sivi
Fanka BB :)
od 3 tygodni 93
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja sobie leze na kanapie, klima mi dmucha, woda zimna pod reka i morele i oficjalnie jestem na wykladzie on-line dobrzez ze nikt mnie nei widzi bo oczywiscie leze sobie na golasa , heheh
Cześć kobietki :-)
U mnie wszystko ok, tak można by rzec Jestem po wizycie, wszystko w odpowiednim wątku ;-)Czuję się dobrze ,ale niestety dalej leżenie Dobrze ,że mam już wszystko kupione i przygotowane (poprane, poprasowane i poukładane w komodzie) ale torbę do szpitala jeszcze muszę przygotować w razie W i mogę być spokojna
Strasznie bolą mnie plecy i pośladki, mam już dość tego leżenia, ogromnym wysiłkiem jest dla mnie przekręcenie się chociażby z boku na bok, ból niesamowity No i codziennością jest już u mnie zgaga Poza tym byłoby wszystko OK... Mały codziennie daje czadu, a na dokładkę ma codziennie czkawkę, zdarza się nawet 3 razy dziennie Też tak macie??
oj niestety mała wciąż główką do góry i znowu walczy żeby się przekręcić, a ja przy tym odczuwam kopanie mega po pęcherzu i ucisk na żołądek = zgaga. Co chwilę widać jak robi mi się taka "gulka" koło pępka, podejrzewam że to główka ustawia się do fikoła. Biedna mała, chciałabym jej pomóc się przekręcić, bo widzę, ze sie dziewczyna męczy, no ale co mam zrobić? stanąć na głowie ?
asionek
a kolor farby udało Ci się znaleźć??
.
a tak z innej beczki - ile cm macie "w pasie" juz?
moja tez z pupa w dol i nie mam najmniejszego zamiaru jej przekrecac Jak mi moje szczescie tak zostanie, to nie bede musiala blagac nikogo o ccEwa - u mnie to samo, młoda z głową u góry i wątpię aby się przekręciła bo mam tyłozgięcie macicy i łożysko nisko z przodu i ona ma tam mało miejsca ... poniżej ćwiczenia na pomaganie w obracaniu
Sposoby na uparte dziecko
Niektórzy lekarze lub położne zalecają wykonywanie w ostatnich ośmiu tygodniach ciąży specjalnych ćwiczeń. Choć nie ma dostatecznych dowodów, że taki trening pomaga, warto spróbować.
Dwa razy dziennie układaj się w taki sposób, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Jeśli kładziesz się na plecach (na łóżku na podłodze), podłóż pod pośladki kilka poduszek. Możesz też klęknąć na podłodze i, podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieść pośladki. Powinnaś pozostać w takiej pozycji przez kilka minut.
Wypróbuj też wizualizację. Będąc na czczo, skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko się obraca. Powinnaś tak robić dwa razy dziennie przez dziesięć minut. Lekarka, autorka tej metody, ocenia jej skuteczność na 89%. Jest też inna możliwość – obrót zewnętrzny (patrz ramka). Wykonuje go lekarz pod kontrolą aparatu USG. Jest to jednak dość trudny zabieg i może go wykonać tylko doświadczony położnik. Zwykle trzeba zostać przez 2-3 dni w szpitalu.