reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
No na żywo też super wyglądają ,nawet się jednym pobawiłam :-D:-D:-p

Zastanawiam się co się dzieje z iloną26,pysią i puellą, a w sumie to więcej dziewczyn nas opuściło, rudson też zniknęła :eek:

chętnie bym taką zabawkę zakupiła, ale kasa na inne cele musi pójść,więc Maja musi się zadowolić na razie taką tanią karuzelką z pozytywką, narazie daje radę i nie raz zyskuję 15 min spokoju.
co do dziewczyn, które nas opuściły to też nie raz o nich myślę i szkoda że się nie oddzywają choć raz na jakiś czas.ciekawe co u nich słychać? Mi ciągle czasu brakuję i nieraz bym chciała więcej coś do was napisać to nieraz nie mam możliwości. Mała bardzo mało śpi w dzień, dosłownie po 15 min. do pół godziny ma takie drzemki i to najczęściej na rękach, bo łóżeczko be. Nawet teraz piszę z nią na rękach, między czasie prasuję i pomagam chłopcom w lekcjach, cały czas w biegu, a wieczorem jestem już padnięta, a mała często do 12 w nocy urzęduje, no ale trzeba to przetrzymać i cieszyć się z malych rzeczy.Ale nawet Atram dawno nie było. Dziewczyny dajcie znać że jesteście!

Aneczka uwielbia wszystkie zabawki ktore graja i sie ruszaja. My to ich mamy chyba z 5 ale nie kazde ja uspokajaja, na przyklad przy tej co malutka wkleila (ta zolta gwiazdka) to ona sie rozbudza i cieszy sie jak widzi cos na suficie, podobnie z karuzelka, smiechy-hichy takie przy niej odstawia ze hej, a karuzelke mamy zwykla 3 zwierzaczki i tyle... To co ja uspokaja to dzwieki tej zabawki:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=132001&e=detail&selcat=rainforest&pid=40107
mozna w niej regulowac glosnosc dzwieku, wylaczyc swiatlo i ruszajace sie zwierzatka. Takze czasem jak sie budzi w nocy puszczam jej same dzwieki lasu i wody i zasypia z powrotem.

Ale u nas nie ma szans zeby zasnela sama przy pierwszym nocnym usypianiu, w ogole z usypianiem mamy straszne problemy, sen ma niespokojny, przebudza sie czesto dlugo jej zajmuje zeby zasnac a od pierwszego ziewniecia do przemeczenia mamy moze pol godzinki, potem jest juz bardzo trudno.... I zadna zabawka tego nie zmieni :(

Aneczka uwielbia wszystkie zabawki ktore graja i sie ruszaja. My to ich mamy chyba z 5 ale nie kazde ja uspokajaja, na przyklad przy tej co malutka wkleila (ta zolta gwiazdka) to ona sie rozbudza i cieszy sie jak widzi cos na suficie, podobnie z karuzelka, smiechy-hichy takie przy niej odstawia ze hej, a karuzelke mamy zwykla 3 zwierzaczki i tyle... To co ja uspokaja to dzwieki tej zabawki:
Fisher-Price - Baby Gear
mozna w niej regulowac glosnosc dzwieku, wylaczyc swiatlo i ruszajace sie zwierzatka. Takze czasem jak sie budzi w nocy puszczam jej same dzwieki lasu i wody i zasypia z powrotem.

Ale u nas nie ma szans zeby zasnela sama przy pierwszym nocnym usypianiu, w ogole z usypianiem mamy straszne problemy, sen ma niespokojny, przebudza sie czesto dlugo jej zajmuje zeby zasnac a od pierwszego ziewniecia do przemeczenia mamy moze pol godzinki, potem jest juz bardzo trudno.... I zadna zabawka tego nie zmieni :(

Kuba tez najbardziej lubi odglosy wody.
Macie jakąś fajną pozytywkę, ewentualnie projektor z takimi dźwiękami?

i czy orientujecie się czy takie cuś warte swojej ceny: http://allegro.pl/hit-wyprzedaz-niania-video-hama-bc-439-zobacz-i1942937884.html ?

Używacie video niani? Sprawdza się? HELP

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki , dziękuję z góry za słowa wsparcia :*
Dziś było o wiele lepiej, mały się dużo uśmiechał ale nadal ze spaniem w dzień ma problem , dziś spał znów łącznie pół godziny nie licząc spaceru:( Już sama nie wiem :(

Maggie - dziewczyny już pięknie opisały czym jest zaniesienie, więc ja nie zdążyłam :) Co do niani to ja mam tą z angelcare z monitorem oddechu i jestem zadowolona, ciągle korzystam z tego cacuszka ( tylko że drogi strasznie :( )

Ja mam tego konika z fishera i mogę spokojnie polecić , fajna sprawa, jeżeli mały zasypia na tem pare minut to właśnie przy tym koniku :)

Idę pranie wywiesić, telefon od męża i lulu.
Aha możliwe że mój synek ma skok bo mi się wydaje że on cały czas głodny??

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki , dziękuję z góry za słowa wsparcia :*
Dziś było o wiele lepiej, mały się dużo uśmiechał ale nadal ze spaniem w dzień ma problem , dziś spał znów łącznie pół godziny nie licząc spaceru:( Już sama nie wiem :(

Maggie - dziewczyny już pięknie opisały czym jest zaniesienie, więc ja nie zdążyłam :) Co do niani to ja mam tą z angelcare z monitorem oddechu i jestem zadowolona, ciągle korzystam z tego cacuszka ( tylko że drogi strasznie :( )

Ja mam tego konika z fishera i mogę spokojnie polecić , fajna sprawa, jeżeli mały zasypia na tem pare minut to właśnie przy tym koniku :)

Idę pranie wywiesić, telefon od męża i lulu.
Aha możliwe że mój synek ma skok bo mi się wydaje że on cały czas głodny??

Tak, juz troche sie zorientowałam o co chodzi z zanoszeniem się :tak:
Co do skoku, nie pomoge bo u nas dopiero 7 tydzien leci. Zastanowie sie nad tym konikiem, cos chce kupic ale ciezko wybrac.

Dziewczyny w ktorym tygodniu Wasze dzieci zaczely sie usmiechac?

ja też kupiłam tego konika i czekam aż mi przyjdzie oby na moją działał
moja miała ok miesiąca jak już sie uśmiechała jak do niej mówiłam a teraz to wciąż się rechota o ile nie płacze a że ma kolki co wieczór więc płaczu co niemiara

widze ze wiele z was kupuje koniki morskie fishera, ja moge tylko polecic
do teraz Jas przy nim zasypia, wlancza sobie muzyczke, dwie rundki poslucha i spi
jak dziala na Jeremiego to jeszcze nie wiem, na razie najlepiej zasypia przy cycku mamy lub na klacie taty;-)

reklama
widze ze wiele z was kupuje koniki morskie fishera, ja moge tylko polecic
do teraz Jas przy nim zasypia, wlancza sobie muzyczke, dwie rundki poslucha i spi
jak dziala na Jeremiego to jeszcze nie wiem, na razie najlepiej zasypia przy cycku mamy lub na klacie taty;-)

Klementinka a ile ma Jas? Bo jestem ciekawa ile może taka pozytywka posluzyc

Zazdroszcze wszystkim mamom, które już widziały usmiech swojego dziecia :happy:

Do góry