reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

HEjka mam pytanie do dziewczyn po SN i nacinaniu krocza. Ile sie wchłaniają czy tam rozpuszczają te szwy wewnętrze?? U mnie one są i są i wydaje mi sie ze zaczynaja brzdka pachnąc ;/ Nie wiem moze to moje przewrazliwienie ale wole sie zapytac bo juz sama nie wiem czy nie wybrac sie do gina przed koncem połogu...

Ja mam nadal ale ja jestem krócej po porodzie wiec nie pomoge :(

reklama
Dziewczyny a jakie wasze dzieci mają języczki, bo moja ma biały i myślałam że to od mleka, ale położna mówi że tak nie powinno być , ma być różowy, a lekarka mówi że to ją narazie nie martwi i bądz tu mądry.
u nas język jest biały i położna powiedziała że tak ma być bo przecież dziecko tylko mleko je :)

Ja też myślałam że to ok biały nalot lekki a tu sie okazało że pleśniawka...

Dziewczyny przyszła mi chusta do noszenia i... JESTEM URATOWANA!!!:-D Mój krzykacz śpi na cycach zachwycony i uśmiecha sie pod nosem a ja mam wolne rączki :-)
jaką masz tą chustę, daj namiary? bo właśnie zaczęlam zastanawiać się nad kupnem, ale jest duży wybór no i nie wiem czy się połapię z wiązaniem

HEjka mam pytanie do dziewczyn po SN i nacinaniu krocza. Ile sie wchłaniają czy tam rozpuszczają te szwy wewnętrze?? U mnie one są i są i wydaje mi sie ze zaczynaja brzdka pachnąc ;/ Nie wiem moze to moje przewrazliwienie ale wole sie zapytac bo juz sama nie wiem czy nie wybrac sie do gina przed koncem połogu...
a skąd wiesz że szwy ci się jeszcze nie rozpuściły, przecież to szwy wewnetrzne? w każdym razie położna mówiła że mogą sie rozpuszczać nawet do 3 miesięcy

a my właśnie zamówiliśmy sobie pizze, ja oczywiście pikantną, nie ma jak to odchudzanie po porodzie ;)

a i zapomniałam napisać że zarejestrowałam się na stronie bebilon i przysłali mi dzisiaj prezent - misia-niedźwiadka:)

Ostatnia edycja:

wewnętrzne rozpuszczaja sie 7 tygodni niestety.

Dziewczyny pytanie a propo pępka. Mojej Hani juz dawno odpadł ale jeszcze staraliśmy sie nie zamaczac za mocno. No i tam w środku zebrał jej sie brud chyba troszkę albo to przez to,że po odpadnięciu na sucho juz go goiłam a miała jeszcze strupki krwi i moze to z nich się coś zrobilo, no i ma tam zaczerwieniona skórę. Kurde mam teraz ten pępek jak wyczyścić? Bo nie chce za bardzo podrazniać. Mojej Hani pępek jest jeszcze sterczący i co mam ta skóre jej odciągnąć? Kurde zawsze coś.

Witam i ja spowrotem i rozpakowana , Marcelinka urodziła się 4.11.2011 o godz. 14;30 :) Dopiero dzisiaj wyszłyśmy ze szpitala gdyż miałam problemy z karmieniem i mała nie przybierała na wadze teraz się już poprawiło i mam nadzieje ze tak zostanie :tak: Dzisiaj pierwsza noc w domu zobaczymy jak bedzie... ;)

Dziewczyny pytanie a propo pępka. Mojej Hani juz dawno odpadł ale jeszcze staraliśmy sie nie zamaczac za mocno. No i tam w środku zebrał jej sie brud chyba troszkę albo to przez to,że po odpadnięciu na sucho juz go goiłam a miała jeszcze strupki krwi i moze to z nich się coś zrobilo, no i ma tam zaczerwieniona skórę. Kurde mam teraz ten pępek jak wyczyścić? Bo nie chce za bardzo podrazniać. Mojej Hani pępek jest jeszcze sterczący i co mam ta skóre jej odciągnąć? Kurde zawsze coś.

