reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Cytryna -my mamy blisko lotniska. Z Leeds- Bradford lataja do Krk. Ale nam nie pasuje. Ja latam albo do wroclawia bo mojemu tam blizej, albo Warszawa bo moje rejony:-D
Wizzair, zmienia ceny biletow roznie bywa raz taniej raz drozej.

My już po spacerze, trzeba korzystać za nim przy pląta się znowu deszcz, łaziłyśmy prawie 3 godziny nogi mi do d... wchodzą ;-)

Ja poprałam ciuszki w Wizirze bez płynu zmiękczającego i podwójnie je płukałam i wirowałam. Milena miała różne uczulenia na proszki, ja w sumie też mam więc wolałam nie ryzykować :tak:

Ewa - u mnie to samo, młoda z głową u góry i wątpię aby się przekręciła bo mam tyłozgięcie macicy i łożysko nisko z przodu i ona ma tam mało miejsca ... poniżej ćwiczenia na pomaganie w obracaniu

Sposoby na uparte dziecko
Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, warto spróbować.
Dwa razy dziennie układaj się w taki sposób, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Jeśli kładziesz się na plecach (na łóżku na podłodze), podłóż pod pośladki kilka poduszek. Możesz też klęknąć na podłodze i, podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieść pośladki. Powinnaś pozostać w takiej pozycji przez kilka minut.
Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny (patrz ramka). Wykonuje go lekarz pod kontrolą aparatu USG. Jest to jednak dość trudny zabieg i może go wykonać tylko doświadczony położnik. Zwykle trzeba zostać przez 2-3 dni w szpitalu.

Witajcie, dzisiaj u mnie nareszcie piekna słoneczna pogoda i wzięłam sie za pranie. Jutro chce prac firanki i myc okna tylko musze zaangazowac dzieci do pomocy bo nie chcę sie za bardzo nadwyrężać. Wybieram sie jeszcze z dziecmi na zakupy bo sa w niektórych sklepach promocje i warto skorzystać, moze cos mojemu maluszkowi kupię? A poza tym szkoła się zbliza i znowu zakupy szkolne mnie czekaja. Nie chcę zostawiać wszystkiego na ostatnia chwile więc powoli wszystko szykuję.
W poniedziałek miałam wizyte u lekarza, zrobił mi usg (własciwie to na każdej wizycie robi), dodatkowo zrobił mi usg piersi, cytologie. Przebadana zostałam kompleksowo. Dziecko ułozone jest juz główka w dół i nie powinno sie juz obrócic, poza tym wszystko dobrze mnie tylko nogi troche puchna no i coraz mi ciężej bo juz mam +10kg, ciekawe ile jeszcze przybiore na wadze.

a ja sobie leze na kanapie, klima mi dmucha, woda zimna pod reka i morele i oficjalnie jestem na wykladzie on-line :) dobrzez ze nikt mnie nei widzi bo oczywiscie leze sobie na golasa , heheh

hehe odpoczynek pelna para :)

Cześć kobietki :-)
U mnie wszystko ok, tak można by rzec :-D Jestem po wizycie, wszystko w odpowiednim wątku ;-)Czuję się dobrze ,ale niestety dalej leżenie :wściekła/y: Dobrze ,że mam już wszystko kupione i przygotowane (poprane, poprasowane i poukładane w komodzie) ale torbę do szpitala jeszcze muszę przygotować w razie W i mogę być spokojna :tak:
Strasznie bolą mnie plecy i pośladki, mam już dość tego leżenia, ogromnym wysiłkiem jest dla mnie przekręcenie się chociażby z boku na bok, ból niesamowity:wściekła/y: No i codziennością jest już u mnie zgaga :wściekła/y: Poza tym byłoby wszystko OK... Mały codziennie daje czadu, a na dokładkę ma codziennie czkawkę, zdarza się nawet 3 razy dziennie :szok: Też tak macie??

