reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Cytryna - juz na kwiecien zabukowalas bilety?? looo matko, my jeszcze czekamy na malenstwo az sie urodzi i bedziemy bukowac na swieta BOZEGO NARODZENIA, o kwietniu jeszcze nie mysle!!

reklama
U nas szkola rodzenia to jedno popoludnie, mamy zarezerwowanana 26 sierpnia. Poza tym ja jeszcze ide na warsztaty o karmieniu piersia, polozna mowila ze kiedys byly dla par ale z tego zrezygnowali, bo panowie sie nie potrafili zachowac...

Ja mam wyprane ubranka dla noworodkai rzeczy poscielowe. Wieksze ubranka jeszcze czekaja na swoja kolej :)

Co do proszku, akurat tobie salsa-mama nie pomoge, bo u nas sa inne proszki, ale moze ktorejs z dziewczyn z UK sie przyda: wszyscy mowia o tym fairy non-bio, ale posprawdzalam skladniki i ostatecznie zdecydowalam sie na Surcare Surcare Products - Non-Bilological Powder, Super Concentrated Liquid and Tablets, Fabric Conditioner
maja zdecydowanie mniej chemikaliow.Plyn do mycia naczyn sie sprawdza - jedyny po jakim moj maz nie ma podraznionej skory, wiec mam nadzieje ze z proszkiem bedzie podobnie.

Cześć kobietki :-)
U mnie wszystko ok, tak można by rzec :-D Jestem po wizycie, wszystko w odpowiednim wątku ;-)Czuję się dobrze ,ale niestety dalej leżenie :wściekła/y: Dobrze ,że mam już wszystko kupione i przygotowane (poprane, poprasowane i poukładane w komodzie) ale torbę do szpitala jeszcze muszę przygotować w razie W i mogę być spokojna :tak:
Strasznie bolą mnie plecy i pośladki, mam już dość tego leżenia, ogromnym wysiłkiem jest dla mnie przekręcenie się chociażby z boku na bok, ból niesamowity:wściekła/y: No i codziennością jest już u mnie zgaga :wściekła/y: Poza tym byłoby wszystko OK... Mały codziennie daje czadu, a na dokładkę ma codziennie czkawkę, zdarza się nawet 3 razy dziennie :szok: Też tak macie??

Cytryna - juz na kwiecien zabukowalas bilety?? looo matko, my jeszcze czekamy na malenstwo az sie urodzi i bedziemy bukowac na swieta BOZEGO NARODZENIA, o kwietniu jeszcze nie mysle!!

No, bo lecimy na wesele brata, wiec czy bede myslec o tym teraz czy za 3 miesiace i tak musze zabookowac na ten termin :-D a easyjet ma najtansze na samym poczatku, zaraz po tym jak sie pojawia, wiec juz mam :-p na boze narodzenie nie lecimy :(

malutka - dobrze wiedziec ze wszystko ok!!!! trzymaj sie, juz duzo lezenia nie zostalo :)

Ja zakupilam, Persil Non-bio ale w plynie. Sama swoja bielizne, koszulki piore w plynie bo jest mieksza odziez pozniej... I nie zostawia plam!
ja też myślałam o persilu ale proszku sensitive lub płynie sensitine (muszę porównać skład, co ma mniej chemii
a tego non-bio to nie widziałam u nas, nawet na stronie go nie ma

Ostatnia edycja:
oj niestety mała wciąż główką do góry i znowu walczy żeby się przekręcić, a ja przy tym odczuwam kopanie mega po pęcherzu i ucisk na żołądek = zgaga. Co chwilę widać jak robi mi się taka "gulka" koło pępka, podejrzewam że to główka ustawia się do fikoła. Biedna mała, chciałabym jej pomóc się przekręcić, bo widzę, ze sie dziewczyna męczy, no ale co mam zrobić? stanąć na głowie ?:p

asionek
a kolor farby udało Ci się znaleźć??
cytryna
masz rację, może to i dobrze że mam takiego kopala w dupala żeby się ruszyć z domu...
A ile razy Ci już potwierdził lekarz płeć?
ja wczoraj po raz 3 usłyszałam że bez wątpliwości panna, więc już jestem na 100% przekonana.
mere
ja chodzę już od 24 tygodnia :p

werka
a Ty sama czy z Mirkiem idziesz? Bo jesli jest możliwość to zagoń go niech idzie! mój dostał takiej przemiany i coraz więcej spraw do niego dociera dzięki tej SR :p

co do ciuszków to ja narazie gromadzę, kupuję, i jak nazbieram już wszystko co kto mi chce dac to wtedy wypiorę.
Między kuzynkami "pożyczamy" sobie ciuszki i najpierw musze je obszyć nitką- każda kuzynka będzie miała swój kolor nitki i tak je oznacze, bo boje się że zapomnę co od kogo. I wtedy pranie prasowanie itd.

Ewus ja mialam 3 USG, w 12 tyg, 20 i dodatkowe w 26 w Polsce. W 26 tygodniu dziecko sie nie chcialao ujawnic, wiec to ze dziewczynka wiemy z 20 tygodnia. No i zobaczymy...
Ja w glowie mam "dziewczynka chyba", nie chce sie tak na 100% nastawiac, potem jeszcze nie uwierze ze to moje jak mi powiedza ze chlopczyk :-D

A przy przekrecaniu okrezne ruchy bioder ponoc pomagaja i kolysanie bioder na boki. Mozesz albo na czworaka tak robic albo stanac twarza do sciany, oprzec sie rekami i glowa i krecic :)

reklama
no to i ja się pochwalę, :)
dużo nie widać, bo sama zdjęcie robiłam :-)

P8030821.jpg

Do góry