reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

Ivi to pewnie od kraju zalezy... u nas nie robia w ogole, przynajmniej ja nie mialam.

O! wlasnie do mnie zadzwonili z przychodzni ze mam sie zglosic po recepte na zelazo, czyli mialam pewnie zle wyniki... a przeciez biore witaminki z zelazem codziennie...

Ostatnia edycja:
reklama
Taka smutna dzisiaj pogoda, że nic się nie chce.
Ja jak zwylke spałam jak zabita. Od wieczora do rana. Młoda nas przed 8 obudziła i mąż poszedł ja ubrać bo ja nie miałam siły oczu otworzyć ;). Zresztą codziennie tak jest, że tatuś się przy dziecku kręci a mała jak się obudzi to nie woła już mama tylko tata.

No ja też tak myslałam,z tą myślą kupowaam i albo jak durna jestem,albo moja mama ma sklerozę ijuz nie pamięta jakie duże sa dzieci
Ja miałam kilka takiech maciupcich body na 56 ok 10 ich było i byłam pewna, że dziecko nie ma prawa się w nie zmieścić ale się pomyliłam.

a śpicie na tym słynnym lewym boku? ja mimo poduchy-rogala to i tak się budzę na plecach i się zastanawiam, czy to jest faktycznie aż takie wielkie przewinienie wobec dzidzia...
Zasypiam na lewym i budzę się zawsze na plecach. To jest raczej przeciążenie dla Ciebie. Dla Twoich jelit i żołądka. W ten sposób spowalnia się ich prazcę i można się dorobić hemoroidów.

Dziewczyny zaspokojcie moja ciekawosc.. Czy w polsce lekarze wam zlecili badanie hormonow tarczycy? (TSH, FT3 i FT4) Jestem tylko ciekawa, czy jak bym byla w polsce to czy by mi wykryli wogole, bo nie mam zadnych objawow, lekarz po prostu standardowo zleca to badanie ciezarowkom i dla tego mi wykryli ze cos jest nie tak. :-(
Ja nie miałam robionych badań na tarczycę więc to nie wszędzie jest rutyna :(

quote_icon.png
Napisał Ivi1
Dziewczyny zaspokojcie moja ciekawosc.. Czy w polsce lekarze wam zlecili badanie hormonow tarczycy? (TSH, FT3 i FT4) Jestem tylko ciekawa, czy jak bym byla w polsce to czy by mi wykryli wogole, bo nie mam zadnych objawow, lekarz po prostu standardowo zleca to badanie ciezarowkom i dla tego mi wykryli ze cos jest nie tak.
unhappy.gif

Ivi ja miałam zlecone w zeszłym tygodniu,po tym jak zwróciłam uwagę,że serce mi strasznie skacze i mam bardzo wysoki puls,ale wyniki chyba ok,bo robiłam razem z glukozą i glukoza wyszła kiepsko,a hormonach nic nie mówiła.Jutro od 8 rano mam nasiadówkę 3 godzinną na powtórnych badaniach glukozy.

A tak wogóle DZień dobry.
JA już od 6.45 na nogach,kto rano wstaje itd...Znów burza w nocy spać nie pozwalała,waliło,błyskało ach co za lato pofertane.

quote_icon.png
Napisał madzilka
a śpicie na tym słynnym lewym boku? ja mimo poduchy-rogala to i tak się budzę na plecach i się zastanawiam, czy to jest faktycznie aż takie wielkie przewinienie wobec dzidzia...
Ja na lewym długo nie wyleżę,za to na prawym śpię chyba całą noc,bo aż mi ręka zdrętwieje.

Lena cos ci sie z poscikiem stalo:-D

Ivi tu tez nie robia na tarczyce.Ale z ciekawosci jak w srode pojde to sie zapytam i sobie karze zrobic.

Ewa co do majtasow to byl tip od Milki .Ciekawe czy sama stosowala ten sposob przeciwko komarom.Milkawypowiedz sie!

Cytryna ja wlasnie sprawdzilam i biore 100mg na dzien a Hb mam wpisane 10,00.Nie wiem jakie tu sa normy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Lena cos ci sie z poscikiem stalo:-D

Ivi tu tez nie robia na tarczyce.Ale z ciekawosci jak w srode pojde to sie zapytam i sobie karze zrobic.

Ewa co do majtasow to byl tip od Milki .Ciekawe czy sama stosowala ten sposob przeciwko komarom.Milkawypowiedz
sie!

Cytryna ja wlasnie sprawdzilam i biore 100mg na dzien a Hb mam wpisane 10,00.Nie wiem jakie tu sa normy

Karola no wiesz....:zawstydzona/y:nie dość,że kobieta i technika,to na dodatek blonynka...
Cytryna-ja tyle miałam zlecone po poronieniu.

Ostatnia edycja:
ale duszno....slonce prazy,normalnie mam dosc zalewania sie potem od czerwca!!!

karolina - ja tez wlasnie od wczoraj mysle ,ze czas na jakies majtowe zakupy. kurde, nie chce za duzo kupowac "wielkich" rzeczy, fajnie byloby przeczekac te dwa miechy jeszcze a potem dazyc do tego zeby sie zmiescic w dawne MNIEJSZE ciuszki i bielizne:-)

ja dzielnie probuje na lewym zasnac, nie mam rogala, wciskam poduszke pod plecy, druga miedzy nogi i wogole jak doliczyc do tego moje sapanie przed przybraniem ostatecznej pozycji to komedia! ale budze sie na plecach, albo zmieniam na prawy bok, bo mi lewe biodro na*****

tu zadnych wynikow nie robia extra - sikanie na papierek, dotychczas mialam 2 razy kroplek krwi na papierek, hmmm badania na rh mam regularnie, glukoza byla a na tarczyce to wymusilam. nie raz buzie rozdziawiam jak widze ile w pl robia badan i wogole..

wogole to bylam wczoraj u lekarza, obejrzala "podwozie", podobno ok, tetna synka nie zmierzyla, bo maluch mial ogromna czkawke i kopal zawziecie (co za ananas, juz charakterek pokazuje!!! ), ogolnie to chyba ok

dzis odbieram paczke dla mam, tutaj nie mamy kasy za urodzenie ale dostaje sie paczke , tu jest link z obrazkami
Kela - Äitiyspakkaus kuvina calkiem niezle tego jest,ale najbardziej rozwala mnie zestaw kondonow i plyn do nawilzania cipki w tym zestawie :-D

cytryna
ja mam żelazo 2 tabletki dziennie po 9 mg więc 18 mg dziennie... spora różnica. Musiałaś mieć jakieś nieciekawe wyniki chyba.

monika
no zestaw całkiem niezły... powiedziałabym ze fajny. Tylko czy można sobie kolorki wybrać?
a nie widziałam tam ani prezerwatyw ani żelu, czy płynu

Ostatnia edycja:
reklama
Monika- no paczuszka niczego sobie fiu fiu..,ale rozbawiłaś mnie do łez tym płynem do nawilżania cipki:-Dno bo kondomy to mogę zrozumieć...
UPSSSS cytrynka przepraszam ja brałam 60 mg

Ostatnia edycja:
Do góry