reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Witam
My dziś pięknie spaliśmy całą trójeczką ale w jednym łóżku:) Mały nie chciał zasnąć więc wzieliśmy go do Nas do łóżka i spał od 23 do 4 i później wstał dopiero o9tej haha wyspana jestem hurrraaaa:)))) Ale postanowiłam że ostatni raz śpi z Nami hahah tak tak zawsze sobie to powtarzam :-) Ale on jest taki kochany że nie mogę mu odmówić :-D
Teraz śpi sobie na brzuszku pod moim nadzorem ale kupy nie ma nadal:-(

Asiu- zwykłe czopki glicerynowe, kawałeczek tylko dosłownie samą końcówkę odcięłam i to mu do tyłka zasadziłam. Sposób sprawdzony ale to tylko jak mówisz w sytuacjach krytycznych żeby nie przyzwyczaić tyłka do pomocy:tak:

reklama
widze u ciebie tez problem z kupka i bakami :(
co do witaminy K , kiedys podczytywalam mamy na forum i wlasnie one pisaly , ze dzieci mialy problem po tej witaminie z kupa ... wiele z nich przestalo podawac ja takze cos w tym jest :/
my podajemy wedlug pediatry raz na tyg. jedna ampulke .. wiec chyba u mnie nie od niej problem chociaz kto wie ..

może ty masz dawkę w tej ampułce wyższą, która starcza na tydzień
a my co dzień dajemy, wczoraj nie dałam więc dziś musiałam
i chyba tak co 2 dzień będę dawała skoro tak to na nią działa ...
jak pójdziemy do lekarza to się popytam, może jakiś jednorazowy zastrzyk będzie ...
tyle że też wtedy ta wit będzie w organizmie...

Dziewczyny pierwszy raz mi sie zdarza coś takiego ale mam prośbę - zagłosujcie na moje hasło w konkursie, co? głosowanie jest od dziś do 29tego włącznie. Moje hasło to:
"FirstBike - biegiem na rower!!!"
GŁOSOWANIE - konkurs " Wygraj rowerek biegowy First BIKE lub odblaskową kamizelkę! "

głos oddany

Witajcie kobitki !!!

ale miałam dziś noc zajebiaszczą :tak:
teraz już jestem pewna że te koleczki są spowodowane wit K
wczoraj nie podałam i mała spała spokojnie,
od 22-4 rano :szok: szaleństwo, tak się jeszcze nie zdarzyło,
byłam w szoku a cycki to myślałam że mi rozsadzi :sorry2:
potem pobudka o 7 i o 9
rano dostała witaminki i znowu się pręży i kwiczy :sorry2:

Wczoraj wylicytowałam Milenie pakę ciuszków za 100zł,
bardzo ładne, jak nowe wyglądają i dużo ich ...
już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą :-D

cześć laseczki!
Nie zdąże Was nadrobić za co z gory przepraszam:-( Dziś mija 9 dzień mojego maluszka i jestem troszke wykończona. Prawde powiedziawszy nawet nie miałam czasu na bb zerknąć... Do tego podłapała mnie mala depresja, więc tak chodze sobie i płakusiam po kątach:zawstydzona/y: A na dodatek mój mąż już wyjechał w trase więc zostałam sama z małym ssakiem.

Ilonka
Mój synalek prawie całą dobę na cycku wisi. A na noc i tak musze butlą dokarmiać. W dzień też sie budzi co godzinke, półtora ale to mniej kłopotliwe niż nocą.A jednak trzeba mieć siłę do walki na następny dzień.

Marti ja dokarmiam na noc Nanem i po nim też lecą bony i kupki. Około 3-4 pampersy musze zmienić ale z zwartościa ich to wygląda różnie.

AsiaKC głos oddany:tak:

Hejaa a ja praktycznie cały czas na bb ale nie mam za bardzo co pisać gdyż kupki,problemy z laktacją i inne dopiero przedemną :) Ja jeszcze w dwupaku a już się troche boje czy dam rade ale z tego co widze dzielne z was mamusie! :tak: Jutro termin z usg... :shocked2:

Hejka

Przepraszam ze dluga nieobecnosc. W pisaniu. Bo w czytaniu raczej jestem na biezaco. Czesto karmiac podczytuje sobie was.
My mielismy wczoraj ciezka noc. Mala tak piszczala ze doslownie nic, nawet na sekunde nie moglo jej uspokoic. Ja juz z lzami w oczach ja nosilam na rekach. Mirek ja wzial to samo, no ale wkoncu sie uspokoila.
I po poltorej godziny ciezkiej walki zasnela.
Ale ani mowy nie bylo by spala u siebie w lozeczku bo tylko ja przekladalam znow krzyk. A jak tylko cwana znow byla w naszym lozku oczy same jej sie zamykaly...

Zakrecony tydzien, zalatwilismy wkoncu malej paszport, zrobilismy fotke. Ale tak genialnie wyszla nie moglismy jej u fotografa dobudzic, i na zdjeciu usta w dziobek, oczy lekko przymrozone...:-D:-D

Cytryna to ladnie Twoja przybiera. Moja w ciagu 3tyg przybrala 700g... I tak juz do niektorych ciuszkow wkoncu dorosla:-D:-D

Sivi mojej tez sie ulewa. Szczegolnie po posilku, tak lapczliwie je ze az sapie. Ze jak by sie jej zmiescil w usta to wsadzila by cala cycke...

Dobra musze leciec go alarm sie wlaczyl wlasnie!!! Mamo JESC!!!

hej
Ja po dzisiejszej nocy jestem wymęczona ale to za sprawą starszaka. Zosia nie chciała spać w łóżeczku tylko z nami a ona się potwornie wierci i skopała nas niemiłosiernie. Położyłam ją przed 13 i dopiero się wybudza. Czyli wieczór mamy z głowy ;). Taka cisza jest w domu, że się nią delektuję.

cześć laseczki!
Mój synalek prawie całą dobę na cycku wisi. A na noc i tak musze butlą dokarmiać. W dzień też sie budzi co godzinke, półtora ale to mniej kłopotliwe niż nocą.A jednak trzeba mieć siłę do walki na następny dzień.

U mnie tez tak bylo na poczatku, teraz spi w nocy po 2-2,5 godzinki pomiedzy karmieniami. To sie powoli zacznie zmieniac, nawet jesli nie bedziesz dokarmiac :)

Nie zycze nikomu grzyba w piersi.... boli przeokropnie podczas karmienia. Dostalam masc na razie, jesli nie pomoze mam wracac do lekarza w poniedzialek, a Ania ma zel do buzi bo tez ma plesniawke.

reklama
A jak taka plesniawka się objawia u dziecka? Moja Hania ma biały nalot na języku ale mi sie wydaje,że to od mleczka i tyle. Grzybicy brodawek żadnej nie mam. Czy u Was tez dzieci mają języczek bialy?

Do góry