reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Dziewczyny ja nie nadazam za Wami z tym czytaniem;) A zreszta klima mi buczy nad uchem to sie ciezko skupic... No a przy okazji rozgryzam moja cukrzycowa diete przez co ciagle musze o jedzeniu myslec i juz mnie to dobija lekko, ale co zrobic.... Jeszcze sporo czasu pochlania mi prowadzenie pomiarow glukozy i dzienniczka ruchow i posillkow - trudno przywyknac do tego; przekichane maja cukrzycy.

No i tyle ponarzekalam:)

Cholibka wlasnie jacys kadeci ze strazy pozarnej detektory dymu sprawdzali i teraz mi bardziewie pipka co chwile, mam nadzieje ze R to naprawi, bo juz chlopaki sie zmyli, wiec nie dam rady zawolac spowrotem:/

Ale Wam dobrze z tymi wyjazdami wakacyjnymi... R w tym roku nie ma urlopu, wiec mozemy sobie pomarzyc, a sama jakos tak sie boje gdzies na dluzej jechac...

A co prezentow rocznicowych to my sobie w ogole rzadko cos dajemy... Ja tam wole zebysmy cos dla siebie bez okazji robili i czasem sie to nawet udaje i w ogole nie przywiazujemy wagi do takich drobiazgow;) A w ogole to dla mnie najwiekszy prezent jak moj maz w ogole pamieta o rocznicy albo innym waznym wydarzeniu, bo ta plec tak ma ze skleroza ja dopada przedwczesnie:)

Werka, zdrowka dla mamy! Wlasnie to jest najgorsze mieszkajac daleko od najblizszych ze w takich kryzysowych sytuacjach nie mozemy byc blisko... Strasznie sie tego boje, to chyba najgorsza zmora na emigracji:(

Lena, ja tez nie sadze zeby Twoje dziewczynki byly zazdrosne o malucha, pewnie bardziej beda sie czuly za niego odpowiedzialne i dumne ze moga pomagac przy nim, bo sie same doroslejsze poczuja:)
No to wsadzili ci smoke detectory ze starymi bateriami,bo to wtedy piszczy jak słabe są.
Ja jutro zapierdzielam na powtórną krzywą cukrzycową,trzymać kciuki PLEASE!!!!
A jak nie to dołączę do Twojego klubu Pryzybela i będziemy razem się kłuć,a co tam urządzimy sobie DOŻYŁKI;-)
Justyś -no to masz faktycznie problem,kurde podstaw coś pod to cieknące okno,bo szkoda podłogi Twoja nie Twoja,ale szkoda.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiadz, a ja kupilam super smaczne winogrona i czeresnie i jeszcze inne owocki, ale co z tego jak moge tylko poprobowac:/
Dlatego Lena zycze Ci zeby glukozowe badanko tym razem dobrze poszlo, bo samo klucie to najmniejszy problem;) Wiec oczywiscie trzymam kciuki!
A ten detektor sam przestal pipkac:) Chyba ten chlopaczek cos za mocno nacisnal sprawdzajac czy dziala, bo baterie raczej dobre, niedawno byly wymieniane tez przez strazakow (jakos czesto u nas sprawdzaja czy to ustojstwo dziala:))
Justys to nie zazdroszcze tego zalania... U mnie tez zawsze sie cos dzieje jak na zlosc jak sama w domu jestem i nie wiadomo co robic:/...
Mam nadzieje ze chociaz mieszkanie ubezpieczone i straty ubezpieczyciel pokryje:tak:
Elifit, no to najwazniejsze ze urlop udany, a z ta rocznica to chyba bedziesz mogla pierwsza sprawdzic czy prezent pomyslu Milki jest trafiony:-D

Ja jutro zapierdzielam na powtórną krzywą cukrzycową,trzymać kciuki PLEASE!!!!
A jak nie to dołączę do Twojego klubu Pryzybela i będziemy razem się kłuć,a co tam urządzimy sobie DOŻYŁKI;-)
No to będzie nas już wtedy trzy- ja też jestem na diecie cukrzycowej i z glukometrem. I oczywiście z chęcią piszę się na te DOŻYŁKI;-)

witam porankowo. U mnie leje:-(
z kolką już zdecydowanie lepiej, przynajmniej noc przespałam, ale czuć jeszcze lekkie promieniowanie.
Lenka, kciuki zaciśnięte:-)

Witam z ranca!
Puella, no to Tobie troche dluzej tego klucia i dietki zostalo... A diete tylko stosujesz czy insuline masz? Ja narazie mam problem ze sniadaniami, bo mi skacze za duzo czasem i juz nie wiem co jesc rano.... Ale dopiero od kilku dni kombinuje z tymi posilkami:)
I mialas juz usg w zwiazku z cukrzyca?
Agadaria, no to ladny staz:) My we wrzesniu dopiero 6 lat w malzenstwie i w sumie tylko rok dluzej sie znamy, ale mam nadzieje ze uda nam sie razem "wytrzymac" tak jak moim rodzicom, a w tym roku im 36 wspolnych lat stuknelo i nie zanosi sie na szczescie zeby cos mialo ulec zmianie:D

Pryzybela - jestem tylko na diecie, na razie to przynosi niezły efekt i oby tak zostało. Ze śniadaniami nie mam większych problemów- udało mi się znaleźć graham po którym cukier jest w porządku, nieźle jest też po jajkach. Nie mogę za to łączyć białka z białkiem podobnego pochodzenia tj. np. odtłuszczonego twarożku i mleka bo wtedy jest wariactwo. Gorzej mam z obiadami- odpada makaron pełnoziarnisty i kasza gryczana, po ziemniaczkach ( w małych ilościach):biggrin2: jest ok. Nie wiem czy chodzi ci o jakieś specjalne USG, bo ja mam na każdej wizycie tj. co 2-3 tygodnie robione normalne z pomiarami dziecka i mała jest około tygodnia do przodu.
Co do stażu małżeńskiego to jak widać na suwaczku 16 sierpnia będzie 8 lat, a jesteśmy razem od 12 :szok:.

reklama
Cześć wam,
ja poogarniałam troche mieszkanie, i póki mąż nie widzi siedze na bb.. diduś szaleje i nie pozwala się garbić ani schylać, zadyszkę mam niezłą nieraz heh ;]

agadaria fajnie masz :) ja mojego znam ponad 1/3 mojego życia czyli jakieś 9-10 lat, razem jesteśmy 3.. a po ślubie kilka miesięcy :)

znalazłam takie coś na łalegro i może będziecie zainteresowane bo mnie się wydaje że to okazja, może Karolina nam się wypowie:)
Oryginalne Niemieckie Pampers New Baby 1 -162 szt. (1727179148) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry