reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hejka.
Mialam noc do d. i teraz jestem nie do zycia ,kiedys mojego udusze przez to chrapanie.

Ja bede prala we wrzesniu.Narazie zrobilam liste co jeszcze.Bo kumpela od ktorej mialam dostac pare rzeczy typu podgrzewacz sama zaciazyla.
A tak wogole to mi cos czas za szybko idzie i mi sie jeszcze nie chce rodzic

reklama
Hejka.
Mialam noc do d. i teraz jestem nie do zycia ,kiedys mojego udusze przez to chrapanie.

Ja bede prala we wrzesniu.Narazie zrobilam liste co jeszcze.Bo kumpela od ktorej mialam dostac pare rzeczy typu podgrzewacz sama zaciazyla.
A tak wogole to mi cos czas za szybko idzie i mi sie jeszcze nie chce rodzic

Ja wybieram sie na polowanie wyprawkowe "po dziesiątym" :D A co do rodzenia to z jednej strony już bym chciała mieć za sobą a z drugiej też nie prędko :)

Cześć
zanim zacznę nadrabiać dzisiejsze forumowe przedpołudnie mam pytanie do doświadczonych już mam. Czy u 16 miesięcznego dziecka możliwe są sensacje żołądkowe (sraczka) i wysypka, która utrzymuje się ponad tydzień z powodu rosnącego zęba? :szok: Lekarka stwierdziła alergię pokarmową ale po odstawieniu wszystkich potencjalnych alergenów jest coraz gorzej. Pomysłów mi brak skąd to się wzięło. Jurto idę do kontroli i zobaczymy co mi tym razem powie.

Anulka to teraz juz wiem o co ci chodzi. Pare tygodni temu takie uczucie miałam jakby mi się kości rozchodziły (o to chodzi?), normalnie jak przy bólach porodowych tylko bez skórczy, aż się przestraszyłam, ale to tylko 1 dzień trwało, następnego dnia miałam usg i faktycznie okazało się że dziecie główką w dół, pewnie napierało. Ale już od tamtej pory jest spoko na szczęście.

Mi też ten czas teraz jakoś tak przyspieszył że tydzień po tygodniu 1 dzień mi się gdzieś gubi, normalnie wydaje mi się że np jest środa a tu już czwartek :-D też bym chciała żeby było już po wszystkim ale z drugiej strony jeszcze nic praktycznie poza ciuszkami nie mam...i jakaś faza lękowa mnie dopadła czy aby na pewno wszystko dobrze, a czy coś się nie stanie w czasie porodu...itp itd
I nie wiem co się dzieje, ale strasznie głodna cały czas jestem!!! a najgorsze że na nic nie mam ochoty! tortura!

jagmar może to jakiś wirus??? bo od zęba to to na pewno nie jest

Ostatnia edycja:
A mnie zaraz szlak trafi grrrr :wściekła/y:
Siostra męża sobie wymyśliła że nie dość że teraz wychodze na miasto załatwiać swoje sprawy
to jeszcze wieczorem mam jeżdzić załatwiać coś dla niej
a mieszkamy 20km od siebie i jeszcze dwa razy tyle mam jechać po jakieś jej rzeczy...
Ale jak to powiedziała "przecież twój samochód mało pali"....
ale paliwo jest drogie to o tym nie pomyśli =/

No coś mnie zaraz grrr....
nie chce być nie miła ani wredna ale nie jestem taksówka i nie lubie jak ktoś mnie tak wykorzystuje =/

Tym bardziej że w ciąży i może wolałabym się położyć jak wrócę z miasta a nie lecieć dalej =/

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Przepraszam, musiałam się wyżalić i wyżyć =p

Anulka jak tak piszesz to kurcze podobnie z tymi bolami do mnie :/ maly lezy glowka w dol wiec moze na cos naciska ?? bylam niedawno u gina i bylo ok .. ehh ciagle jakies pytania , dylematy

Misia powiedz , ze sil nie masz i wsio :) w koncu w ciazy jestes masz prawo zle sie czuc , byc zmeczona ....

jagmar,kup dziecku nifuroksazyd,moja jak miała taką srakę,nic nie jadła przy tym i lekarka też zwalała to na alergię/zęby/h.** wie co jeszcze...
pani w warzywniaku jak zobaczyła "cień" mojej córki,pobiegła do apteki,kupiła ten nifuroksazyd(ja jej dałam kase,bo on był wtedy na recepte,a te babki to dobre znajome)i sraka ustąpiła po 1 dawce!!!!!!Teraz jest wersja dla dzieci i jest bez recepty,kosztuje ok.12 zł

jeśli Ci nie je,a widzisz,ze lekarka sama nie wie co jest u dziecka,to działaj,bo Ci sie odwodni i szpital...:(

Asionek,a patrzyłaś na indygo????Wejdź na stronkę dulux czy innych farb i tam bedziesz miała całą palete:)

Ostatnia edycja:
agadaria dzięki, na razie od dłuższego czasu kupy nie było :) tylko solidne bąki ;) mała siły na bieganie po ogrodzie ma więc tragicznie nie jest. Jutro ide do lekarki i zapytam się o ten nifuroksazyd. Tylko ta wstrętna wysypka sugeruje jakieś uczulenie.

reklama
Do góry