reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

super , ze jest lepiej i oby tak dalej !! :)

moj ma raczej ten skok 5ego tyg. , troche marudzi , raczki tylko , ale za to codziennie cos nowego umie zrobic :)
dzisiaj rano przywital mnie pieknym usmiechem , az czlowiekowi cale zmeczenie przechodzi w takich chwilach
nowe dzwieki wydaje z siebie , dzisiaj sobie pogulgal troche :) minek masa nowych no i patrzy juz tak bardzo kumato na mnie jak cos do niego mowie i minki robi wtedy i usteczka uklada jakby cos chcial powiedziec mamusi :)

ja sie chyba przedwczesnie ucieszylam.
Wlasnie byl 2,5 godzinny ryk. Dopiero po kapieli udalo sie go uspic:baffled: A taki byl spokojny caly dzien:baffled:
Dodatkowo po zmianie mleka na hipoalergiczne, zaczal walic zielone i mega smierdzace kupy. To chyba nie powinno tak dzialac skoro dostaje takie delikatne mleko...Czy moze chodzi o sama zmiane, zoladek sie przyzwyczaja? Czy ktoras z Was tak miala po zmianie mleka, a pozniej wszystko wrocilo do normy?
Dodatkowo maly od popoludnia chlusta jedzeniem, ja juz nie wiem o co chodzi:baffled:

Asionek31, czy to oznacza, ze od 5 tyg moge sie spodziewac w koncu swiadomego usmiechu? Czekam az maly zacznie troche wiecej kumac, ale poki co jakis spektakularnych zmian brak.

A w ogole zamowilam dzis na allegro plyte z nagranym odglosem odkurzacza, suszarki, bicia serca (kazdy po 10 min). Podobno dziala i dzieki temu nie spale sprzetu domowego ;)

Ostatnia edycja:
reklama
maggie - sprobuj polozyc go na klacie i spiewac, na poczatku byl ryk ale powoli sie wyciszyl - nie sadze ,ze to koledy polskie sa takie uspokajajace - tylko poglos sie chyba fajny robi jak ma ucho na klacie:-) moj malz nauczyl sie po polsku aaa kotki dwa - tak na wszelki wypadek :-)
asionek - mnie troche rozkleilo przy tych koledach, bo to jzu 5 swieta poza polskim wigilijnym stolem... ale dzis znow do szopy hej pasterze:-) maly kwekal tylko troche ale chcialam sprobowac czy dziala

z rodzinnymi też mogę się pożegnać, bo przekroczył dochód 50 zł,

całe 50zł ??? to przecież fortuna, mi przekroczył aż 11zł :baffled: nasza kochana polska :angry:

uzywa ktoras z was kropli Debradit czy jakos tak ?? sa na recepte slyszalam , ze podobno rewelka i nie wiem czy isc po nie czy nie ....

my dla Mileny mieliśmy w syropie ale u nas nasilił bóle brzucha ...

Acha miałam się zapytać mój mały waży 5 kg a zaczął 8 tyd nie wiem czy to nie zadużo?? Lekarz mówi że ok. Sama nie wiem, nie mam coś zaufania do tej mojej pediatry!!

jak nie masz zaufania to zmień, chyba są inni ???
wydaje mi się że nie waży za dużo bo moja tydzień temu już tyle ważyła i nikt nic nie mówił ...

Ściskam Was Kobitki !!!
Oby wszystkie problemy brzuszkowe poszły szybko precz :tak:

Hejka mamuśki....wiem że już pewnie nie pamiętacie mnie....sorry że tak rzadko zaglądam....ale jak mam chwilkę czasu (a nie mam) to mam 1000 pytań do mam bliźniaków...więc tam bardziej się udzielam....

ale widzę że tu też podobne problemy....mój Jaś ma straszne kolki...drze się strasznie....już nie mam sił go bujać...a nawet to nie pomaga...próbowałam wszystkiego i gó....no....aaa kup też mi nie robią...miałam probiotyk i i ten syrop Deb...i nic i jade na czopkach glicerynowych bo nic innego nie da się zrobić...mleka też zmieniałam...

