reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Kiwi dolaczam do grona rozzalonych swiezych mam. Mala beczy mi co pol godziny, ja nie mam zamiaru ciagle jej karmic, bo nawet lekarz mi odradzil karmienia czestszego niz co 3-4 godziny a i tak czasem sie poddaje i daje po dwoch, bujam, nosze, klade, a ona i tak co chwile rozbudzona.. Ja juz mocy nie mam do tego wszystkiego, nie dosc ze na pupie siasc czlowiek nie moze, hemoroidy powylazily, szwy ciagna, cycki bola, to jeszcze mala nie daje zyc w spokoju..:no: Ja juz mam serdecznie dosc. Przysiegam w zyciu zadnego rodzenstwa... moja bedzie jedynaczka :tak::tak::tak:

reklama
Asionek- ja wczoraj dostałam od lekarza na ten Debridat i dziś zapodałam pierwszą dawkę dam znać jak to działa i wogóle.....

ja slyszalam duzo pozytywnych opinii na ich temat.
Dajcie koniecznie znac jak efekty (podobno trzeba zaczekac na nie 2-3 dni).

My od wczoraj na innym mleku (HA) + ciag dalszy Sab simplex i odpukac maly jest spokojniejszy. Czasem jeszcze sie napina i robi sie czerowy chcac puscic baka, ale nie jest to tak czeste jak wczesniej. I zdecydowanie mniej placzu. Zobaczymy. Oby pomoglo:tak:

Ojej!Wyeksmitowali nas z miejscowki!
Ale zdz:rofl2:iwke walnelam .

Ja bylam u fryzjera i pozniej byla polozna i tez powiedzial zeby lepiej farby bez amoniaku!Az mi sie glupio zrobilo ,bo rozjasnialam wlosy czyli czysta chemia.

U nas raz tak raz siak.Sab simplex plus czopki troche pomagaja ,ale ataki histeri przy zasypianiu dalej sa.Juz ja widze jak bedzie mi sie w sklepie np rzucala na podloge i sie darla.Cos mi sie zdaj ze to ten typ terrorystki.
Moj m . mnie wkrza regularnie.
Chron Panie Boze nasze corki przed poludniowcami!
Ta mentalnosc jest straszna ,na wszystko maja czas.
Po co sie streswac jak mozna odlozyc cos na potem.Zycie wedlug maksymy co sie odwlecze to nie uciecze:wściekła/y:

A ja nadpbudliwa i u mnie musi byc wszystko zrobione na czas .
I to natychmiast ,takze musicie umiec sobie wyobrazic ze najchetniej bym go czasami udusila!!

Witam
Widzę że nie tylko ja mam praktycznie codziennie dosyć :((
Dobrze wiedzieć że nie jest się smamym z tym wszystkim. Mały ma problemy z kupą jak nie zapodam czopka to raz doczekaliśmy aż 5 dni i nic a przy tym spina się biedny, krzywi i po każdym jedzeniu jest taki krzyk jakby go ze skóry obierali. Byłam u lekarza i dostałam probiotyk , jezeli to nie pomoze to zmieniamy mleko. I jeszcze jakby było mało to zaczął ulewać to tak masakrycznie, wiec materacyk w kolysce podniesiony.
Nie mogę czasem sie wykąpać bo się pręży , stęka i ciągle płacze :( Jak ma puścić bąka to nielada wyzwanie. Już nie wiem jak mu pomuc. Sab simplex daje cały czas do kazdego jedzenia.
:(((
Kot mój debil nauczył się otwierac drzwi to zamykam na klucz to jeczy pół nocy pod drzwiami- nie mam już siły, za dużo jak dla jednego człowieka:(

Acha miałam się zapytać mój mały waży 5 kg a zaczął 8 tyd nie wiem czy to nie zadużo?? Lekarz mówi że ok. Sama nie wiem, nie mam coś zaufania do tej mojej pediatry!!
Pozdrawiam Was kochana i życzę miłego dnia, dobrze mieć się komu wyżalić:*

Justynka,moja nie ma 4 tyg.a waży 5kg:)

Karola,wierz mi,że nie tylko południowcy tak mają....moj tez jak coś trzeba w domu to słysze:"jutro",albo "zrobi się","odkurzy się"...itd...ale ogólnie dobre chłopisko z mojego...tylko ja czasem wgorącej wodzie kąpana...

kiwi,
dasz rade!ja ze starsza miałam taką depreche,ze gdyby tesciowa nie przychodziła do mnie codziennie i nie bawiła mi małej to bym w psychiatryuku wylądowała!!!!Teraz przy drugim nie mam na nic czasu,wiec narazie zadnej deprechy nie odczuwam...

