reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
No na żywo też super wyglądają ,nawet się jednym pobawiłam :-D:-D:-p

Zastanawiam się co się dzieje z iloną26,pysią i puellą, a w sumie to więcej dziewczyn nas opuściło, rudson też zniknęła :eek:

chętnie bym taką zabawkę zakupiła, ale kasa na inne cele musi pójść,więc Maja musi się zadowolić na razie taką tanią karuzelką z pozytywką, narazie daje radę i nie raz zyskuję 15 min spokoju.
co do dziewczyn, które nas opuściły to też nie raz o nich myślę i szkoda że się nie oddzywają choć raz na jakiś czas.ciekawe co u nich słychać? Mi ciągle czasu brakuję i nieraz bym chciała więcej coś do was napisać to nieraz nie mam możliwości. Mała bardzo mało śpi w dzień, dosłownie po 15 min. do pół godziny ma takie drzemki i to najczęściej na rękach, bo łóżeczko be. Nawet teraz piszę z nią na rękach, między czasie prasuję i pomagam chłopcom w lekcjach, cały czas w biegu, a wieczorem jestem już padnięta, a mała często do 12 w nocy urzęduje, no ale trzeba to przetrzymać i cieszyć się z malych rzeczy.Ale nawet Atram dawno nie było. Dziewczyny dajcie znać że jesteście!

Aneczka uwielbia wszystkie zabawki ktore graja i sie ruszaja. My to ich mamy chyba z 5 ale nie kazde ja uspokajaja, na przyklad przy tej co malutka wkleila (ta zolta gwiazdka) to ona sie rozbudza i cieszy sie jak widzi cos na suficie, podobnie z karuzelka, smiechy-hichy takie przy niej odstawia ze hej, a karuzelke mamy zwykla 3 zwierzaczki i tyle... To co ja uspokaja to dzwieki tej zabawki:
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?st=132001&e=detail&selcat=rainforest&pid=40107
mozna w niej regulowac glosnosc dzwieku, wylaczyc swiatlo i ruszajace sie zwierzatka. Takze czasem jak sie budzi w nocy puszczam jej same dzwieki lasu i wody i zasypia z powrotem.

Ale u nas nie ma szans zeby zasnela sama przy pierwszym nocnym usypianiu, w ogole z usypianiem mamy straszne problemy, sen ma niespokojny, przebudza sie czesto dlugo jej zajmuje zeby zasnac a od pierwszego ziewniecia do przemeczenia mamy moze pol godzinki, potem jest juz bardzo trudno.... I zadna zabawka tego nie zmieni :(

Aneczka uwielbia wszystkie zabawki ktore graja i sie ruszaja. My to ich mamy chyba z 5 ale nie kazde ja uspokajaja, na przyklad przy tej co malutka wkleila (ta zolta gwiazdka) to ona sie rozbudza i cieszy sie jak widzi cos na suficie, podobnie z karuzelka, smiechy-hichy takie przy niej odstawia ze hej, a karuzelke mamy zwykla 3 zwierzaczki i tyle... To co ja uspokaja to dzwieki tej zabawki:
Fisher-Price - Baby Gear
mozna w niej regulowac glosnosc dzwieku, wylaczyc swiatlo i ruszajace sie zwierzatka. Takze czasem jak sie budzi w nocy puszczam jej same dzwieki lasu i wody i zasypia z powrotem.

Ale u nas nie ma szans zeby zasnela sama przy pierwszym nocnym usypianiu, w ogole z usypianiem mamy straszne problemy, sen ma niespokojny, przebudza sie czesto dlugo jej zajmuje zeby zasnac a od pierwszego ziewniecia do przemeczenia mamy moze pol godzinki, potem jest juz bardzo trudno.... I zadna zabawka tego nie zmieni :(

Kuba tez najbardziej lubi odglosy wody.
Macie jakąś fajną pozytywkę, ewentualnie projektor z takimi dźwiękami?

i czy orientujecie się czy takie cuś warte swojej ceny: http://allegro.pl/hit-wyprzedaz-niania-video-hama-bc-439-zobacz-i1942937884.html ?

Używacie video niani? Sprawdza się? HELP

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki , dziękuję z góry za słowa wsparcia :*
Dziś było o wiele lepiej, mały się dużo uśmiechał ale nadal ze spaniem w dzień ma problem , dziś spał znów łącznie pół godziny nie licząc spaceru:( Już sama nie wiem :(

Maggie - dziewczyny już pięknie opisały czym jest zaniesienie, więc ja nie zdążyłam :) Co do niani to ja mam tą z angelcare z monitorem oddechu i jestem zadowolona, ciągle korzystam z tego cacuszka ( tylko że drogi strasznie :( )

Ja mam tego konika z fishera i mogę spokojnie polecić , fajna sprawa, jeżeli mały zasypia na tem pare minut to właśnie przy tym koniku :)

Idę pranie wywiesić, telefon od męża i lulu.
Aha możliwe że mój synek ma skok bo mi się wydaje że on cały czas głodny??

Ostatnia edycja:
Hej dziewuszki , dziękuję z góry za słowa wsparcia :*
Dziś było o wiele lepiej, mały się dużo uśmiechał ale nadal ze spaniem w dzień ma problem , dziś spał znów łącznie pół godziny nie licząc spaceru:( Już sama nie wiem :(

Maggie - dziewczyny już pięknie opisały czym jest zaniesienie, więc ja nie zdążyłam :) Co do niani to ja mam tą z angelcare z monitorem oddechu i jestem zadowolona, ciągle korzystam z tego cacuszka ( tylko że drogi strasznie :( )

Ja mam tego konika z fishera i mogę spokojnie polecić , fajna sprawa, jeżeli mały zasypia na tem pare minut to właśnie przy tym koniku :)

Idę pranie wywiesić, telefon od męża i lulu.
Aha możliwe że mój synek ma skok bo mi się wydaje że on cały czas głodny??

Tak, juz troche sie zorientowałam o co chodzi z zanoszeniem się :tak:
Co do skoku, nie pomoge bo u nas dopiero 7 tydzien leci. Zastanowie sie nad tym konikiem, cos chce kupic ale ciezko wybrac.

Dziewczyny w ktorym tygodniu Wasze dzieci zaczely sie usmiechac?

ja też kupiłam tego konika i czekam aż mi przyjdzie oby na moją działał
moja miała ok miesiąca jak już sie uśmiechała jak do niej mówiłam a teraz to wciąż się rechota o ile nie płacze a że ma kolki co wieczór więc płaczu co niemiara

widze ze wiele z was kupuje koniki morskie fishera, ja moge tylko polecic
do teraz Jas przy nim zasypia, wlancza sobie muzyczke, dwie rundki poslucha i spi
jak dziala na Jeremiego to jeszcze nie wiem, na razie najlepiej zasypia przy cycku mamy lub na klacie taty;-)

reklama
widze ze wiele z was kupuje koniki morskie fishera, ja moge tylko polecic
do teraz Jas przy nim zasypia, wlancza sobie muzyczke, dwie rundki poslucha i spi
jak dziala na Jeremiego to jeszcze nie wiem, na razie najlepiej zasypia przy cycku mamy lub na klacie taty;-)

Klementinka a ile ma Jas? Bo jestem ciekawa ile może taka pozytywka posluzyc

Zazdroszcze wszystkim mamom, które już widziały usmiech swojego dziecia :happy:

Do góry