reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

hej...
Ja mam dość lata! nie wysypiam się przez ten gorąc!!! jak te kamienne domy się nagrzeją to masakra!!! na zewnątrz w nocy 15 a w domu mimo pootwieranych okien 26!!! i nawet jak się ochłodzi to przez kilka dni jak w termosie tmperatura się będzie utrzymywać...ale spadku temp nie zapowiadają...wręcz przeciwnie! dobrze że chociaż gruba warstwa chmur jest bo jakby jeszcze słońce przygrzało to po mnie.

reklama
monika,to tak jak w tym co ja chcę rodzić...
dają swoje koszule,wsio dla dzieciaczka,ale jak ktoś chce swoje to no problem...
ja pamiętam córunia miała wszystko szpitalne,ja nie byłam w stanie się ruszyć przez pierwsze 36h(nawet siku),więc było mi wszystko jedno...nawet pielęgniarki mi ją podawały do karmienia i przewijały...
zobaczymy jak będzie teraz...:)

co do prania,to ja przez ten miesięczny remont naciągnęłam tyle wody co zużywamy na kwartał!!!!!!!
we wrześniu przyjdzie taka niedopłata ze aż się boję he he he
ale warto było...sprzątam po tym remoncie tak dokładnie ze nigdy chyba tak sterylnie wręcz nie miałam...
i nie wiem skąd u mnie tyle energii...aż nie poznaję siebie...

Dzień dobry,

U mnie pogoda z du...py, Młoda ma przerwę w przedszkolu, wraca dopiero we wrześniu i chyba cipca dostaniemy razem w domu, ona się szybko nudzi a co tu robić cały dzień razem, żeby nie zwariować.

Co do wyprawki szpitalnej to najlepiej dowiedzieć, się w szpitalu w którym chcę się rodzić bo każdy ma swoje listy.

Ja mam zamiar teraz rodzić w innym niż poprzednio więc muszę dopytać co tam chcą

hej :)

No i dla bardziej odważnych to położna z sr mówiła że można wziąć butelkę wina, bo jak się trochę wypije to tak nie boli i butelkę szampana żeby móc wypić toast po porodzie:tak:

wow wino :szok: niezla polozna
juz widze mine lekarza i poloznej jakbym z flacha weszla na porodowke hehe

hej...
Ja mam dość lata! nie wysypiam się przez ten gorąc!!! jak te kamienne domy się nagrzeją to masakra!!! na zewnątrz w nocy 15 a w domu mimo pootwieranych okien 26!!! i nawet jak się ochłodzi to przez kilka dni jak w termosie tmperatura się będzie utrzymywać...ale spadku temp nie zapowiadają...wręcz przeciwnie! dobrze że chociaż gruba warstwa chmur jest bo jakby jeszcze słońce przygrzało to po mnie.

oj cos o tym wiem :/ u nas coraz cieplej :szok: w domu to juz nawet nie wiem ile mam , ale nie da sie nic zrobic , bo mleje sie z czlowieka :/
i nie zapowiada sie , ze bedzie chlodniej .... do tego bezchmurne niebo non stop
jakos damy rade :)

co do prania,to ja przez ten miesięczny remont naciągnęłam tyle wody co zużywamy na kwartał!!!!!!!
we wrześniu przyjdzie taka niedopłata ze aż się boję he he he
ale warto było...sprzątam po tym remoncie tak dokładnie ze nigdy chyba tak sterylnie wręcz nie miałam...
i nie wiem skąd u mnie tyle energii...aż nie poznaję siebie...

moze syndrom wicia gniazdka ci sie wlaczyl ?? :)
ja tez juz chce robc powoli , ale sie powstrzymuje czekam na mame :)

Dzień dobry,

U mnie pogoda z du...py, Młoda ma przerwę w przedszkolu, wraca dopiero we wrześniu i chyba cipca dostaniemy razem w domu, ona się szybko nudzi a co tu robić cały dzień razem, żeby nie zwariować.

Co do wyprawki szpitalnej to najlepiej dowiedzieć, się w szpitalu w którym chcę się rodzić bo każdy ma swoje listy.

