reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Kiwi witaj z powrotem !!!

No i ja się witam ale na krótko bo zaraz lece prasować i pranie wieszać ...
Miałam nieprzespaną noc dzisiaj, brzuszek bolał ... a nad ranem kupa zielona jak trawsko ...
zaczęłam się zastanawiać co jej zaszkodziło ale z nowości to jadłam tylko 2 suche naleśniki
ale raczej to nie to, chyba że to przedwczorajszy pomidor wyszedł dopiero :sorry2:
jestem padnięta a na dodatek o 18 mam jazdy i cholernie się boję
bo nie jeździłam już 4 m-ce a będzie już ciemno ...
mam nastawienie że hej ale nie potrafię tego zmienić ...
a kolejnego egzaminu boje się już z 2 tygodnie

reklama
my dzis po wizycie u pediatry
Maly przybral 700 gram w 2 tyg! ale startowal z niskiej masy urodzeniowej, wiec nadganiamy.

Na oczko dostalismy krople Biodacyna.
Na bole brzuszka mamy zmienic mleko na niskolaktazowe Enfamil HA digest i do tego mamy krople colinox. Jesli krople nie pomoga, mam kupic colief.
Mam nadzieje, ze to nam w koncu pomoze!

Do czyszczenia pepka polecam octenisept+patyczek do uszu. U nas sie bardzo fajnie sprawdzilo:tak:

Ja to trochę w szoku jestem jeszcze jak na dzien dzisiejszy po porodzie celibat do konca zycia heh ;) i wydaje mi się, że mnie baby blues łapie coś ... Tak mi łzy czasem bez powodu lecą i zamartwiam się na zapas zamiast cieszyc malenstwem :baffled: mam nadzieje ,że przejdzie. Mała od rana ssała cyca i dopiero usneła jak się przysśie to oderwać sie nie da :tak:

Ja to trochę w szoku jestem jeszcze jak na dzien dzisiejszy po porodzie celibat do konca zycia heh ;) i wydaje mi się, że mnie baby blues łapie coś ... Tak mi łzy czasem bez powodu lecą i zamartwiam się na zapas zamiast cieszyc malenstwem :baffled: mam nadzieje ,że przejdzie. Mała od rana ssała cyca i dopiero usneła jak się przysśie to oderwać sie nie da :tak:

baby blues to norma:baffled:
Jesli jakas matka go nie ma, to podziwiam.
Placz kiedy czujesz potrzebe, w koncu tyle sie w naszym zyciu zmienilo. Ja do tej pory mam czesto dni zalamki, zmeczenie tez robi swoje. Miejmy nadzieje, ze szybko przejda te wahania nastrojow:tak:

U mnie dzisiaj dzień do dupy. Z rana przyniósł listonosz decyzje z MOPSu, że odmawiają mi wszelkich swiatczeń, czyli rodzinne, dodatkowe 1000 zł, dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego na chłopców i dodatku z tytułu wychowania dziecka w rodzinie wielodzietnej, z rodzinnymi też mogę się pożegnać, bo przekroczył dochód 50 zł, żebym ja to chociaż odczuła, zato brak tej kasy napewno odczuje. Tymbardziej że mój zakład pracy ogłosił upadłość i od lipca nie dostałam jeszcze złotówki. No zobaczymy ile to jeszcze potrwa, syndyk wzioł sprawy w swoje ręce, ale i tak chyba przejde pod zus. Ale czy tak może być w tym durnym kraju że kobieta która powinna być pod ochroną zostaje tak na lodzie i bez środków do życia, gdyby nie mąż.
Do tego moja niunia dostała biegunki takiej prawdziwej i się zastanawiam co mogło jej zaszkodzić. I tak jak monysia stawiam na pomidory, bo wczoraj zjadłam trochę lecza, chyba że naleśnik z dżemem z czarnej porzeczki, a może to coś gorszego. Ale teraz ładnie śpi to może nie będzie tak żle, bo w nocy co godz. się budziła i stękoliła, musiał jej brzuszek pobolewać. Więc jestem dotego nie wyspana amen.
Ale się wyżaliłam, podobno to dobrze robi, wole do was niz np. z teściową.Dobrze że jutro święto to mężuś będzie w domu zawsze to lepiej.

