reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

elifit
nie wiem dokładnie jaki to ból ale jeśli taki "rwący" coś jak reumatyczny to mnie ciepła- gorąca kapiel i dłuuuga troche pomaga.
no ale przede wszystkim powinnaś się położyć, a na noc żeby problemu ze snem nie było łyknij nospe, bo po co męczyć siebie i dziecko przy tym.

pryzybela
ojjjj u nas kłótnie to standard, ale wiadomo- nie takie drastyczne tlkyo takie "błache", bardziej fochy, no ale my mamy mały staż i ciągle się docieramy to dlatego. A że mój małż to jest niesamowity głodomor i wogóle przez żołądek do serca u niego, to korzystam.
A jesli Tobie twój nie daje powodów do sprzątania to powinnaś być dumna nooo! :)

podpowiedzcie co lepsze dla dziewczynki- chrześnicy, na roczek w prezencie? konik na biegunach, czy rowerek trójkołowy?

Ja jestem za konikiem,pamiętam jak moja Julia kochała swojego,że chciała z nim spać,a jak wyjeżdzaliśmy do stanów i ja go oddałam córce znajomych to płakała strasznie.Także oddaję głos na konia!!

reklama
dziewczyny czy ja mogę wejść do ciepłej wody? pomoże na te bóle ??

Jak sobie radzić?

Skurcze nie uprzykrzają kobietom życia, bo wpisują się w katalog dolegliwości związanych z ciążą, jednak śmiało można podjąć działania, które sprawią, że nie będą zbyt dokuczliwe i bolesne, np.:

poprosić partnera lub inną chętną do pomocy osobę o masaż części lędźwiowej kręgosłupa,
zmienić pozycję ciała (np. usiądź, gdy skurcz złapał podczas chodu lub stania i odwrotnie),
wziąć ciepłą kąpiel, która rozluźnia mięśnie i łagodzi tym samym ból,
ćwiczyć oddychanie (przyda się również podczas porodu),
w wypadku wyjątkowego bólu, nie ustępującego w trakcie ćwiczeń, porozmawiać z lekarzem i po konsultacji z nim zażyć środek rozkurczający (np. no-spa).

dziewczyny czy ja mogę wejść do ciepłej wody? pomoże na te bóle ??

pewnie że do wody wejść możesz z tym że nie może być zbyt ciepła bo zbyt ciepła powoduje odklejanie łożyska. Ponoć ciepła woda pomaga na bóle i relaksuje, nawet gdy zaczyna się rodzić zaleca się wejść do wanny i się zrelaksować, i jak to zwykłe bóle to przejdą i do szpitala jechać nie trzeba, a jak to jednak zaczął się poród to ból nie minie:tak:

a tak w ogóle to się witam w dniu dzisiejszym, ja cały dzień poza domem, dopiero teraz wróciłam :)

dzięki za wyczerpujące porady :) bóle przeszły jak rozchodziłam więc to jednak te przepowiadające. Ale kąpnąć i tak się kąpnę :)

Widzę że coraz więcej z nas dopada zmora szyjki, ja lekarza zobaczę 10go.. mam nadzieję że szyjka trzyma jak trzymała.

Magda miałaś nosa! to teraz leż, wstawaj tylko do toalety a my trzymamy kciukasy! :tak:

Jak sobie radzić?

Skurcze nie uprzykrzają kobietom życia, bo wpisują się w katalog dolegliwości związanych z ciążą, jednak śmiało można podjąć działania, które sprawią, że nie będą zbyt dokuczliwe i bolesne, np.:

poprosić partnera lub inną chętną do pomocy osobę o masaż części lędźwiowej kręgosłupa,
zmienić pozycję ciała (np. usiądź, gdy skurcz złapał podczas chodu lub stania i odwrotnie),
wziąć ciepłą kąpiel, która rozluźnia mięśnie i łagodzi tym samym ból,
ćwiczyć oddychanie (przyda się również podczas porodu),
w wypadku wyjątkowego bólu, nie ustępującego w trakcie ćwiczeń, porozmawiać z lekarzem i po konsultacji z nim zażyć środek rozkurczający (np. no-spa).

Przed użyciem zapoznaj się z treścią ulotki dołączonej do opakowania lub skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż kazdy lek niewłóaściwie stosowany zagraża twojemu życiu lub zdrowiu ;-)

reklama
Miłka jest jak wujek dobra rada :) z Misia

Młoda cały dzień sra ma miękko i nic nie je poza mlekiem. Picie wmuszałam w nią na siłę. temperatury brak. Jutro idziemy do lekarki ciekawe co powie. Najlepsze, że mnie też czepie. Brzuch boli i mdli ale rozwolnienie brak. Czuję się grypowo bo mnie łupie w kościach. Może to jelitówka. Jeśli tak to zaliczam właśnie 4 chorobę w ciąży. Biję wszelkie rekordy. Na dodatek mam bule miesiączkowe i właśnie popijam wodą no-spe.
Fajnie jest tak po marudzić.
A mój nieślubny ogląda.... "autka" hehehe

DZIEWCZYNY DZIĘKI ZA RADY W SPRAWIE ZOSINEGO ROZWOLNIENIA :-)

Do góry