reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Dziewczyny co z Rabbit???
Wie ktoras cos?
Ja mysle ze powoli trzeba zaczac wymieniac sie komorkami.Bo roznie moze byc.
Tez ostatnio sie zastanawialam co z nia, ale podszpiegowalam jej posty (przepraszam rabbit :zawstydzona/y:) i odkrylam ze wsio ok, tylko udziela sie na forum mamusiek blizniaczych, co jest calkiem zrozumiale :tak: Tak ze nie martwcie sie, moze jeszcze nas odwiedzi :tak:

reklama
monysia kurcze to uwazaj lepiej bo nie ma zartow! Odpoczywaj i moze przedzwon do swojego lekarza jakby sie powtorzylo. Ja juz bym pewnie u niego w gabinecie siedziala albo na IP.

No wlasnie tez zauwazylam ze rabbit nam gdzies znikla, takie juz uroki ciazy blizniaczej. Sporo z nas przy jednym maluchu musi sie oszczedzac a co dopieor przy dwojce.

Hahahah powiedzialam mojemu, jaki twoj jest spryciarz. Odpowiedzial mi ze ja mam nutelle (nie zajarzyl o czym mu opowiadam) :-D Wiec jak mu wszystko wyjasnilam jak krowie na polu, to stwierdzil ze to nie fair, bo on po polsku nic nie rozumie, i nie moze poczytac :-)

no moj sobie tez nie podczyta :)) jego strata ...

Zwierzeta sie ubezpiecza bo leczenie kosztuje taka fortune ze jak sie nie daj Boze cos dzieje to bez ubezpieczenia kiepsko...

A ludzi tez mozna :) My musimy miec ubezpieczenie bo mamy kredyt, ale za dziecko nie placa.

u nas tez lepiej wykupic zwierakowi ubezpieczenie , bo ceny u weta sa porazajace :/

fiu, coś tam nadrobiłam :)
od wczoraj biorę leki przeciwwirusowe, bo wstałam rano z opryszczką, w sumie bym to olała, ale nigdy nie miałam więc zadzwoniłam do gina czy się martwić, a ten mi, że mam przyjechać bo to wirus i jak nigdy nie miałam to trzeba leczyć, no to dostałam heviran i łykam 5x1 tbl przez 10 dni :/ jak zwykle jak nie urok to przemarsz wojsk :/ mam nadzieje, że małej nic nie będzie.

hmm nie chce ci mieszac w glowie , ale ten lek jest bardzo mocny i nie zalecany w ciazy ... kilka razy sama go bralam i moja siorka ktora ma duzy problem z opryszczka stad wiem co to za dziadostwo
wiem , ze laski jak mialy problem to co najwyzej przykladaly delikatnie na usta rozkruszona tabletke
ogolnie w ciazy nawet zwylych masci na opryche sie nie zaleca wiec w szoku troche jestem , ze c w ciazy to przepisali :/

Ja tez mam problem z oddychaniem ,nawet jak leze w sypialni i mam dwie poduchy pod plecami to nie moge oddychac tylko jakm leze na boku..
A pozatym chyba musze isc do dermatologa,mam taki jakby pieprzyk tylko on jest czerwony .I mam go na brzuchu .I teraz jak brzuch mi urosl to mam wrazenie ze go czuje.Wiecie o co chodzi.
I troche mam cykora tymbardziej ze juzn jeden mialam wycinany bo sie papral i podobno w ostatnim momencie
.

idz lepiej sprawdz co to za pieprzyk .. ne ma zartow
napewno bedzie dobrze !!

dobrej nocki :)

dzis znow ja jestem pierwsza z dzien dobry :)

zaraz na spotkanie z lekarzem a potem prosto do pracy, bede troche pozniej w pracy i kurde tyle ile sie spoznie musze odsiedziec:wściekła/y: ale obliczam,ze przy dobrych wiatrach to bedzie najwyzej pol godz. zaczelo padac, wreszcie, bo te 30 ( i wiecej) stopni w mieszkaniu i na zew oslabia mnie zupelnie..