myślę że powinnaś pępek normalnie moczyć a potem dobrze osuszać, my nawet jak jeszcze nie odpadł moczyliśmy go podczas kąpieli. Więc poprostu może zanurzcie go w wodzie, albo psiknij octoseptem i wygrzeb brud patyczkiem do uszu:)

jewcia33 moja ma biały i lekarka powiedziała, że to ok. Tez daje dicoflor z powodu popuszczania kupek i do tego były też ciągle zielone kupy rzadkie. Jest już duża poprawa, żadko popuszcza kupy i tylko czasami są zielone, no i nie robi tak często.
No to się cieszę że się u was poprawiło i podniosłaś mnie na duchu, że i u nas będzie lepiej.
No i z tym językiem, jak wy tak macie u swoich dzieciaczków to ok. Pamiętam że moi chłopcy też tak mieli i zawsze myślałam że to od mleka, a teraz mi ta położna namąciła.

Ja bym przetarła patyczkiem zamoczonym w spirytusie, tam w środku, zawsze to odkazi, a nie zaszkodzi raczej, bo jak moja miała jeszcze strupek, a w środku coś tam mi się nie podobało to tak czyściłam raz dziennie. Chyba że tam już wszystko zagojone, a tylko jakiś brudek, to wystarczy wodą z mydełkiem dobrze umyć.
Witam i ja spowrotem i rozpakowana , Marcelinka urodziła się 4.11.2011 o godz. 14;30 :) Dopiero dzisiaj wyszłyśmy ze szpitala gdyż miałam problemy z karmieniem i mała nie przybierała na wadze teraz się już poprawiło i mam nadzieje ze tak zostanie :tak: Dzisiaj pierwsza noc w domu zobaczymy jak bedzie... ;)
kiwii no i ty się doczekałaś, wielkie gratulacje, mamuśko, fajnie że już w domu i aby się Marcelinka dobrze chowała.

witam,\
u mnie wczoraj załamka, mała cały czas marudziła i nie chciała spać tylko cyca co chwilę. cycki mnie bolą jak na początku karmienia:( a młoda od 19 do 24 nie spała:szok: masakra jakaś, aż mi się ryczeć chciało i do tego ona co chwilę plakała a ja nie wiedziałam o co jej chodzi. już zaczęłam się zastanawiać czy ja się nadaje do bycia matką bo przecież sobie nie radzę

skąd ja to znam,,,, ja mam tak w każdy poniedziałek że jakieś wariacje młody ma i zastanawiam się czy to nie jest po całodziennym niedzielnym noszeniu przez rodzinke!!

ja mialam tylko na zewnatrz i wchlonely sie po 10 dniach jakos , a te wewnetrzne to nie wiem ile czasu wsumie ..ale jak cos cie niepokoi idz do gina najlepiej

ja mylam od poczatku normalnie i moczylam pepek , mysle , ze mozesz spokojnie go moczyc w wodzie , a pozniej osuszyc i spsikac jakims specyfikem do odkarzania , moze wacikiem do uszu delikatnie ?? polozna mowila , ze dzieci to nie boli podobno ..

hej , super , ze juz po !! gratki wielkie :))

gratulacje :tak:

A moja po wczorajszym dniu co spała tylko 2 h w ciągu dnia jak usneła o 23 obudziała sie o 5 tzn ja się obudziałam bo cycki jak balony i sie patrze co sie stało :szok: za to teraz znów śpi i się preży itd moze uda mi się dostać dziś do pediatry żeby pogadać o tych prężeniach może jeszcze cos wymyśli inny lekarz bo bobotic odpada oho wstała nie dojadła drugiego cyca ;-)

no i dziś z mężusiem rano przypomnieliśmy sobie stare dobra czasy nie wiem czy nie za wczesnie na seks po 3 tyg ale w sumie miałam cc i było okey :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry