reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Jesli chodzi o ubranka dla dziecka - ja zabieram 3 body plus 3 pajacyki, a bede w szpitalu 6-12 godzin. Czy jak dziewczyny w Polsce leza po kilka dni, to te 3 kaftaniki + spioszki wystarcza?
.

Na te 6-12 godzin to w zupełności Ci wystarczy

Ja tak jak Tricolor też nie biorę nic do szpitala (poza chusteczkami) bo szpital daje ciuszki. Gdyby było inaczej to na 1 dzień przyszykowałabym 2 pajace i w domu zostawiłabym zestaw awaryjny, który mąż by mi przywiózł w razie czego bo przecież będzie nas codziennie odwiedzał.

Misia a ten kotek to jest biszkoptowy z szarym łebkiem? Podoba mi się:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja do szpitala z tego co się wstępnie dowiadywałam to zabieram kosmetyki dla maleństwa, pieluchy i chusteczki no i pewnie smoczek, a w domu zostawię przyszykowane ubranka na wyjście ze szpitala:tak:
a dla siebie: kosmetyki, 2 koszule, 2 koszule do porodu, klapki, tantum rosa, ręczniki papierowe, majtki poporodowe, podkłady poporodowe,, wkładki laktacyjne, krem na brodawki, laktator, sztućce, kubek, talerzyk, wode mineralną do picia podczas porodu, tabliczkę czekolady żeby mieć siłę podczas porodu, położna też mówiła że warto wsiąść 2 jabłka bo poród może się przeciągnąć a w szpitalu gdy trwa poród jeść nie dadzą i kanapeczki dla męża;-). No i dla bardziej odważnych to położna z sr mówiła że można wziąć butelkę wina, bo jak się trochę wypije to tak nie boli i butelkę szampana żeby móc wypić toast po porodzie:tak:

Misia ale to odmiana rasy syjamów właśnie :happy: nawet nie wiedziałam że taka istnieje :-)

Ha =p
A ja sie nie wczytywałam nigdy i nie wiedziałam ze to odmiana syjama =D

To by wyjaśniało podobieństwo :sorry:

Jagmar dla mnie biszkoptowe są labradory =] więc jeśli ten sam biszkopt masz na myśli to nie =]
Jest taki siwy cały, coś ala syjam własnie, łapki, ogon i mordka jak widać podpalane =]

Jak tak o chorobach piszecie to mi sie przypomniało, żę jest coś takiego specjalnie dla babek w ciązy co się nazywa *spam* i szczerze polecam :tak:

Cześć dziewczyny,

znów mam bóle krzyża :((( mały szaleje okrutnie, ale dziewczyny mają rację że czasem się mniej rusza to zależy od dnia. Dzisiaj chyba nie spał w ogóle ;)

również jestem na tak jeśli chodzi o wątek wyprawki :tak:

Dziewczyny życzę spokojnej nocy,ja juz mykam lulu bo cóż samej robic,mój ma ostatnią służbę i od jutra miesiąc urlopu :-) tak na pocieszenie przed miesiacami rozłaki,dobranoc
papa2.gif

dobranoc anek

dziewczyny na stronie bebilonu jest konkurs dla przyszłych mam, trzeba opisać swoje 9 miesięcy i można wygrać nagrody :)

a ja mam na suwaczku 2 miesiące do porodu :-)

też już idę spać, mąż niestety na nocce :( spokojnej nocy życzę :)

u nas w szpitalu z tego zo zaobserwowałam podczas pobytu ostatnio to trzeba mieć tak ok 4 koszulki ( te na boku zapinane kaftaniki) ze względu na pępek (body not allowed :sorry:), pampersy, 3 pieluchy tetrowe które się zostawia jak się wychodzi i tyle...
myją maluchy własnymi kosmetykami , owijają we własne pieluchy i rożki...

reklama
dzien dobry!
witam sie pierwsza dzis :) sloneczko swieci, ale jest chlodniej ciut (jeeeeeeeee) a ja mam teoretycznie wolny dzien tzn robota w domu czyli lazenie na golasa(cieplo), planuje odgruzowac mieszkanie bo wstyd, jakies 2 prania zrobic i wozek odczyscic, w miedzyczasie cos upichce i popracuje :-D

zaczelma sprawdzac co tutaj do szpitala i wlasciwie wszystko daja w szpitalu ,ale jak chcesz swoje np ciuchy to nie ma sprawy, tyle wyczytalam z netu z tutejszego forum,ale pewnie jakies instrucje dostane jeszcze na spotkaniu w szpitalu.

Do góry