reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

hejka mamuśki....ale wy duuużo piszecie nie nadążam....ostatnio często jestem u mamy na ogrodzie...dzisiaj dla odmiany leże w domciu...i się nudzę....mam już zabronione przez męża na wchodzenie na allegro:p

reklama
hejka mamuśki....ale wy duuużo piszecie nie nadążam....ostatnio często jestem u mamy na ogrodzie...dzisiaj dla odmiany leże w domciu...i się nudzę....mam już zabronione przez męża na wchodzenie na allegro:p

ja niedlugo też bedę mieć zakaz ;-)

pysia- dobrze wiedziec ja narazie mam 2 opakowania jak się skonczy zgloszę się :tak:

dziewczyny jak często kopia wasze dzieciaczki?? bo czytałam ze kopniaków powinno być 10 na godzinę a mój wczoraj przez cały dzień kopnoł z 7 razy:( już sie nie mogę doczekać wizyty u ginekologa w piątek..
rabitt na allegro tez sie staraM NIE wchodzic bo tam tyle rzeczy dla maluchow

moje dzieciaki są aktywne po jedzeniu, wieczorem i w nocy...ale niekiedy godzinę nie kopią i się tym nie przejmuję bo poprostu szkraby śpią...:)

nam położna kazała mierzyć ilość kopnięć od 30 tc bo wtedy dziecko zaczyna się słabiej ruszać bo ma na to coraz mniej miejsca. Kazała to robić metodą Cardiff, a więc zaczynać mierzyć codziennie o tej samej godzinie i kończyć w chwili gdy będzie 10 ruchów

Ostatnia edycja:
Ja tego systemu 10 w ciagu godziny conajmniej raz na dzien nie stosuje...

Zwlaszcza ze w ciagu dnia, w pracy czasem nie dam rady liczyc ;) Moja kopie jak najpierw zrobie cos aktywnego, a potem odpoczywam, lezac na boku i w nocy - bardzo.
Ja raz pojechalam do szpitala sprawdzic czy jest ok, bo przez 24 h czulam moze z 2-3 kopniaki, ale okazalo sie ze obrocila sie plecami do mojego brzucha i dlatego byla taka roznica w odczuwaniu ruchow -takze od pozycji to tez pewnie zalezy.

Ewa Banak moja pierwsza ciąża
Dlatego jestem podatna na sugestie i opinie =(

Jak ja bym w mojej pierwszej ciązy posłuchała kolezanki i poszła kontrolnie do innego lekarza to może mój synek by nadal teraz żył więc nie dam sobie powiedzieć, że sprawdzanie lekarza, nawet takiego z którego jstesmy zadowolone jest zbedne. Nic nam to nie szkodzi, a może pomóc. Dlaczego nie chuchać na zimne ?
Idź na ta umówioną wizytę !

pysia- chcialam jeszcze o to żelazo zapytać czy to musi być rano czy obojętne jaka pora dnia?

Ja mam 2 tabl. dziennie żelaza i biorę jak popadnie :-)

reklama
Do góry