rabit - moje usciski, chyba nasze kciukasy czasami pomagaja :)

osobiscie usze powiedziec,ze juz powoli sie zaczyna chyba i u mnie - bole plecow, bioder (przeklete spanie na boku), nogi spuchniete, wczoraj mialam wrazenie ze stopy mam jak lodki, normalnie bol przy kazdym kroku (wieczorem), posmarowalam perfect mama (wyludzilma z pl od siostry) i przynajmniej mialam iluzje ze chlodniej, moje stopy sa tak goace ,ze mam wrazenie,ze niedlugo nastpi wybuch jak gejzer :/

zmierzylam brzuch dzis rano - 96cm, na wage nie wchodze bo sie boje.........

milego dnia mamuski!!!:-)

Jestem w końcu. u mnie nie za ciekawie, łapią mnie ostre bóle po prawej stronie pleców. Nerki ? woreczek żółciowy? czy dziecko się tak rozpycha ? na razie jestem na apapie, więc daję radę sobie z bólem...

ale podejrzewam że to nerka... białko mi w moczu wyszło,.:-(

Nefrologa mam dopiero na 8 sierpnia, i to prywatnie.:szok: a na fundusz to dopiero na listopad są terminy, hahahahahaha:wściekła/y:
zadzwonię dziś do lekarza, bo nie wiem co mam robić... nie chcę podejmować żadnych decyzji bez konsultacji z nim.
jakby co to mam do was nr. tel... jakbym pojechała wiecie gdzie to dam znać... ale tfu tfu.
ehh, przynajmniej wiem że z dzieckiem wszystko w porządku, na wizycie byliśmy w poniedziałek, szyjka bardzo ładna... malutki rusza się cały czas... tak mamusię pociesza:-)

no wizytę mieliśmy w poniedziałek... a bóle złapały mnie we wtorek...

Witam :)!

Mariolcia z tym białkiem to rzeczywiście nieciekawie.... Kurcze... Jak mnie ten NFZ wkurza... Żeby płacić na służbę zdrowia, a jak przyjdzie potrzeba czekać w takich olbrzymich kolejkach i nie mieć terminu... Szok!!! Mam nadzieje, że wszystko bedzie w porządku, trzymam kciuki! Ugłaskaj dzidziusia od nas :)

Mariolcia a mialas juz wczesniej problemy z nerkami?
Ja przy kazdej ciazy mialam piasek w nerkach i podlaczali mnie na dwie godziny pod kroplowke i bylo z grzywki .Za malo pilam.Teraz sie pilnuje i jak narazie jest ok(prawie 3litry dziennie)

A ja sie zmierzylam w obwodzie i mam 3 cm mniej!Wydaje mi sie ze moze mala zeszla nizej ,albo sie obrocila.Teraz mam tylko107 cm.:-D

mileczka, już ugłaskałam:-)
karolina, ja od dzieciństwa miałam problem z pęcherzem, z Furaginem prawie nigdy się nie rozstawałam.
właśnie ja dużo piłam, szła mi cała butla 1.5 litra wody, do tego jakieś soki jeszcze. ale ostatnio zaniedbałam to i jedną butelkę piłam w 2 dni:zawstydzona/y:
jak na razie jest spokojnie, jeszcze apap mnie trzyma... ale na pewno zadzwonię do lekarza, a jak mnie złapie ból to jadę na IP, ja się boję kłaść do szpitala... ale nie mam już wyjścia.

co do leków, to biorę Urinal, i piję herbaty żurawinowe.

reklama
Mariolcia- kurde nie zazdroszczę z pęcherzem, kurde :wściekła/y:

monysia- odpoczywaj jak najwięcej oby to bylo jednorazowy ból

A u mnie okey tylko odkąd mala siedzi pupa do dołu to tak po pipce dostawac kopniaki nie za fajnieee :confused2:

malutka- trzymaj sięęęęęę kobieto dzielnie ;-)

Do góry