także powodzenia dziewczyny i buziaczki dla szkrabów od cioci Rabbit :)

ja sie chyba przedwczesnie ucieszylam.
Wlasnie byl 2,5 godzinny ryk. Dopiero po kapieli udalo sie go uspic:baffled: A taki byl spokojny caly dzien:baffled:
Dodatkowo po zmianie mleka na hipoalergiczne, zaczal walic zielone i mega smierdzace kupy. To chyba nie powinno tak dzialac skoro dostaje takie delikatne mleko...Czy moze chodzi o sama zmiane, zoladek sie przyzwyczaja? Czy ktoras z Was tak miala po zmianie mleka, a pozniej wszystko wrocilo do normy?
Dodatkowo maly od popoludnia chlusta jedzeniem, ja juz nie wiem o co chodzi:baffled:

Asionek31, czy to oznacza, ze od 5 tyg moge sie spodziewac w koncu swiadomego usmiechu? Czekam az maly zacznie troche wiecej kumac, ale poki co jakis spektakularnych zmian brak.

A w ogole zamowilam dzis na allegro plyte z nagranym odglosem odkurzacza, suszarki, bicia serca (kazdy po 10 min). Podobno dziala i dzieki temu nie spale sprzetu domowego ;)

ja tez zaliczylam mega ryk :(( az mi leb peka ... pomogl okap w kuchni maly zasnal od razu
fajna ta plyta moze trzeba kupic ? ;)) bo w koncu wszystko popale hehe

doczekasz sie i umieszkow i gugania :) oby tylko kryzys was ominal , bo to marudzenie i wizenie na cycu jest okropne :/

maggie - sprobuj polozyc go na klacie i spiewac, na poczatku byl ryk ale powoli sie wyciszyl - nie sadze ,ze to koledy polskie sa takie uspokajajace - tylko poglos sie chyba fajny robi jak ma ucho na klacie:-) moj malz nauczyl sie po polsku aaa kotki dwa - tak na wszelki wypadek :-)
asionek - mnie troche rozkleilo przy tych koledach, bo to jzu 5 swieta poza polskim wigilijnym stolem... ale dzis znow do szopy hej pasterze:-) maly kwekal tylko troche ale chcialam sprobowac czy dziala

skad ja to znam :(( tez nie bylam od 4 lat na Swietach :(( i w tym roku znowu nie bede ... ale mamy malego za to z nami no i maz bedzie mial wolne w koncu pierwszy raz wiec chociaz tyle :))

Hejka mamuśki....wiem że już pewnie nie pamiętacie mnie....sorry że tak rzadko zaglądam....ale jak mam chwilkę czasu (a nie mam) to mam 1000 pytań do mam bliźniaków...więc tam bardziej się udzielam....

ale widzę że tu też podobne problemy....mój Jaś ma straszne kolki...drze się strasznie....już nie mam sił go bujać...a nawet to nie pomaga...próbowałam wszystkiego i gó....no....aaa kup też mi nie robią...miałam probiotyk i i ten syrop Deb...i nic i jade na czopkach glicerynowych bo nic innego nie da się zrobić...mleka też zmieniałam...

także powodzenia dziewczyny i buziaczki dla szkrabów od cioci Rabbit :)

hej :) ja tam pamietam i to bardzo dobrze :) nawet myslalam ostatnio co tam u was ?
widze , ze kolki tez mecza synka :(
okropne to jest , a najgorsze , ze malo co pomaga ...
trzymaj sie mocno i moze jakas foteczka brzdacow ?? :) dawno nie widzialam ich pesnie niezle wyrosly juz :))

dziewczyn współczuje wszystkich kolek, bólów brzuszka i pozostałych problemów i zmartwień.
U nas tragedii nie ma ale i tak jestem zmęczona, i czuję się taka zaniedbana, ciągle w zalanych stanikach i koszulkach, nie mam czasu zębów umyć i z kibelka skorzystać........
zastanawiam się nad wizytą u fryzjera i całkowitym skróceniem włosów, może to poprawi mi humor, no algo pogorszy kto wie?

ja tez sie troche podlamalam moja Wiki ma goraczke ponad 38 i kaszel ja meczy i skarzy sie na bol gardla boje sie ze Emilke zarazi a tez zaczela cos pokaszliwac mam nadzieje ze nie zachoruje ehhh jak nie urok to ..... masakra!
co do kolekto wspolczuje Wiki miala od ok 3 tyg do konca 3 msc codziennie od 21 do 2 nawet 3 w nocy dzien w dzien to samo mialam juz wszystko zanronione jadlam z mies tylko gotowana piers z kurczaka izabronione wszystko co mozliwe a i tak nas kolki meczyly na szczescie (tfu tfu-aby nie zapeszyc) Emilce jak na razie nic takiego nie dolega jedynie co to meczy mnie wiszac co chwile na cycu :( wczesniej zjadala i szla spac na 3 godz najmniej a teraz oczy ja 5 zl i tylko cyc i cyc!!!! tez juz powoli padam!

