reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Ja dalaj lecze brodawki... mam juz powoli dosyc... czy mi sie w ogole uda karmic bez bolu? :(
ja tez tak mialam az raz mi wyssala kawalek sudka (oderwala kawalek) wtedy juz wogole bol straszny ze nawet stanika zaloxyc nie moglam i polozna poradzila mi abym kupila nakladki laktacyjne bo tak to nigdy nie wylecze a do tego mam plaskie brodawki i zle jej sie lapalo.... teraz juz od 2 tyg karmie w nakladkach i zero bolu a mala najedzona i zadowolona:)

reklama
boziu dziewczyny oby wtrwać te 3 mies i mam nadzieje ze chociaż te sprawy brzuszkowe przejdą :zawstydzona/y: a ja szukam pediatry na jutro jakiegoś bo musze pogadac o tej krwi ulanej :-(

moze to byla tylko jednarazowa akcja, ale skonsultuj koniecznie.
Aha, u nas tez doszly wlasnie ulewania od wczoraj w duzych ilosciach ;/

a co do tej ulanej krwi to masz poranione sutki? bo to moze byc twoja krew nie malej z zoladka... jesli masz poranione to na bank twoja krew ja tez tak mialam kilka razy:)

Hej mamuśki.Mała już kwęka, więc dużo sobie nie popisze, ale zdążyłam was nadrobić i widze że wszystkie mamy podobnie z tymi stękami, prężeniem, nie spaniem, musimy to jakoś dzielnie przeżyć zanim się to wszystko ustabilizuje. Nie raz jak mi tak ciężko i zaczynam łapać doła, to myśle o was i jakoś mi tak lżej, że nie jestem sama z takimi sprawami. My dalej walczymy z popuszczaniem kup naokrągło, ale pupa jakby trochę lepiej. Staram się dożo wietrzyć, zmieniliśmy pieluchy z dada na pampersy, bo lekarka stwierdziła, że dodatkowo jest zapalenie pieluszkowe. Teraz czekam az kropelki dikoflor zadziałają(podaje już 4 dzień) i wczoraj pierwszy raz się zdażyło, żę jak m przewijał w nocy to nic nie było, mam nadzieje że takie przypadki będą się powtarzały częściej. I jeszcze mam dołączyć smektę 2x po pół saszetki. I też kazała często kłaść na brzuszku bo jakiś wzdęty i duży ma, pozatym to dobre dla maluszka.
Dziewczyny a jakie wasze dzieci mają języczki, bo moja ma biały i myślałam że to od mleka, ale położna mówi że tak nie powinno być , ma być różowy, a lekarka mówi że to ją narazie nie martwi i bądz tu mądry.

jewcia33 moja ma biały i lekarka powiedziała, że to ok. Tez daje dicoflor z powodu popuszczania kupek i do tego były też ciągle zielone kupy rzadkie. Jest już duża poprawa, żadko popuszcza kupy i tylko czasami są zielone, no i nie robi tak często.

Ostatnia edycja:
Ja też myślałam że to ok biały nalot lekki a tu sie okazało że pleśniawka...

Dziewczyny przyszła mi chusta do noszenia i... JESTEM URATOWANA!!!:-D Mój krzykacz śpi na cycach zachwycony i uśmiecha sie pod nosem a ja mam wolne rączki :-)

oj widze, ze duzo z was ma taki problem jak ja
czyli kolki maluszkow
straszne to jest...
moj mlody potrafi lakac pol dnia i pol nocy
spimy po 3 godziny na dobe...
zal mi go przeokrutnie
meczy sie bidulek
teraz pijemy colief, troszke chyba pomogly, bo szybciej zasypia , nie musze nim tarmosic godzine
i baki puszcza prosciej,ale mimo wszytsko spina sie okropnie
jak spi to kwili przez sen ciagle
a ty czlowieku patrz jak dzieciatko cierpi
az sie serce kreje

dzisiaj mi klezanka napisala, ze mi kupi jutro i od razu wysle te niemieckie krople sab simplex, ze to podobno rewela jest, no zobaczymy...

