reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

Puella, lo matko, ale prezenty! No ale coz, kocina z dobrego serca to robila;-)
A co do tych tabletek to mi chodzilo o calcium, bo szczerze mowiac narazie rano miewam czasem podwyzszone wyniki i to wlasnie jak cos mlecznego dolaczam do sniadanka, ale dietetyczka kazala mi 3 szklanki dziennie mleka wypijac wiec wmuszam w siebie chociaz nie przepadam... Jak do sniadanka pije wode albo herbate to wyniki mam ok...
No i u nas z tego co slyszalam w poprzedniej ciazy tez cukrzycowej, to ciezarne tez dostaja insulinowe zastrzyki, a nie tabletki (ale nie musialam brac wiec nie jestem pewna)

reklama
Cytryna- kiedy byłam w poprzedniej ciąży moja kotka przynosiła mi w nocy prezenty tj. martwe ptaszki itp. Najgorzej była, jak przyniosła podduszoną mysz, a jak ta odzyskała przytomność goniła ją po całej chałupie (dodam, że było to koło 3 w nocy):-)
Pryzybela- u Was dają jakieś tabletki, bo w PL jak dieta nic nie daje to zostaje tylko kłucie insuliną.

:-D:-D:-D dokarmiała cię, żebyś dobrze w ciąży przytyła

hej, nie nadrobie...
Ja po szpitalu...

Przelecialam, ale nie odpisuje... U nas po KTG ok wiec nas puscili choc nadal grozba porodu wisi... Szyjka jeszcze krotsza ale twarda i zamknieta na cale szczescie... Kazali wytrzymac choc do 34tc... No i miec juz spakowane torby :szok: wiec musze to zrobic na dniach, mama mi poprala ciuszki wiec do przodu.
Widzialam w 4d buziulke Naszego synka :-D Przesliczny!! No i podobno mamy miec Jasia - ciekawe czy sie sprawdzi :-p
No i malec nadal nie obrocony, juz mi mowia, ze CC bedzie. Trudno co ma byc to bedzie, zniose wszystko :-)
Teraz lezymy :-)

Magda, no to sie oszczedzaj ile wlezie! Fajnie ze masz pomoc mamy, wiec mam nadzieje ze uda Ci sie bez wiekszych wyrzeczen przelezec te pare tygodni, zeby maluszek jeszcze podrosl i dojrzal...

Gosiane ty nas takimi wielkimi dziecmi nie strasz!!!

Nie no nasze beda takie w sam raz ;-) ale bez kitu jak zobaczylam ich coreczke tomi galy na wierzch wyszly :-D

hej, nie nadrobie...
Ja po szpitalu...

Przelecialam, ale nie odpisuje... U nas po KTG ok wiec nas puscili choc nadal grozba porodu wisi... Szyjka jeszcze krotsza ale twarda i zamknieta na cale szczescie... Kazali wytrzymac choc do 34tc... No i miec juz spakowane torby :szok: wiec musze to zrobic na dniach, mama mi poprala ciuszki wiec do przodu.
Widzialam w 4d buziulke Naszego synka :-D Przesliczny!! No i podobno mamy miec Jasia - ciekawe czy sie sprawdzi :-p
No i malec nadal nie obrocony, juz mi mowia, ze CC bedzie. Trudno co ma byc to bedzie, zniose wszystko :-)

To lez i odpoczywa, dobrze ze masz mame do pomocy bo samemu to ciezko by bylo. To tak jak u nas, tez Jas bedzie :-) Trzymam kciuki za was, ja tez raczej lezakuje. A powiedz mi bo chyba przeoczylam, dlaczego sie wybralas do szpitala?

Ostatnia edycja:
Asionek i Anulka ale lekarz wam mowi ze wszystko dobrze, tak? Czyli moze malenstwa sa tak ulozone poprostu? Nisko, ale nie za nisko... przeciez jakby bylo zle to by wam powiedzieli.

Moje chyba nadal posladkowo lezy - dowiem sie w srode, jak tak to bedzie miala powazna rozmowa z mama, ze czas sie przekrecac ;)

mi chodzilo o bole , a nie , ze lazy za nisko , bo jest ok i juz glowka ustawiony byl
tylko te bole i naciski :/

o rany dziewczyny ja też ma jakiś dzien do duuu....... wizytę mam za 2 tyg dziś jakoś kłuje mnie wogóle w pochwie do tego boli jak na okres czasami brzuch bolą plecy mała kopie po pęcherzu masakra jakas dziś u mnie :-(

kolejna moja koleżanka wypuściła dzieciątko na świat próbowała rodzić naturalnie i już prawie dziecko wychodziło a okazało się że kość ogonowa sie jakoś ustawiła żle czy jak w końcu zakończyło się cesarką mówi ze wkurzona jest bo się namęczyła a na końcu ją pocieli ale wazne że mała już z nią.....

no widze , ze zaczynaja nam sie gorsze dni ... jakos damy rade :)
najwazniejsze , ze sa obie zdrowe !!

asionek
kochana ja mam farby ze śnieżki, jestem mega zadowolona i powiem, że kolor identyczny jak na wzornikach, więc mogę jedynie tyle polecić. Osobiście nie mam niebieskiego, co najwyżej mam fiolet jeśli Cie to ratuje ;-)

u nas nie ma sniezki :) fiolet chcialam , ale jak narazie poki nie nzjdziemy czegos wiekszego musze zostac przy niebieskim bo m akurat tak pasuje , a nie bede teraz zmieniac wszystkiego ...

Asionek ja szczerze mowiac nie lubie niebieskich scian (no chyba ze przelamane innymi kolorami), jakos tak mi sie za zimne wydaja wiec nie umiem nic polecic. Ale jak bedziemy robic pokoj juniorowi to pewnie tez z jakas domieszka niebieskiego, wiec w razie czego tez zgapie pomysl na odcien:) A`propos juniora, to u mojej mlodej w przedszkolu jest chlopiec o imieniu Junior:)

)

zdrowka dla coreczki !!
co do niebieskiego to tez jakos nie jest to moj ulubiony kolor , ale akurat taki pasuje :) chce jedna sciane machnac na niebiesko , ale nie na jasen , bo juz wogle nie trawie tylko jakis dosc mocny i ciemny kontrastowy kolorek
cos jak kobalt z duluxa :)
imie niezle hehe

hej, nie nadrobie...
Ja po szpitalu...

lez duzo i odpoczywaj !! jakos dotrwasz jesczze troche

hej laseczki
znowu mam mega zaleglosci i powiem szczerze , ze poki co brak ochoty na nadrabianie
czuje sie jak kupa ostatnio, taka rozjechana kupa ....
sypiam po 3-4 godziny na dobe, brzuch mnie pali, a raczej ta skora pod biustem, kregoslup boli jak cholera i ogolnie samopoczucie do bani
jeszcze mi jest tak dusano ze makabra
probuje przeciag robic a tu nic i leze jak kloda rozwalona na sofie....

depreche lapie bo ten remont sie nie chce skonczyc ... nie no porpsotu jest swietnie ...

reklama
barzdo dziekuje dziewczyny!!:tak: ide lezec dalej bo teraz leze okiem imi nie wygodnie:-D
gosiane pojechalam bo bolal dol brzucha trzoche i sie maly nie ruszal 14 godz a wczesniej przez 3 dni ledwo co
buziaki

Do góry