Dobry wieczór :)
Byłam dzisiaj na rodzinnym przyjęciu i zjadłam kilka świństw (tort i bliny) teraz brzuch mnie boli i martwie się, że na malutkiej też się to odbije. Oby odbyło sie bez sensacji żołżdkowych.

Jagmar te biale kulki to nieprzetrawione mleko i jestto zupelnie normalne (tak mi lekarz powiedzial) , wiec nie martw sie, wszystko jest jak powinno, a i mowil mi ze zolty kolor to tez prawidlowa barwa :tak:
Wiem, że te kulki są normalne ale mnie martwi właśnie ich zanik w kupie. Na początku było ich sporo a teraz parę kuleczek. Muszę się położnej zapytać czy to normalne czy nie.

jagmar, u nas te biale farfocle w kupci byly na poczatku,teraz chyba juz nie ma od jakiegos czasu...ale powiem Ci,ze nigdy sie nie zastanawialam,czy to jakeis znaczenie ma...

ja tez sie zastanawiam,czy u mlodej to tradzik czy skaza....pielegniarka nam powiedziala,ze wyglada na tradzik,ale jak czytam wszedzie,to te wysypki bardzo podobne do siebie....ni mloda ma tez na klatce i ramionkach...i stwierdzilam,ze przez pare dni nie jem nabialu,zobacze czy sa efekty i pozniej przez pare dni jem nabial z powrotem zeby sprawdzic tez czy jest reakcja (bo tak sobie mysle,ze juz troche to mamy i moze byc zbieg okolicznosci gdyby zaczelo mijac- w koncy tradzic tez siekiedys skonczy)..no i zobaczymy, mam nadzieje,ze to jednak tradzik, bo dla mnie dieta bez nabialu to katorga by byla :/

Ja przy Zosi musiałam na próbę odstawić wszystko co może zawierać śladowe ilości mleka. Nawet chleb i wędliny. I po takim tygodniowym odstawieniu było widać różnicę. Wysypka trochę zeszła z ramion i piersi. Dopiero po ok miesiącu zostało jej niewiele na buzi. Organizm potrzebuje 3 tygodni na oczyszczenie się z białka mleka. Po tej próbie byłam pewna, że mała ma skazę, jak tylko zjadłam coś mlecznego to wysypka natychmiast rosła. Przez kilka pierwszych miesięcy musiałam być na rygorystycznej diecie. Nie jadłam niczego co zawierało minimalne ilości mleka. Później troszkę zluzowałam. Poza tym nie jadłam też jaj. Dieta straszna bo okazuje się, że pochodne mleka są nawet w maśle roślinnym ale za to schudłam przy tej diecie 12 kilo :) i czułam się świetnie, skończyło się wieczorne pobolewanie brzucha, które mi się czasem zdarzało.

Ojej!Wyeksmitowali nas z miejscowki!
Ale zdz:rofl2:iwke walnelam .

Ja bylam u fryzjera i pozniej byla polozna i tez powiedzial zeby lepiej farby bez amoniaku!Az mi sie glupio zrobilo ,bo rozjasnialam wlosy czyli czysta chemia.

U nas raz tak raz siak.Sab simplex plus czopki troche pomagaja ,ale ataki histeri przy zasypianiu dalej sa.Juz ja widze jak bedzie mi sie w sklepie np rzucala na podloge i sie darla.Cos mi sie zdaj ze to ten typ terrorystki.
Moj m . mnie wkrza regularnie.
Chron Panie Boze nasze corki przed poludniowcami!
Ta mentalnosc jest straszna ,na wszystko maja czas.
Po co sie streswac jak mozna odlozyc cos na potem.Zycie wedlug maksymy co sie odwlecze to nie uciecze:wściekła/y:

A ja nadpbudliwa i u mnie musi byc wszystko zrobione na czas .
I to natychmiast ,takze musicie umiec sobie wyobrazic ze najchetniej bym go czasami udusila!!

Wierz mi, że to nie tylko połódniowcy mają taki luz i tyle czasu. Mi się wydaje, że to taka ogólna cecha większości mężczyzn.