kurcze widze sporo z nas sie meczy z kolkami :(
trzeba to przetrwac , ale serce sie kraja jak male tak sie meczy :(

u nas jakos lepiej , przeszly te okropne placze z poczatku !
dalej zdarza sie , ze sobie chwile poplacze , ale to krotko i zadko na szczescie , bardziej sie prezy i steka nawet przez sen ...
daje syropek w dzien , a na noc te sab simplex
i co najwazniejsze i najlepiej pomaga , cale dnie prawie spedza na brzuszku , spi w dzien tylko w takiej pozycji i dzieki temu gazy ladnie ida i to chyba ukrocilo kolki !!

też tak mam wczoraj no ryłam bo nie wiedziałam jak małej pomóc z tymi bąkami męczy sie zanim jakiegoś puści i dałam jej herbatkę rumiankową i nic :-(

Dzis za to podałam jej bobotic bo znów stekała usnąc od bąków nie mogła i sluchajcie potem dałam cyca i potem oczywiscie odbicie i nie dość że ulała połowę to jeszcze troche krwi było w pokarmie ze śluzem może ten bobotic podraznia jej żołądek :confused: jezu nie wiem już :unsure:

a na sutkach ranek nie masz ?? to moglo od tego byc

agadaria- staram sie ale sie wkurza mocno i nie wiem jak długo powinna leżeć :confused: bo zazwyczaj kładę i po 5 minutach wrzask

moj tez sie wkurzal , ale znalazlam sposob :)
kladz na sobie najpierw na pol plasko jak lezysz , pozniej na plasko juz ,na piersi glowka , i jak mala zasnie kladz ja tez na brzuszku , oczywiscie caly czas kontroluj czy nie przekrecila glowki na nosek ! jak bedzie tak spac to baki zobaczysz ida lepiej :) jak zaczyna kwilic moj przez sen i glowka machac to delikatnie go po dupce klepie i zasypia znowu i baki ida bez wybudzania sie calkiem
moj dzieki temu juz sam od jakiegos czasu ladnie glowke i wysoko trzyma w gorze , lapkami na wyproscie sie podpiera i lubi tak sobie lezec nie tylko jak spi :)

Dziewczyny u mnie wczoraj też masakra taka że żaaaaaaaaaal.... Mały nie spał. Po prostu. Rzucił spanie. Cały dzień, jak udało sie go uspać na rękach, wystarczyło go położyć i krzyk. Poza tym kolki nieziemskie, tyle wrzasku, tyle krzyku a ja bezradna :( Na szczeście zasnął o 11 i spał 5 GODZIN!!! Jak sie obudziłam i spojrzałam na zegar to myślałam że mam halucynacje :-)

Dziś mieliśmy wizyte u pediatry. Mały przybrał 850 g w trzy tygodnie :) Niestety mam pleśniawkę więc nystatynka w ruch. Lekarz macał Mareczka po brzuchu i mówi mi " On ma kolki!" ja mu na to "wow". Kolejne wspaniałe odkrycie naszego fenomenalnego pediatry z przychodni :-D Dostaliśmy espumisan 3 x 10 kropelek przed karmieniem .

Mój synek dziś pierwszy raz wyszczerzył dziąsła do mamy :-D:-D:-D Już myślałam, że bedze sie tylko krzywił a tu taka niespodzianka :-)

ehh te kolki :(
super , ze ladnie przybral na wadze :) no i gratki usmiechu pierwszego !!
co do brzucha napisalam Mati co u nas pomoglo zeby polubil lezenie , poprubuj w koncu sie uda :) tylko nie mozna rezygnowac od razu

Dziewczyny a jakie wasze dzieci mają języczki, bo moja ma biały i myślałam że to od mleka, ale położna mówi że tak nie powinno być , ma być różowy, a lekarka mówi że to ją narazie nie martwi i bądz tu mądry.

ciesze sie , ze juz lepiej jest :)
moj tez ma nalot po mleku normalne , pediatra mowila , ze jest ok ..

Dziewczyny przyszła mi chusta do noszenia i... JESTEM URATOWANA!!!:-D Mój krzykacz śpi na cycach zachwycony i uśmiecha sie pod nosem a ja mam wolne rączki :-)

hehe co za radosc nie ?? :))

reklama
HEjka mam pytanie do dziewczyn po SN i nacinaniu krocza. Ile sie wchłaniają czy tam rozpuszczają te szwy wewnętrze?? U mnie one są i są i wydaje mi sie ze zaczynaja brzdka pachnąc ;/ Nie wiem moze to moje przewrazliwienie ale wole sie zapytac bo juz sama nie wiem czy nie wybrac sie do gina przed koncem połogu...

Do góry