reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziewczyny, moze wam cos wpadnie do głowy a mianowicie dokarmiałam małą na noc mieszanką enfamil i jak tylko zje zaraz jakieś rewolucje sra jak szalona dzis poszło 6 pampersów stęka kwęka zasnąć nie może normalnie jak dam butle to jakbym jej na przeczyszczenie to dała w dzień nie daje jej tak mieszanki staram sie cycem karmic w osatecznośc butla no i nie wiem czy to ta mieszanka ja tak czyści czy jak czy zmienić na jakąś inną no dziś zgłupiałam dokarmiłam a ona zamiast spać to jakieś rewolucje miała srała bąki napręzała się itddd:confused2: HELP ME jak któras ma jakiś pomysł albo podobnie miała?

reklama
hej hej

monika &&&&&&&&&&&&&&&&
ivi taa a pewnie jutro albo pojutrze przeczytamy że się rozpakowałaś. Pamiętam jak chyba ilonka tak mówiła że do listopada przeniesie i zobacz ją już tuli maleństwo :tak:
sivi a kropelek nie dajesz? Mój ma identyko jak twoja, ale nie pręży się odkąd mu podaje bobotic.
asionek wiem juz??? kurka dzieci w 5 miesiącu się przekręcają!! Odwracam się raz - jest na brzuchu, odwracam się drugi raz - głowa na boku, plecy już prawie, pupa została, odwracam się trzeci raz a on na plecach se leży :confused::szok: no to ja go siup na brzuch i aparat w dłoń i mam nagrane jak sobie nogą pomaga jakby motor chciał odpalić :-p i w końcu się przekręca :-D Ale gość :)

Czyzbym zostala ostatnia? :wściekła/y: mowilam ze tak bedzie.. Skurcze marne na ktg, usg okazalo tylko ze mala czuje sie super, wody sa, lozysko ok, glowka nawet w kanal nie wstawiona :wściekła/y::wściekła/y: Na wywolanie mam sie stawic 1.11... chyba sie dopisze do listopadowek, bo tu dzieci osiemnastki pokoncza zanim moja sie urodzi..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

słońce już na dniach urodzisz, zobaczysz, wiem że to wkurzające ale dasz jeszcze troszkę radę!!

jagmar trzymam kciuki za wyniki

a my w szpitalu dowiedzieliśmy się, że Iga ma dysplazje obustronną bioderek i musimy małą szeroko pieluchować :-( trochę jestem tym przerażona, ale mam nadzieje, że to pomoże małej i nie skończy się na jakiś szynach czy czymś takim :-(Powolutku się ogarniamy, ja walczę żeby karmić piersią, bo mam sporo pokarmu ale mała czasami tak uparta, że nawet jak z piersi leci jak z kranu to nie ona uparcie nie hce piersi i czasem musimy dokarmiać.

Mam pyt. czy stosujecie nakładki silikonowe na brodawki?? Jaka firma najlepsza?? bo ja mam z canpola i powiem szczerze, że jestem niezadowolona, bo mi pokarm pod nakładką i bokami wycieka :-(

słońce już na dniach urodzisz, zobaczysz, wiem że to wkurzające ale dasz jeszcze troszkę radę!!

jagmar trzymam kciuki za wyniki

a my w szpitalu dowiedzieliśmy się, że Iga ma dysplazje obustronną bioderek i musimy małą szeroko pieluchować :-( trochę jestem tym przerażona, ale mam nadzieje, że to pomoże małej i nie skończy się na jakiś szynach czy czymś takim :-(Powolutku się ogarniamy, ja walczę żeby karmić piersią, bo mam sporo pokarmu ale mała czasami tak uparta, że nawet jak z piersi leci jak z kranu to nie ona uparcie nie hce piersi i czasem musimy dokarmiać.

Mam pyt. czy stosujecie nakładki silikonowe na brodawki?? Jaka firma najlepsza?? bo ja mam z canpola i powiem szczerze, że jestem niezadowolona, bo mi pokarm pod nakładką i bokami wycieka :-(

tymi bioderkami nie masz się póki co stresować, bo noworodki mają prawo to mieć. U naszej starszej to stwierdzono, nastraszyli nas, kazali nosić takie specjalne majty, a poszliśmy do innego lekarza to stwierdził że u takich maluszków to częste i coś więcej można powiedzieć w 2, 3 miesiącu, kazał tylko dla pewności zakładać 2 złożone pieluchy tetrowe na ubranko i po 2 tygodniach jak byliśmy u kontroli, wszystko już było w porządku.

Halo,

Ja walczę z niegojącą się raną po CC, jak patrzę na ten mój brzuch to ryczeć mi się chcę, mam antybiotyk do paszczy i do psikania na tą zasraną ranę, :wściekła/y: jutro mijają 3 tygodnie a gó wno mi się nie chce goić:no:

zabieram się do czytania :tak:

A ja dzisiaj wietrzyłam Hani pupe i zrobila mega rzadki stolec, normalnie jakby siknęła mi kupa rzadką. Nie dziwie sie,że ma ten odbyt podrazniony. Czy u Waszych dzieci tez zdarzaja sie takie kupki? To chyba nie biegunka, bo by sie często zdarzalo, a ona malo kupki robiła. No i jest spokojna bardzo. W sumie to ona zawsze ma w miare rzadkie ale nie aż tak jak dzisiaj. Pomocy!

Cześć Wam dziewuszki
U Nas problem z oddaniem kupki, biedny tak płakutkał bo nie mógł nic wydusić :(( Ale czopek glicerynowy znaczy zaledwie jego maleńki kawałeczek uratował sprawe i wyszła taka kupa śmierdząca fuuujjjj :(
Ja dziś mam jakąś depreche mam:((

Miłka- mi też rana nie chciała się goić i miałam takie jakby dwie małe dziurki między szwami z których raz wyleciało mnóstwo jasnopomarańczowego płynu od razu poleciałam do gina a on że dobrze że wyleciało a nie siedziało w ranie i powiedział żebym przebywała tą ranę płynem do higieny intymnej jak się podmywam rano i wieczorem i jest elegancko:)

A kiedy nadejdzie okres??

reklama
A ja dzisiaj wietrzyłam Hani pupe i zrobila mega rzadki stolec, normalnie jakby siknęła mi kupa rzadką. Nie dziwie sie,że ma ten odbyt podrazniony. Czy u Waszych dzieci tez zdarzaja sie takie kupki? To chyba nie biegunka, bo by sie często zdarzalo, a ona malo kupki robiła. No i jest spokojna bardzo. W sumie to ona zawsze ma w
miare rzadkie ale nie aż tak jak dzisiaj. Pomocy!
Ati ja myśle że takie rzadkie kupki u takich maluszków to norma, moja też takie robi. Ostatnio jak jej wietrzyłam pupcie to wyszczeliła mi w rękę jak z procy i właśnie taką rzdką kupką. Najbardziej mnie martwi że tych kup jest tak dużo. Jeszcze mi się nie zdarzyło że jak jej zajrze do pieluchy to żeby nic nie było, zawsze chociaż troche, ale jest i ciągle dupcia czerwona. A jak jest u was? Mi położna kazała trzymać dietę, czyli przysłowiowy suchy chleb dla konia, a w lodówce kusi ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i wczoraj poległam a dziś, no nie wiem.

Do góry