reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Hej dziewuszki, wpadlam na chwilke bo moja kolkowa ksiezniczka zyc mi nie daje :-( Chcialam sie was podpytac, czy dzieciaczki co mialy kolki juz sie czuja lepiej, bo widze ze przestalyscie marudzic na kolki, a moja najmlodsza praktycznie.
Jesli tak, to powiedzcie kiedy im przeszlo, i jak tego dokonalyscie, a moze samoistnie minelo? Wszedzie pisza ze trwa do 3-4 miesiaca, ale ja sie ludze, ze moze minac wczesniej.. Opowiedzcie jak to u was z tymi kolkami?:tak:

ja szczerze mowiac nie wiem czy to byly/sa kolki, ale Maly od 3 dni odkad skonczyl 6 tyg i zaczal 7 jest (odpukac) spokojniejszy. I jak lekarka sugerowala zmienic mleko z HA na mleko dla uczuleniowcow na razie tego nie robie bo uwazam, ze nie ma takiej potrzeby.

Ostatnio tez praktykuje patent owijania malego z raczkami przy ciele w kocyku, zanim sie rozkreci i zacznie mega histerie. Pisala o tym chyba Malutka i nawet dziala, uspokaja sie jak jest tak opatulony.A jak jest skrajnie zle, to w tym opakowaniu slucha okapu i zazwyczaj usypia. Co w sumie nie zmienia faktu, ze jestem mega zmeczona i nie mam ochoty na nic, a faceta mojego niedlugo zabije w sumie bez jakiegos wiekszego powodu :szok:

Kasiadz, ja tez myslalam ze to moze potowki. Pediatra widziala malego i chyba sama nie wiedziala od czego to. Jak sie dowiesz czegos nowego, daj pls znac :tak:

reklama
Dzieki dziewczyny, widze ze teraz etap sprzetow agd w roli uspokajaczy :-D, moze i to przetestuje :tak: Moja raz spokojna, a raz jak dzis na przyklad caly dzien, co usnie to po 10 minutach sie rozbudza i kweczy i jeczy, az po kolejnych 10 zaczac beczec.. Gnie sie i prezy, nogami przebiera.. Juz nie wiem co myslec.. Ja chce spaaaaaac :szok:
Aha i karmie tylko cycem, wiec mleko racej niet.. Mala tylko bardzo lapczywie je i az slychac jak lyka powietrze z kazdym lykiem, ale zadna pozycja tego nie zmienia, zreszta jak jej odciagniete mleko z butli daje, to mi tak samo przelyka to powietrze.. I co ja biedna nieszczesliwa mam poczac? :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny, widze ze teraz etap sprzetow agd w roli uspokajaczy :-D, moze i to przetestuje :tak: Moja raz spokojna, a raz jak dzis na przyklad caly dzien, co usnie to po 10 minutach sie rozbudza i kweczy i jeczy, az po kolejnych 10 zaczac beczec.. Gnie sie i prezy, nogami przebiera.. Juz nie wiem co myslec.. Ja chce spaaaaaac :szok:

stawiam na skok rozwojowy:tak: choc nie wiem czy u Was troszke nie za wczesnie, ale wydaje mi sie, ze nie ma reguly.
Myslalam, ze to pic na wode, ale wszystkie przeslanki mowia, ze u nas jednak cos bylo na rzeczy, a od tego czasu Maly nagle bardziej kumaty. U nas trwalo to jakies 3 dni

maggie ciesze sie ze juz lepiej u Ciebie. Faktycznie cos jest w tych skokach. a ksiazke moge Ci podeslac, ale to wieczorem, bo teraz nie siedze u siebie
ivi moja uspokaja okap. sprobuj ;-) moze kup butelke antykolkowa jak tak lapczywie je? poza tym nawet jesli to kolki to jeszcze tylko 2 miesiace. wiem ze narazie to kiepskie pocieszenie, ale moja tez bywa mega marudna. uwierz. a ma napady placzu o tych samych porach codziennie?

kasiadz to gratuluje przespanej nocy. oby wiecej takich!

Dziewczyny piszecie o tym opatulaniu maluchów, a mi facet od usg zabronil opatulac bądź kłaśc Hanie w rożku, gdyz źle to wpływa na stan bioder. U Hani stan bioderek jest dobry ale nie idealny wiec mam kłaśc ja tak aby miała luz w nogach i mogła nimi machać, tak samo jak ją trzymam na brzuszku u siebie to nogi wokól mojego ciała ma miec szeroko rozstawione. Więc nie wiem jak to jest, każdy poleca co innego i bądź tu mądry, ale wydaje mi sie na mój rozum,że dobrze koleś mówil.

ja szczerze mowiac nie wiem czy to byly/sa kolki, ale Maly od 3 dni odkad skonczyl 6 tyg i zaczal 7 jest (odpukac) spokojniejszy. I jak lekarka sugerowala zmienic mleko z HA na mleko dla uczuleniowcow na razie tego nie robie bo uwazam, ze nie ma takiej potrzeby.