Ja mam zamiar teraz rodzić w innym niż poprzednio więc muszę dopytać co tam chcą

z dzieckiem caly dzien w domu to rzeczywiscie kicha mozna kota dostac :)
co do wyprawki to mi sie wydaje , ze bardzoej dziewczyna ( mi tez ) chodzilo o to zeby napisac co zabrac z takich rzeczy jak np. masc na brodawki , klapki , woda itd.
bo ja napewno zapomne o czyms , a tak mozna podejrzec cos sobie przypomniec :)

a tak wogole to szukam jakiegos fajnego odcienia niebieskiego do pomalowania sciany z lozeczkiem i komoda :)
chodzi o taki ciemniejszy niebieski , ale nie granat calkiem ....
moze znacie jakis fajny kolorek ?? :)

Witam serdecznie :) Jak to dobrze z rana zostać bezlitośnie skopanym!!! Aż chce sie wstawać:-) Widocznie młody sie wylenił przez dwa dni i stwierdził, że koniec ciszy :) A ja sie tak martwiłam... Znów mnie jakies chore sny napastowały... Tej nocy rodziłam przez cc :-) Mówię Wam, te nocne porody mnie wykończą hehe:-D U mnie już niemal miesiąc pada!!! A mam małego owczarka niemieckiego i już zaczyna dziczeć bez spacerów więc chyba też bede musiała sie zmobilizować:sorry2:

Witam sie i ja :-) Zabieram sie za pranie i systemowanie ciuszkow (przejrzalam je juz chyba ze 30 razy :-D) Ale czad takie manienstwa :tak:

reklama
Anulka bedzie dobrze !! jakos dotrwamy wszystkie :)
ja tez coraz czesciej jakies bole , ciagniecia mam... chyba koncowka wlasnie taka jest :/
Aniu,mnie też malutka strasznie na dół naciska,nieraz aż mnie to naprawde zaboli...Starsza kopała,ale ta to normalnie kung-fu w brzuchu uprawia....już raz rzygałąm po kopniaku w żołądek..
Anulka trzymam kciuki zeby bylo dobrze, widze ze coraz wiecej dziewczyn ma jakies leki. Ja tez sie schizuje, moze za bardzo ale to silniejsze ode mnie. Moj to juz pewnie sobie mysli ze totalnie zwariowalam. Wkurza mnie ze w sumie lekarz nie powiedzial mi zebym plackiem lezala ale tez nie wiem na ile moge sobie ruchu pozwolic w ciagu dnia :-( ciagle mi sie wydaje ze szyjka sie coraz gorsza robi, takze widzisz, nie jestes sama. Jakos dotrwamy do konca.
o moje też jakoś dziwnie się teraz ustawiło i nawala mi równo po pęcherzu...ból koszmarny...i jeszcze w sam bok wyciska mi coś spiczastego, aż mnie skóra boli.
Dzieki Dziewczyny ale ten moj bol jest taki jakis dziwny,inny chyba od Waszego,ciezko go opisac, to jest takie uczucie chocbym pod spojeniem lonowym miala głowke ktora mi je rozpiera i napiera na krocze, jednym slowem czuje sie tak jakbym sie rozlazila,w nocy nie umiem nawet na drugi bok sie obrocic...a mala ruchliwa strasznie.. Julka od 33 tyg miala głowke wstawiona w kanał rodny wiec to moze jest to??
Tez nie dostałam żadnego nakazu leżenia wiec tak troche dziwnie , mysle ze troche za duzo robie, ale tez fakt ze zamiast isoptinu i fenoterolu dostalam luteine poki co traktuje jako znak ze jeszcze wg lekarza nie jest krytycznie...

Dziewczyny macie moze liste wyprawki szpitalnej? Co trzeba przygotowac w torbie do szpitala? :szok:
Myśle że trzeba by było zasięgnac info w szpitalu gdzie rodzimy co oni sami daja a co mamy zabrac, ja przeszukałam na forach i znalazłam dane na temat mojego.

Siemka :)
Mnie coś jakieś przeziębienie łapie, gardło mnie boli, i taki brak sił ogólnie, cały dzień przeleżałam w wyże nie chciało mi sie wstawać:)
Młody się kręci jak poparzony.Zaraz myju myju i spać. aaaaa i ząb mnie zaczął coś boleć :((
Kuruj sie bidulko:*

Jakaś odmiana Snowshoe :happy:
Śliczny kociak

Witam sie i ja :-) Zabieram sie za pranie i systemowanie ciuszkow (przejrzalam je juz chyba ze 30 razy :-D) Ale czad takie manienstwa :tak:
Ciesze sie ze ciuszki mam juz za soba, zrobie tylko koncowe zakupy na allegro, i wsio mam wszystko, zreszta duzo mialam

Do góry