reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka mamuśki....wiem że już pewnie nie pamiętacie mnie....sorry że tak rzadko zaglądam....ale jak mam chwilkę czasu (a nie mam) to mam 1000 pytań do mam bliźniaków...więc tam bardziej się udzielam....

ale widzę że tu też podobne problemy....mój Jaś ma straszne kolki...drze się strasznie....już nie mam sił go bujać...a nawet to nie pomaga...próbowałam wszystkiego i gó....no....aaa kup też mi nie robią...miałam probiotyk i i ten syrop Deb...i nic i jade na czopkach glicerynowych bo nic innego nie da się zrobić...mleka też zmieniałam...

także powodzenia dziewczyny i buziaczki dla szkrabów od cioci Rabbit :)

Cześć kochana :) Pewno, że pamiętamy Twój błyszczący od oliwki brzuszek :D Musisz być bardzo dzielna z dwójką. Ja z jednym rady nie daje :) Oby brzuszkowe problemy Was opuściły! Buziaki! Wpadnij znów:-)

dziewczyn współczuje wszystkich kolek, bólów brzuszka i pozostałych problemów i zmartwień.
U nas tragedii nie ma ale i tak jestem zmęczona, i czuję się taka zaniedbana, ciągle w zalanych stanikach i koszulkach, nie mam czasu zębów umyć i z kibelka skorzystać........
zastanawiam się nad wizytą u fryzjera i całkowitym skróceniem włosów, może to poprawi mi humor, no algo pogorszy kto wie?

Kasiadz u mnie to samo... Czuje sie fatalnie sama z sobą. Nie ta sama kobita po prostu... Mam nadzieje, że męża to ni zrazi do mni ale po prostu no nie ma czasu o sobie myśleć.

Dziewczyny u mnie wczoraj fatalny dzień. Cały przebeczany. Jakiś dół mnie wziął, do tego niewyspanie, przemęczenie i brak męża. Jak mały dostał kolki to normalnie razem beczeliśmy bo już nie miałam siły. Na szczęście przyjechała siostra ze szwagrem. Szwagier mi napalił w piecu, siostra wzięła małego na poltora godzinki. Mogłam wziąć kąpiel na spokojnie a nawet ogolić nogi i nabalsamować :-D Taka głupia rzecz a cieszy :-D Potem pomogła Marka wykąpać. Szkoda, że nie mamy takiej pomocy na co dzień:-(

Dziewczynki obudziłam się ze strasznym bólem gardła. Macie jakieś domowe sposoby na to...? Nie chce sie doprawić, małego zarazić albo musieć odstawić go od cyca:-(

reklama
Nat - zdrówka dla Wiki, jak będzie uważać żeby nie kichać i kaszleć na młodą to nie powinna jej zarazić, najlepiej troszkę je odizolować :tak: zresztą jak karmisz cycem, to Emilka ma od Ciebie przeciwciała, musisz być dobrej myśli :tak:
no wlasnie tmumaczylam wczorajwikize teraz nie moze do Emilki za blisko podchodzic i tak sie nachylac do niej ale Wiki jest tak bardzo za mala ze z trudem jej przychodzi to trzymanie sie na dystans:) ale Wiki juz nie ma goraczki przeszlo po nocy i wydaje mi sie a nawet juz jestem pewna ze to astma wraca....:-( w zeszlym roku i 2 lata temu na zime tez sie ujawnila i wlasnie w taki sam sposob ze na noc goraczka rano juz ok ale za to pierwsze 2 godz po przebudzeniu duszacy kaszel.... jestem zla bo do 2 grudnia nie moge jej podawac zadnych lekow na astme bo bedzie miala testy.... nie wiem jak przetrwamy bez lekow do tego czasu:-(

monysia- kurde a po jakim czasie te bóle sie nasiły nie wiem czy u małej sie nie nasiliły własnie od rana na rekach co połoze budzi sie z rykiemmmmmmmm:wściekła/y: chodzi mi o debridat podaje jej syrop własnie dopiero 2 dzień

maggie- a jak mleko mm ono jest na recepte? widac poprawe a jakie dawałas przed tym nowym?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki obudziłam się ze strasznym bólem gardła. Macie jakieś domowe sposoby na to...? Nie chce sie doprawić, małego zarazić albo musieć odstawić go od cyca:-(

Mileczka nawet jakbys była chora to musisz karmic z cyca, tam sa przeciwciała dla dzidzi. Na Sr mówili, żeby poprostu zakładać maseczkę na twarz. No ale Ty napewno sie nie rozchorujesz! :-) Z domowych sposobów to przeplukiwanie gardła woda z sola. Pamietaj aby nie pic nic z cytryna, bo cytryna zakazana przy karmienu piersią. Zdrówka Kochana!

monysia
maggie- a jak mleko mm ono jest na recepte? widac poprawe a jakie dawałas przed tym nowym?

mleko jest bez recepty - enfamil HA digest, ale dzis zauwazylam sluz w kupie:baffled: kolor juz jest ok, ale sluz mnie martwi.

Do dziewczyn u ktorych to tez sie zdarzalo - przeszlo? zmienilyscie mleko? pediatra cos przepisal? bo nie wiem czy znow do niego nie leciec w poniedzialek...

A wczesniej mielismy bebilon.
Nie umiem powiedziec czy to mleko cos dalo, bo sa okresy spokoju, ale rowniez mega wycia, wiec nie wiem czy byl sens:baffled::baffled::baffled:

maggie- kurde ja tez nie wiem czy to o mleko idzie czy poprostu tak musi byc ja daje zwykły enfamil plus cyc i tez nie wiem kurde od czego to dawałam i samego cyca przez przez dzień i tez dupa :wściekła/y: u nas tez jest śluz pytałam lekarza to powiedział ze jak nie dużo to okey mam tez w domu delicol i kurde nie wiem może zapodam on jest na nietolerancję laktozy

maggie- kurde ja tez nie wiem czy to o mleko idzie czy poprostu tak musi byc ja daje zwykły enfamil plus cyc i tez nie wiem kurde od czego to dawałam i samego cyca przez przez dzień i tez dupa :wściekła/y: u nas tez jest śluz pytałam lekarza to powiedział ze jak nie dużo to okey mam tez w domu delicol i kurde nie wiem może zapodam on jest na nietolerancję laktozy

no wlasnie nam kazala do tego mleka dodac colinox, a jak nie bedzie dzialac to delicol wlasnie.
Ale wyczytalam ze dzieci jeszcze gorzej sie czuly po tym colinexie i sie boje go podac i zdaje sie, ze kupie wlasnie delicol i zobacze czy sluz zniknie.
Jeszcze jedna kwestia - od podania tego mleka, kupy malego strasznie smierdza :baffled:
Tak chyba nie powinno byc i to po mleku, ktore jest hipoalergiczne i ma ulatwiac trawienie mleka krowiego:baffled::baffled::baffled:

Mileczka nawet jakbys była chora to musisz karmic z cyca, tam sa przeciwciała dla dzidzi. Na Sr mówili, żeby poprostu zakładać maseczkę na twarz. No ale Ty napewno sie nie rozchorujesz! :-) Z domowych sposobów to przeplukiwanie gardła woda z sola. Pamietaj aby nie pic nic z cytryna, bo cytryna zakazana przy karmienu piersią. Zdrówka Kochana!

cytryna zakazana? pierwsze słyszę, ja piję herbatę i wodę z cytryną:tak: i nic małej nie jest

reklama
Do góry