Hej, ale sie naszego watku naszukalam!
Jewcia u mnie tez dzien do d... przeziebilam sie a maly akurat daje w kosc i malo co spi :sorry2: jak sobie pomysle o nieprzespanej nocy to mi gorzej. No ale jutro wolne to i malza troche wykorzystam przy malym.

kiwi gratulacje!!! Nie martw sie, chyba wiekszosc z nas miala taki spadek humoru. Ja do dzis sobie czasem gdzies podplakuje jak mnie najdzie ale to mija. Nie martw sie, jeszcze bedziesz sie w pelni cieszyc maluszkiem :-)

Kurcze chcialam nadrobic ale normalnie nie mam sily :baffled:

hejo

wow wchodze a tu nie ma Października :baffled: teraz gdzieś na szarym końcu jesteśmy.. :sorry2:

u nas z karmieniem mała poprawa, smoczek poszedł w kat, ja odciągam i podaje strzykawką bo boję się że butla też narobi szkód. Poza tym daję malcowi palca do ssania, wkładam aż tam na miękkie podniebienie. Swoją drogą jak się palcem zatrzyma na podniebieniu twardym to ssanie jest rzeczywiście płytsze takie smoczkowe:nerd:. Brodawki bolą i kłucia niby mniejsze ale nadal, mały powooooli uczy się otwierać buzię jak karpik... ehh mordęga.

zabieram się do nadrabiania was.

gosiane to kuruj się szybko, bo i bez tego chodzimy zmęczone, a jak dochodzi jakieś przeziębienie to wogóle do luftu.
elifit no to niech mały uczy się szybko i dobrze z cycusia i niech się goją brodawki, by można tylko czuć przyjemność z karmienia.

ale pusto dzisiaj ..

u nas masakra maly chyba ma ten skok 5 tyg. :((
normalnie marudzil caly dzien , a od 18 doszla jeszcze taka kolka prawdziwa :(( plakal okropnie i nic nie dzialalo :(
teraz lezy i steka moze w koncu zasnie , bo ja juz padam ..

my dzis po wizycie u pediatry
Maly przybral 700 gram w 2 tyg! ale startowal z niskiej masy urodzeniowej, wiec nadganiamy.

Na oczko dostalismy krople Biodacyna.

Na bole brzuszka mamy zmienic mleko na niskolaktazowe Enfamil HA digest i do tego mamy krople colinox. Jesli krople nie pomoga, mam kupic colief.
Mam nadzieje, ze to nam w koncu pomoze!

Do czyszczenia pepka polecam octenisept+patyczek do uszu. U nas sie bardzo fajnie sprawdzilo:tak:

a co to za kropelki i na co ?? jeszcze o takich nie slyszalam :)

placz sobie pomaga :)
tez kilka razy poplakalam sie na poczatku , a pozniej plakalam jak maly mial kolki i plakal okropnie .. pewnie nie raz jeszcze obie poplaczemy hehe

U mnie dzisiaj dzień do dupy. Z rana przyniósł listonosz decyzje z MOPSu, że odmawiają mi wszelkich swiatczeń, czyli rodzinne, dodatkowe 1000 zł, dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego na chłopców i dodatku z tytułu wychowania dziecka w rodzinie wielodzietnej, z rodzinnymi też mogę się pożegnać, bo przekroczył dochód 50 zł, żebym ja to chociaż odczuła, zato brak tej kasy napewno odczuje. Tymbardziej że mój zakład pracy ogłosił upadłość i od lipca nie dostałam jeszcze złotówki. No zobaczymy ile to jeszcze potrwa, syndyk wzioł sprawy w swoje ręce, ale i tak chyba przejde pod zus. Ale czy tak może być w tym durnym kraju że kobieta która powinna być pod ochroną zostaje tak na lodzie i bez środków do życia, gdyby nie mąż.
Do tego moja niunia dostała biegunki takiej prawdziwej i się zastanawiam co mogło jej zaszkodzić. I tak jak monysia stawiam na pomidory, bo wczoraj zjadłam trochę lecza, chyba że naleśnik z dżemem z czarnej porzeczki, a może to coś gorszego. Ale teraz ładnie śpi to może nie będzie tak żle, bo w nocy co godz. się budziła i stękoliła, musiał jej brzuszek pobolewać. Więc jestem dotego nie wyspana amen.
Ale się wyżaliłam, podobno to dobrze robi, wole do was niz np. z teściową.Dobrze że jutro święto to mężuś będzie w domu zawsze to lepiej.

no niestety czlowiek zawsze po tylku jeszcze dostanie :( wspolczuje ...
u nas pomidory tez zaszkodzily i nie jem juz
noc tez do du... i dzien , oby teraz bylo lepiej , bo trzeba sil nabrac troche :)
tez wole sie tutaj wyzalic od razu mi lepiej :)

spokojnej nocy zycze !!

reklama
Do góry