Ostatnia edycja:
moj maluch ma dzien spiocha dzis,az sie boje co w nocy bedzie.. zazcelam sprawdzac ile male bobo powinno spac...
wczoraj byla masakra z brzuchem, a dzis puk puk spokoj. na mojego dziala polozyc na klacie i spiewac mu, wczoraj juz polowe koled przespiewalam i pomoga lepiej niz wlaczanie okapu:-D

Karolina francuzi maja podobnie :) moj na wszystko ma czas, wszystko obojetne , zrobi sie , nie przejmuj sie , a mnie cos trafia jak tego slucham ... ja lubie teraz i juz , a nie takie cieple kluchy rozmemlane :)

Monika hehe ja wczoraj juz tez koledy spiewalam :))) na mojego tez dziala

Justys moj kupki robi , ale ile sie naprezy , nasteka :( to samo przy bakach , sab simplex daje ,ale tylko na wieczor i jest lepiej , chociaz wczoraj byla mega kolka :(
damy rade !! pocieszajace jest to , ze nie tylko my tak mamy :) w kupie razniej hehe

co do wagi to napewno nie za duzo !! moj dobija , albo juz dobil do 5kg , a ma 5 tyg. ...

Asionek- ja wczoraj dostałam od lekarza na ten Debridat i dziś zapodałam pierwszą dawkę dam znać jak to działa i wogóle.....

no to czekam na relacje :) oby wam pomoglo !!

Kiwi dolaczam do grona rozzalonych swiezych mam. Mala beczy mi co pol godziny, ja nie mam zamiaru ciagle jej karmic, bo nawet lekarz mi odradzil karmienia czestszego niz co 3-4 godziny a i tak czasem sie poddaje i daje po dwoch, bujam, nosze, klade, a ona i tak co chwile rozbudzona.. Ja juz mocy nie mam do tego wszystkiego, nie dosc ze na pupie siasc czlowiek nie moze, hemoroidy powylazily, szwy ciagna, cycki bola, to jeszcze mala nie daje zyc w spokoju..:no: Ja juz mam serdecznie dosc. Przysiegam w zyciu zadnego rodzenstwa... moja bedzie jedynaczka :tak::tak::tak:

bedzie lepiej !! wszystko powoli sie ustabilzuje i tobie tez zaraz przejda dolegliwosci wszystkie :)
narazie ci sie wydaje , ze wiecej dzieci nie , ale przejdzie po czasie :) duzo mamus tak ma , a jednak rodza jeszcze :)

ja slyszalam duzo pozytywnych opinii na ich temat.
Dajcie koniecznie znac jak efekty (podobno trzeba zaczekac na nie 2-3 dni).

My od wczoraj na innym mleku (HA) + ciag dalszy Sab simplex i odpukac maly jest spokojniejszy. Czasem jeszcze sie napina i robi sie czerowy chcac puscic baka, ale nie jest to tak czeste jak wczesniej. I zdecydowanie mniej placzu. Zobaczymy. Oby pomoglo:tak:

super , ze jest lepiej i oby tak dalej !! :)

moj ma raczej ten skok 5ego tyg. , troche marudzi , raczki tylko , ale za to codziennie cos nowego umie zrobic :)
dzisiaj rano przywital mnie pieknym usmiechem , az czlowiekowi cale zmeczenie przechodzi w takich chwilach
nowe dzwieki wydaje z siebie , dzisiaj sobie pogulgal troche :) minek masa nowych no i patrzy juz tak bardzo kumato na mnie jak cos do niego mowie i minki robi wtedy i usteczka uklada jakby cos chcial powiedziec mamusi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Halo,

Ale się zdziwiłam, że już nas nie ma u góry :tak: kurcze ale to zleciało wszystkie już rozpakowane ;-)

dziewczyny współczuję problemów brzuszkowych, u mnie po odstawieniu mm jest bosko :-D a tak jak była na flaszcze to przed każdym mlekiem dawałam jej Infacol :tak:

ja nawet nie wiem ile Helenita waży, dowiem się pewnie za tydzień na szczepieniu ale łapki i nóżki ma już fajnie okrągłe :-p

baby blues'owe dziewczyny trzymam kciuki za poprawę nastroju ;-) ja w pierwszej ciąży miałam straszne doły, człowiek sam w domu jak palec i pogadać sobie może sam ze sobą, czułam się jak pies przy budzie... teraz jakoś mnie już to nie męczy bo mam inne nastawienie ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry