reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

spokojnie ivi,jestes dopiero 4 dni po terminie...
ja urodzilam malenka skonczywszy 41 tyg,sivi swoja tez...
wiem ze czekanie wkur****ale nic nie przyspieszysz....
tule mocno!

i ja też 6 dni po terminie, także nie ma się co martwić
Ivi przyjdzie czas na Was :tak:

Mała je łapczywie, ciągnie aż sapki dostaje, dławi się i kaszle, jakby jej miało braknąć!! od tego pewnie ma wzdęcia. Jak ją odbijam to beka jak stary aż eho idzie! często jej się też ulewa. Pręży się, stęka, kwęka, przez kilka dni strasznie płakała, już myślalam że to kolka. Z bąkami i kupkami ciężko jej idzie. Zaczęłam jej dawać herbatke wspomagającą trawienie chociaż jest po 1 miesiącu, bo tam jest koper. Odpukać coś się poprawiło bo już tak nie płacze, ale napinanie się i prężenie zostało. Dziś całą noc stękała przez sen.

Moja Paulina też właśnie tak je, czasem jak się zakrztusi to aż posinieje,
takiego mi stracha zawsze narobi że szok ... zaczęłam przed karmieniem troszkę
odsysać żeby nie tryskało to znowu się denerwuje bo jak słabo leci to chyba jej się nie chce ciągnąć :dry:
herbatek jeszcze nie próbowałam ale sama pije na laktacje 3 dziennie,
dziś podałam 3 krople sab simplex i Młoda zasnęła i śpi już prawie 3h ale żadnych
bąków nie słyszę więc trochę się boję co będzie dalej,
od 3 dni takiej porządnej kupy nie zrobiła tylko pierdki wodniste :zawstydzona/y:

Mam pyt. czy stosujecie nakładki silikonowe na brodawki?? Jaka firma najlepsza?? bo ja mam z canpola i powiem szczerze, że jestem niezadowolona, bo mi pokarm pod nakładką i bokami wycieka :-(

nie stosowałam więc nie pomogę :no:

hEJKA A JA mam taki problem intymne ze tak powiem. Od porodu mam mega problem z oprznianiem sie:(
Co 4 dni czopek i wtedy jako tako pojdzie:( Czy to normalne?? Kurde bo dlugo tak nie pociagne :szok:

wiem o czym mówisz, ja mam to samo, jem dużo jabłek, pije dużo wody
a przy kupkowaniu czuje się choćbym rodziła :-(
aczkolwiem jest już trochę lepiej

A ja dzisiaj wietrzyłam Hani pupe i zrobila mega rzadki stolec, normalnie jakby siknęła mi kupa rzadką. Nie dziwie sie,że ma ten odbyt podrazniony. Czy u Waszych dzieci tez zdarzaja sie takie kupki? To chyba nie biegunka, bo by sie często zdarzalo, a ona malo kupki robiła. No i jest spokojna bardzo. W sumie to ona zawsze ma w miare rzadkie ale nie aż tak jak dzisiaj. Pomocy!

To normalne zdaje się bo nasze dzieciaczki w sumie tylko piją
nie jedzą stałych posiłków żeby kupa była twarda,
czasem jak mi srunie taką fontanną to nie wiem gdzie łapy wsadzić ...
a potem właśnie odbyt podrażniony ...

Kobitki my od wczoraj od ok 19 do 2 w nocy nie spaliśmy,
Młoda się kręciła, wierciła, płakusiała, brzuszek ją bolał,
tak uważam z jedzeniem a i tak się zaczęło ...
Zauważyłam że to chyba po vit.K bo 2 razy zapomniałam jej podać
i było ok, mała budziłą się jak w zegarku, zaraz zasypiała po karmieniu
a gdy podaje to jest płaczliwa, dziś spróbuje nie podać i zobaczę co będzie się działo
co o tym myślicie ???

Coś Rudson się dawno nie odzywała,
macie jakieś wieści od niej ???

reklama
Ati takie kupki to norma. Ja też się zdziwiłam jak mi na przewijak taką mokrą, paćkę zrobiła ale położna mnie uspokoiła, że tak wygląda kupka cycowego malucha. Swoją drogą to przez te półtora roku zdążyłam zapomnieć jak one wyglądają.
Jewcia my mamy kupke po każdym karmieniu i czasem jeszcze w trakcie karmienia się zdarzy :). 10 na dobę się uzbiera.

Ilonka to przydałoby się Wam znaleźć dobrego ortopedę dziecięcego, kontrolować bioderka co jakiś czas i wszystko powinno być dobrze.

Hej Mamuuśki :)
Czasem pozwalam sobie Was podejrzeć z zazdrością i ciekawością;)
Jestem mamą październikową '09 i będę czerwcową '12 . Gratuluje Wam naprawdę prześlicznych maluszków :) Ja już nie mogę doczekać się swojego :).
Przeczytałam też kilka postór dotyczących niegojącej się rany po CC. Ja miałam podobny problem. Po tygodniu od CC "rozlazła" mi sie rana:/ cała tkanka tłuszczowa na wierzchu ble.. i non stop sączył mi się płyn surowiczy z krwią i meeega śmierdzial. Musiałam smarować "fioletem" nie pamiętam nazwy i naświetlałam w każdej wolnej chwili lampą solux.. po ok 3 tygodniach dopiero się zagoiło ale do tej pory ( 2 lata ) kompletnie nie mam czucia w okolicach cięcia oraz blizna jest zgrubiona i lekko zaróżowiona.

Pozdrawiam Was życze spokoju i zdrowia dla dzieciaczków :)

Dzięki dziewczyny, dobrze wiedziec,ze to normalne. Bo az sie przestraszylam jak taka woda chlusnęła. Tylko najgorzej ten odbyt podrazniony, stosuje bepanthen, ale jak te ranki maja sie zagoić jak takie rzadkie kupki robi? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Moze diete mam zła? Wy jecie smażone rzeczy?

Ostatnia edycja:
słońce już na dniach urodzisz, zobaczysz, wiem że to wkurzające ale dasz jeszcze troszkę radę!!

jagmar trzymam kciuki za wyniki

a my w szpitalu dowiedzieliśmy się, że Iga ma dysplazje obustronną bioderek i musimy małą szeroko pieluchować :-( trochę jestem tym przerażona, ale mam nadzieje, że to pomoże małej i nie skończy się na jakiś szynach czy czymś takim :-(Powolutku się ogarniamy, ja walczę żeby karmić piersią, bo mam sporo pokarmu ale mała czasami tak uparta, że nawet jak z piersi leci jak z kranu to nie ona uparcie nie hce piersi i czasem musimy dokarmiać.

Mam pyt. czy stosujecie nakładki silikonowe na brodawki?? Jaka firma najlepsza?? bo ja mam z canpola i powiem szczerze, że jestem niezadowolona, bo mi pokarm pod nakładką i bokami wycieka :-(
jq nie stosuje nakładek. na sr bardzo je odradzali bo ponoć zaburzają prawidłowy odruch ssania

hEJKA A JA mam taki problem intymne ze tak powiem. Od porodu mam mega problem z oprznianiem sie:(
Co 4 dni czopek i wtedy jako tako pojdzie:( Czy to normalne?? Kurde bo dlugo tak nie pociagne :szok:
ja mam tak samo:(

A ja dzisiaj wietrzyłam Hani pupe i zrobila mega rzadki stolec, normalnie jakby siknęła mi kupa rzadką. Nie dziwie sie,że ma ten odbyt podrazniony. Czy u Waszych dzieci tez zdarzaja sie takie kupki? To chyba nie biegunka, bo by sie często zdarzalo, a ona malo kupki robiła. No i jest spokojna bardzo. W sumie to ona zawsze ma w miare rzadkie ale nie aż tak jak dzisiaj. Pomocy!
u nas są tylko takie jak żółta woda z odrobiną grudek - to normalne

Dzięki dziewczyny, dobrze wiedziec,ze to normalne. Bo az sie przestraszylam jak taka woda chlusnęła. Tylko najgorzej ten odbyt podrazniony, stosuje bepanthen, ale jak te ranki maja sie zagoić jak takie rzadkie kupki robi? :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Moze diete mam zła? Wy jecie smażone rzeczy?
ja jem wszystko. Dzisiaj na obiad były warzywa na patelnię:)

a ja dzisiaj miałam ściągane szwy:)
i mała była ważona. W ciągu tygodnia przybrała 320g na moim cycu:)

Ati takie kupki to norma. Ja też się zdziwiłam jak mi na przewijak taką mokrą, paćkę zrobiła ale położna mnie uspokoiła, że tak wygląda kupka cycowego malucha. Swoją drogą to przez te półtora roku zdążyłam zapomnieć jak one wyglądają
Jewcia my mamy kupke po każdym karmieniu i czasem jeszcze w trakcie karmienia się zdarzy :). 10 na dobę się uzbiera
jagmar dzięki za odp. Zawsze jak słysze że ma podobnie z tymi kupkami to jakoś podnosi na duchu i pozwala myśleć że tak może być i nie musi to znaczyć jakiś alergi, tak bym chciała ich uniknąć. Tyle że ta malutka cudowna dupcia nie może się zregenerować.

Witam kofane!!

No proszę wchodzę poczytać o kupkach i co mówisz masz,podane na talerzu.
Byliśmy dzisiaj na check up w mojej porani prenatalnej.Rana goi się dobrze,szwy się same rozpuszczą za to mam MEGA pasażera na gapę-Hemoroida.To,że go mam wiem,bo czuję go jak cholera.Martwię się tylko,że tak mi zostaanie do ostatnich dni moich.
Gabrysiowi też odpażyła się pupcia,smarujemu,wietrzymy,ale na razie czewrona jest i już.
DZiewczyny próbuję doczytać co u każdej z Was i nie umiem znależć Atram,co u niej??,
O hoho ale alarm spadam podłączyć małego do bufetu pozdrawiam gorąco!!!

A czy Wasze dzieci tez robia takie wędrówki w łózeczku w nocy? Ja połozylam Hanie w prawym górnym rogu na boczku, a znalazlam ja centralnie na środku lóżeczka w tej samej pozycji. Moze to wina tego,że mam segregator włozony pod materac aby glówka wyżej byla - tak polózna mi kazała. Boję się,że podczas takiej wędrówki przewróci sie na brzuszek i przydusi ;/

reklama
Witam Wszystkie Mamusie ;)
Gratuluje wszystkim mamą, które mają już swoje skarby przy sobie ..
Bywałam kilka razy u was, pewnie nawet coś napisałam, ale jednak brak czasu zwyciężył i nie mogłam z wami pisać i żałuję ..
Teraz mam nadmiar czasu ;/ .. Już nawet nie mam siły leżeć. .
Termin porodu miałam na 18 października .. Dzisiaj mamy już 25, a tu dalej nic ..
Małej najwyraźniej nie spieszy się na ten świat, chociaż wszyscy nie moga się już jej doczekać ..

Pozdrawiam ;)

Do góry