas przewijania na mnie poleci :eek::rofl2:
jak idzie spać to też sobie pojękuje, czasem to tak głośno i się wybudzi, śnią mu się koszmarki pewnie szczepienie albo że cyc mu ucieka :laugh2: Głaszczę wtedy po główce i zasypia zaraz.

malutka ja też mojego wyemigrować chcę z łóżeczka bo wogóle nie chce tam leżeć, pewnie dlatego że nie może się porządnie porozglądać, czekam na paczkę od siostry z projektorem, mały światełko uwieeelbia, ale się z choinki ucieszy :tak::laugh2:

u nas słońce ale wietrzysko straszne, chyba tylko werandowanie zostaje. Aruś od kilku dni mniej robi kup i dzięki temu pupa sie wygoiła na amen :-) aż mama podziwia tą pupencję :-D Aha i zauważyłam że jelitka sprawniej pracują bo stękanie się uspokoiło (odpukać) a nawet bobotica nie daję :)

justyś
oby to jednorazowy wybryk może miał gorszy dzień.
Kiedyś bawiłam takie dziewczynki i jedna z nich się od urodzenia zanosiła. Poprostu gdy zaczynała płakać to bezgłośnie z otwartą buzią i czerwona się robiła. Ja nie panikowałam po prostu dmuchałam do buzi i zaraz wracał głos. Natomiast rodzice jej od małego jej tiu tiu robili żeby tylko się nie zanosiła i się teraz mała cwaniara nauczyła wykorzystywać. :eek:

Ostatnia edycja:
Witam ślicznotki :)!

Wracam po udanym weekendzie :) Winko było pyszne, mąż po takim celibacie jeszcze smaczniejszy :-D A Marko chyba wyczuł sytuacje i spał pierwszy raz ciągiem 6 godzin :szok: Byłam w ciężkim niedowierzaniu :-) Do tego udało sie wyskoczyć na zakupy i wloski zafarbować. Jakby nie było, jest bardzo miło :-D

Justyś biedaku musiałas sie strachu najesc... Mój tez sie zanosi :-( Może po prostu gorszy dzień miał Antoś. Dziś na pewno bedzie lepiej!

Malutkadzięki za artykuł! Przyda si :) My kupiliśmy malemu karuzele z projektorem do łóżeczka z Fishera ale Marek nie jest zainteresowany :( Moze jeszcze za mały :(? Mam nadzieje bo szkoda tych dwóch stowek wydanych...

Marti mój jak go kłąde do łóżeczka to musi sobie przez sen jeszcze troche po swojemu poopowiadać. U nas to standard :-)
Aha.... Któraś ciotka dobra rada poradziła kupic Fride! I chwała jej za to! Dziś doszła i jestem uratowana po raz kolejny :)! Już mi katar Małego nie straszny! Dziękuje :-)
U nas póki co karuzela jeszcze nie daje rady, mały zainteresuje się może na sekundę dwie, a ta gwiazdka jest dla niego o tyle dobra ,że on bardzo lubi światełka, wtedy wyłączamy światło w pokoju, gra po cichu tylko telewizor, mały leży w łóżeczku, gwiazdka leży koło niego, świeci mu jak lampka nocna, więc patrzy albo na światełko czyli na gwiazdkę albo na sufit na ruszające się obrazki, a przy okazji słucha melodyjki, kilka minut i mały robi odlot :-D
A jeszcze do niedawna zasypiał tylko albo na rękach albo u nas w łóżku przy cycku :tak:;-)

Jakby któraś chciała, jutro kończy się aukcja, w tej chwili jest 1zł i jedna osoba licytująca, ja mam identyczną ;-)
http://allegro.pl/tomy-pozytywka-projektor-gwiazdka-i1952069208.html
A jak nie to nowa, też od 1zł ale jeszcze 3 dni do końca:-p
http://allegro.pl/tomy-pozytywka-projektor-gwiazdka-i1952069208.html

Ostatnia edycja:
ja sie zgubilam juz w tych szczepieniach, na pewno rezygnuje z rota.
Ale nie wiem czy brac 5w1 czy 6w1, a idziemy sie szczepic w czwartek:eek:

Jaki jest u Was koszt pneumo i meningo?

reklama
Wszystkie mamy, które czeka łaczenie pracy zawodowej z macierzyństwem zapraszam na bloga Szklany Sufit na iwoman. Często jest tak, że kobieta musi pracować dwa razy ciężej niż mężczyzna, aby być zauważona i traktowana tak samo. Kobietom łaczącym obowiązki rodzicielskie z aktywnością zawodową nie jest dziś łatwo. Na blogu znajdziesz garść cennych wskazówek jak lepiej organizawoć swoją codzienność. Zapraszam : - )

Ostatnia edycja:
Do góry