reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2011

witam mamusie :) ja to nie wiem czy kupować ubranka chyba będe miała ich za dużo (bardzo duzo małych dzieci w rodzinie) szwagierka osttanio poinformowała mnie ze 3 pudla przyszykowala ale to i tak tylko dla noworodka , ciocia ze ma caly stos dla mnie druga to samo . :szok:

reklama
Ja na obydwóch bokach, bo na wznak to już długo nie poleże, zaraz mi duszno i ciężko. Ja zawsze wychodze z założenia że wszystko co mówią i piszą na temat tego co wolno a co nie w ciąży, trzeba traktować z przymrużeniem oka.

kiwi - nie kupuj bo po co, małe dziecko nie niszczy, zostaw sobie kasę na papmersy, kosmetyki i dodatkowe szczepienia i badania :-)

Ja śpię na bokach, na plecach nie da rady bo młoda ma głowe u góry i wtedy naciska mi na przeponę i ledwo zipię

Ja jak śpię na tym lewym to dostaję kopy właśnie w lewy bok, a dzidz sobie głową do dołu już od jakiegoś czasu leży i jak leżę na wznak to nic mnie nie uciska jeszcze i poki co to najwygodniejsza pozycja, no ale gdzieś tam z tyłu głowy pozostaje to gadanie, że uciskam wtedy tę jakąś żyłę główną...

kiwi - ja tez bym nie kupowala... no moze kilka rzeczy bo takie zakupy sa przyjemne :)

Ja juz wyczerpalam pozycje do spania... na brzuchu z oczywistych wzgledow nie dam rady, na bokach mi coraz ciezej bo miednica mnie boli i budze sie po ok godzinie z bolu, zeby sie przewrocic na drugi bok, a po jakims czasie z tej drugiej strony zaczyna bolec :(, na plecach nawet jak bym chciala to nie zasne...
ja sie po prostu tak ukladam zeby mnie nie bolalo... ale niedlugo chyba na siedzaco bede spac.

Witajcie Mamuśki!
Ja staram się zasypiać na lewym boku, ale i tak w takiej pozycji nie da rady wytrzymać całej nocki. Tak więc, wiercę się i kręcę z boku na bok. Ostatniej nocy mój chop narzekał, że nie może spać, bo dyszę jak wieloryb (leżałam na wznak) ;)

Mileczka wspolczucia !To mialyscie zarabisty dzien z mama .
Jagmar baboku oszczedzaj sie!!
Sivi mi sie tez pier.doly snily cala noc moj byly facet i razem szukalismy mieszkania ,on mnie gladzil po brzuchu i sie pytal czy m:tak:oje dzieci beda mowila do niego tato.:szok:
I jak sie obudzilismy to nie mialam ochoty zeby mnie moj m. nawet przytulil.

On mi sie zadko sni ,ale jak juz to potem chodze rozwalona przez caly dzien.

Robie liste zakupow do Italy ,a napewno musze majty kupic.Nie ,mam zamiaru tam prac i wieszac na kampingu na sznurku(jedziemy ze znajomymi),a niektore moje majtasy nie nadaja sie do publicznego pokazywania zdecydowanie!!!:eek:

heyyy laseczki- ciężaróweczki.
Dzisiaj mam luzik bo mężulek na słóżbie więc obiadu nie robię ani nic innego tylko się byczę. Jestem ostatnio ciągle zmęczona. Śmiejemy się, że mała wyciąga ze mnie całą energię, bo ona cały dzien i noc skacze pływa tańczy i biega, a ja potem na nic siły nie mam. Wczoraj zaczeła uprawiać chyba jogging w brzuszku, takie wrażenie miałam jakby pedałowala nóziami przez kilka sekund heh. aż mnie łaskotała.
Dzisiaj w nocy obudziła mnie kopaniem i powiem szczerze że byłam cała mokra- chociaż w pokoju była normalna temperatura, nawet gorąco nie było. Nie wiem czemu się tak upociłam...

co do tej naszej rocznicy, żałuję, że idzie na służbę mój A bo myslałam, ze złapie jakiś długi weekend i gdzieś wyskoczymy. A tak to poprostu zrobimy sobie w inny dzień. No ale tak czy siak w ten dzien napewno będe przygnębiona.

Ewa może się przeliczyłam z siłami,bo mój miał służbę więc wzięłam się za sprzątanie i byc może przecholowałam
no to moim zdaniem już mamy przyczynę... trzeba zwalnuać tempo :( chociaż czujemy się na siłach to wcale nie oznacza że wolno nam wszystko.

a śpicie na tym słynnym lewym boku? ja mimo poduchy-rogala to i tak się budzę na plecach i się zastanawiam, czy to jest faktycznie aż takie wielkie przewinienie wobec dzidzia...
ja usypiam ale potem się przekręcam. na plecach nie śpię bo mi niewygodnie- nigdy nei lubiłam. Przewinienie wobec dzidzia to nie jest ale trzeba mieć świadomość że może Ci np braknąć tchu albo można zasłabnąć, a nawet podobno pod koniec to mogą być problemy ze snem... ale to wszystko teoria. A myslę, że w praktyce chodzi o to aby jak najwięcej czasiu tak leżeć czy spać, bo cały czas to niewykonalne...

karolina udanych wakacji!!! z nowymi majtasami ;)

mileczka - ja przez twojego posta nie przebrnelam, bo jak sobie krew wyobrazam to juz mdleje :-D zastanawialam sie jak ty tak spokojnie opisujesz ta pania z palcami, ale sobie przypomnialam ze studiujesz pielegniarstwo - wiec pewnie nie panikujesz w takich stytuacjacj - jak ja :zawstydzona/y:

Ewa szkoda z ta rocznica - nasza w polowie wrzesnia i jak zaproponowalam jakis wypad (niedaleko) to maz powiedzial ze on mnie nigdzie nie zabiera we wrzesniu, co najwyzej do jakiegos hotelu w okolicy szpitala polozniczego ;)

reklama
Dziewczyny zaspokojcie moja ciekawosc.. Czy w polsce lekarze wam zlecili badanie hormonow tarczycy? (TSH, FT3 i FT4) Jestem tylko ciekawa, czy jak bym byla w polsce to czy by mi wykryli wogole, bo nie mam zadnych objawow, lekarz po prostu standardowo zleca to badanie ciezarowkom i dla tego mi wykryli ze cos jest nie tak. :-(

Do góry