Dzień dobry śpioszki :-)

maggie - współczuję problemów z mlekiem, jak tak mocno Ci ulewa to może idź do pediatry i weź jakieś mleko na receptę może rozwiążę problemy z ulewaniem i z zieloną kupą :tak: bo chyba sama na własną rękę nie możesz za często zmieniać mleka :tak:

Justyś - nie waży za dużo, zresztą na mm dzieci przybierają trochę więcej :tak:

rabbit - fajnie, że do nas wpadłaś, zdaję sobie sprawę, że masz podwójną robotę przy dzieciakach ;-) powodzenia z rozwiązaniem brzuszkowych problemów :tak:

Asionek - fajna taka płyta, będę musiała się nad czymś takim zastanowić, moja lubi szum wody i pluskanie :-D

kasia - ja też się nad fryzjerem zastanawiam bo wyglądam jak jakiś kocmołuch, włosy rozczochrane cały dzień łażę w piżamie albo w dresie...lodzio-miodzio :confused2:

Nat - zdrówka dla Wiki, jak będzie uważać żeby nie kichać i kaszleć na młodą to nie powinna jej zarazić, najlepiej troszkę je odizolować :tak: zresztą jak karmisz cycem, to Emilka ma od Ciebie przeciwciała, musisz być dobrej myśli :tak:

Jagmar - mam nadzieję, że po wieczornym obżarstwie odbyło się bez brzuszkowych sensacji ;-)

reklama
ja tez zaliczylam mega ryk :(( az mi leb peka ... pomogl okap w kuchni maly zasnal od razu
fajna ta plyta moze trzeba kupic ? ;)) bo w koncu wszystko popale hehe

doczekasz sie i umieszkow i gugania :) oby tylko kryzys was ominal , bo to marudzenie i wizenie na cycu jest okropne :/

u mnie bedzie wiszenie na butelce ;)
jak przyjdzie plyta, przetestuje i dam znac.

ja tez sie troche podlamalam moja Wiki ma goraczke ponad 38 i kaszel ja meczy i skarzy sie na bol gardla boje sie ze Emilke zarazi a tez zaczela cos pokaszliwac mam nadzieje ze nie zachoruje ehhh jak nie urok to ..... masakra!
co do kolekto wspolczuje Wiki miala od ok 3 tyg do konca 3 msc codziennie od 21 do 2 nawet 3 w nocy dzien w dzien to samo mialam juz wszystko zanronione jadlam z mies tylko gotowana piers z kurczaka izabronione wszystko co mozliwe a i tak nas kolki meczyly na szczescie (tfu tfu-aby nie zapeszyc) Emilce jak na razie nic takiego nie dolega jedynie co to meczy mnie wiszac co chwile na cycu :( wczesniej zjadala i szla spac na 3 godz najmniej a teraz oczy ja 5 zl i tylko cyc i cyc!!!! tez juz powoli padam!
oby mala szybo wyzdrowiala, ciagle cos tym dzieciakom naszym dolega:confused2:

Dzień dobry śpioszki :biggrin2:

maggie - współczuję problemów z mlekiem, jak tak mocno Ci ulewa to może idź do pediatry i weź jakieś mleko na receptę może rozwiążę problemy z ulewaniem i z zieloną kupą :tak: bo chyba sama na własną rękę nie możesz za często zmieniać mleka :tak:

Asionek - fajna taka płyta, będę musiała się nad czymś takim zastanowić, moja lubi szum wody i pluskanie :-D

kasia - ja też się nad fryzjerem zastanawiam bo wyglądam jak jakiś kocmołuch, włosy rozczochrane cały dzień łażę w piżamie albo w dresie...lodzio-miodzio :confused2:

Miłka, mleko przepisal nam pediatra po czwartkowej wizycie. sama nic nie eksperymentuje.
Plyte ja zakupilam, dam znac czy dziala :tak: Szum wody tez tam jest. I szum lasu i potok gorski czy cus ;-)
Ja u fryzjera bylam przed porodem choc i tak wygladam tragicznie ;-) ciagle w spodniach od pizamy i w za duzym podkoszulku, bez make upu :tak: No i ten wystajacy brzuch:baffled:
Ale dzis chyba wybiore sie na solarium dla poprawienia nastroju. Jestem blada jak sciana, mam nadzieje ze poczuje sie lepiej. Nie karmie cyckiem, wiec nie powinno byc problemu.

p.s. dzis przespalam 8h bo moj M wzial malego na noc i w koncu jestem wyspana!:tak::tak::tak:

Do góry