Ostatnio tez praktykuje patent owijania malego z raczkami przy ciele w kocyku, zanim sie rozkreci i zacznie mega histerie. Pisala o tym chyba Malutka i nawet dziala, uspokaja sie jak jest tak opatulony.A jak jest skrajnie zle, to w tym opakowaniu slucha okapu i zazwyczaj usypia. Co w sumie nie zmienia faktu, ze jestem mega zmeczona i nie mam ochoty na nic, a faceta mojego niedlugo zabije w sumie bez jakiegos wiekszego powodu :szok:

Kasiadz, ja tez myslalam ze to moze potowki. Pediatra widziala malego i chyba sama nie wiedziala od czego to. Jak sie dowiesz czegos nowego, daj pls znac :tak:

jest film pt "szczęśliwe niemowlę" w którym dr harvey karp przedstawia techniki uspokajania dzieci. jest tam też owijanie i jest wyjaśnione jak owijać, są też inne techniki. film jest rewelacyjny ten facet jest jakimś zaklinaczem dzieci, przy nim nawet rozkrzyczane dzieciaczki uspakajają się i usypiają, więc jak macie możliwość to poszukajcie sobie filmiku i ściągnijcie. ja go oglądałam na sr i z chęcią bym go ściągnęła ale nie mam żadnego programu do ściągania filmów:(

maggie ciesze sie ze juz lepiej u Ciebie. Faktycznie cos jest w tych skokach. a ksiazke moge Ci podeslac, ale to wieczorem, bo teraz nie siedze u siebie
ivi moja uspokaja okap. sprobuj ;-) moze kup butelke antykolkowa jak tak lapczywie je? poza tym nawet jesli to kolki to jeszcze tylko 2 miesiace. wiem ze narazie to kiepskie pocieszenie, ale moja tez bywa mega marudna. uwierz. a ma napady placzu o tych samych porach codziennie?

kasiadz to gratuluje przespanej nocy. oby wiecej takich!

Herbata dzieki, nie zapeszajmy :-)
Będe wdzieczna za ksiazke, chetnie przeczytam. Mój mail: maggie9_80@tlen.pl
Pieknie dziekuje :tak:

Dziewczyny piszecie o tym opatulaniu maluchów, a mi facet od usg zabronil opatulac bądź kłaśc Hanie w rożku, gdyz źle to wpływa na stan bioder. U Hani stan bioderek jest dobry ale nie idealny wiec mam kłaśc ja tak aby miała luz w nogach i mogła nimi machać, tak samo jak ją trzymam na brzuszku u siebie to nogi wokól mojego ciała ma miec szeroko rozstawione. Więc nie wiem jak to jest, każdy poleca co innego i bądź tu mądry, ale wydaje mi sie na mój rozum,że dobrze koleś mówil.

Ati nogi staram sie wlasnie dawac luzno, a USG mamy w ta srode.

jest film pt "szczęśliwe niemowlę" w którym dr harvey karp przedstawia techniki uspokajania dzieci. jest tam też owijanie i jest wyjaśnione jak owijać, są też inne techniki. film jest rewelacyjny ten facet jest jakimś zaklinaczem dzieci, przy nim nawet rozkrzyczane dzieciaczki uspakajają się i usypiają, więc jak macie możliwość to poszukajcie sobie filmiku i ściągnijcie. ja go oglądałam na sr i z chęcią bym go ściągnęła ale nie mam żadnego programu do ściągania filmów:(

kasiadz a widzisz, dzieki, zerkne na YT

reklama
Hej
Ale u Nas wieje nad zalewem masakra:( Chyba się trochę boje :(

W moje dziecko coś wstąpiło, darł się dziś cały dzień tak masakrycznie jakby go ze skóry obdzierali:( Nie mogłam go uspokoić:( Był totalnie nie swój!!!! Nie ma gorączki, wzdęć też nie bo pierdzi i kupsztale też sadzi, kolki też nie . Tu sie uśmiecha a za chwilę płacz straszny. Wczoraj wieczorem tak mi się zaniósł przy ubieraniu cały czerwony się zrobił , chyba z 10 sekund , moja mamuśka jak to zobaczyła to odrazu w ryk a ja zaczęłam dmuchać mu w usteczka nic, więc wziełam go do góry i potrząsnełam i dopiero wziął oddech. Zaczęłam wyć jak szalona tak się wystraszyłam :( No i dziś cały dzień płacze,w dzień spał łącznie może pół godziny:(( Sama nie wiem co się z nim porobiło :((

Do góry