dobrze , ze lezenie daje efekty :)
wspolczuje tylko boli :/ mnie tez napiernicza wszystko jak leze , w nocy masakra normalnie
sposobu na to nie mam niestety
moj nie ma czkawki za czesto :)

oj niestety mała wciąż główką do góry i znowu walczy żeby się przekręcić, a ja przy tym odczuwam kopanie mega po pęcherzu i ucisk na żołądek = zgaga. Co chwilę widać jak robi mi się taka "gulka" koło pępka, podejrzewam że to główka ustawia się do fikoła. Biedna mała, chciałabym jej pomóc się przekręcić, bo widzę, ze sie dziewczyna męczy, no ale co mam zrobić? stanąć na głowie ?:p

asionek
a kolor farby udało Ci się znaleźć??

.

kiedys w De jakiejs lasce lekaz kazal lezec z nogami do gory , pupka na poduszce , nogi na scianie czy ramie lozka , i nie pamietam co jeszcze bylo ... w kazdym razie pomoglo i maly pod sam koniec sie przekrecil :)
po farbe pojade w nastepnym tyg. chyba poniedzialek :) i tam juz wybiore
niezla praca cie czeka z obszywaniem ...

no to i ja się pochwalę, :)
dużo nie widać, bo sama zdjęcie robiłam :-)

Zobacz załącznik 378058

super brzuch :)
tylko nie ten watek hehe

a tak z innej beczki - ile cm macie "w pasie" juz?

99 cm z wczoraj :)

ja mam 97 , uffff zaczelam sie zastanawiac ze jakis maly jest, bo jak spotkalam znajoma to ona jest z 2 razy szersza niz ja!!! ogolnie nie jest gruba tylko brzuch ma wiekszy no i 31 tydzien..

monika no widzisz, mnie chyba nikt nie pobije, mam zdaje się najmniejszy na całym forum :-) najśmieszniejsze ża jak na angielskie standardy, nie miezcze się w żadnych ich wykresach to mi opracowali specjalny dla mnie, uwzględniając moją wagę, wzrost i coś tam jeszcze a i tak mieszcze się w dolnej granicy normy...

Ewa - u mnie to samo, młoda z głową u góry i wątpię aby się przekręciła bo mam tyłozgięcie macicy i łożysko nisko z przodu i ona ma tam mało miejsca ... poniżej ćwiczenia na pomaganie w obracaniu

Sposoby na uparte dziecko
Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, warto spróbować.
Dwa razy dziennie układaj się w taki sposób, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Jeśli kładziesz się na plecach (na łóżku na podłodze), podłóż pod pośladki kilka poduszek. Możesz też klęknąć na podłodze i, podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieść pośladki. Powinnaś pozostać w takiej pozycji przez kilka minut.
Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny (patrz ramka). Wykonuje go lekarz pod kontrolą aparatu USG. Jest to jednak dość trudny zabieg i może go wykonać tylko doświadczony położnik. Zwykle trzeba zostać przez 2-3 dni w szpitalu.
moja tez z pupa w dol i nie mam najmniejszego zamiaru jej przekrecac :-p Jak mi moje szczescie tak zostanie, to nie bede musiala blagac nikogo o cc :-D

reklama
agadaria- słońce gratulację z okazji rocznicy śluby, lekko spóźnione ale szczere :**
Lenka - bidulko Ty Nasza głowa do góry, dużo dziewuch chodzi w ciąży z cukrzycą i dają rade a Ty nie dasz?? Mój m by powiedział : "Guma cienka i nie pęka a Ty pękasz ?" wiem wiem mądry on jak nic :D

Co do cieknącego okna to walcze z właścicielem mieszkania idzie do mnie juz od poniedziałku, zwariuje !!! Już nie mogę się doczekać jak pójdziemy na swoje i będzie świety spokój. Po zatym od piątku znów ma padać zaje.......:wściekła/y:
Aaa i bez zmian poce i męczę sie jak świania hahah daleko jeszcze??????????????

Na 18ta sunę na usg 30 tyg , zobaczymy co tam ciekawego synuś mamusi przygotował :)))

Do góry