reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2011

reklama
Hej dziewczyny! Witam sie tylko chwilowo i wracam na lono forum od poniedzialku:-) (w zasadzie wtorku, bo w pon mam wizyte u lekarza)
Tylko jedna stronke wzrokiem przelecialam, wiec nie wiem co sie dzieje za bardzo...

Karolina, ale u synka to faktycznie pech, na same wakacje w gips trafic... Oby sie szybko latwo pozrastalo i gios nie byl zbyt uciazliwy...

Magda, ja sie dzisiaj tez dowiedzialam ze ponownie zostane slodka mama i za tydzien mam pierwsza wizyte z poradni diabetologicznej. A dieta cukrzycowa wcale nie jest taka straszna i restrykcyjna... Wazne zeby jesc nieduze posilki ale z 5-6 dziennie i w sumie wystarczy zrezygnowac ze slodyczy, slodkich napojow, a tak to jedyny klopot ze trzeba zapisywac co sie zjada i robic pomiary cukru 3 razy dziennie (przynajmniej u nas tak jest)... Ale warto sie z taka dieta zmierzyc zwlaszcza ze troche sie ograniczy tycie pod koniec ciazy, a poza tym duze szanse na unikniecie insuliny. Tak wiec glowa do gory, juz duzo nam tej cukrzycowej meczarni nie zostalo:D

Dzień Dobry Mamusie :) Jak tam dzisiejsze poranki :)? Mi dziś pewno bedzie sie dłużyć bo do 13 w pracy a potem jade się tuningować do fryzjera i kosmetyczki. Pierwszy raz od poczatku ciąży. Ładny czad :D Małż jak wróci z trasy to mnie nie pozna ;]

Magda trzymaj się ! Troszkę Ci to utrudni ostatni trymestr ale dasz radę :) Przede mną jeszcze też glukoza więc nic nie wiadomo :(

Buziaki i miłego dnia życzę :)!

Witam wszystkie mamusie :zawstydzona/y:
Bardzo dawno mnie tu nie bylo...pewnie mnie juz nikt nie pamieta...
Pisze bo potrzebuje wsparcia...moj maz chce mnie zostawic w ciazy
sad9cd.gif

Nie wiem co sie ze mna teraz stanie...jestem studentka i zostal mi jeszcze jeden rok aby skonczyc studia...
Nie mam zadnych oszczednosci i zadnej pracy
sad9cd.gif

Martwie sie o moja mala kruszynke (spodziewam sie dziewczynki) ze ten caly stres jej zaszkodzi bo tylko rycze i rzycze :sad:
On mnie tak zle traktuje a ja wciaz go kocham i boje sie zycia bez niego...
Tak mi zle...:sad:

Ale miałam poranek dupny...moja wstała gdzieś w nocy i dała znać że świetnie się bawi o 5...i koniec mojego spania...usnęła o 7 a za chwile obudziła ją rodząca nasza kocica (znalazła sobie miejsce do rodzenia pod jej łóżkiem...:wściekła/y:). Jestem zła i niewyspana. Wrr!

dzien dobra mamuski ja sie czujecie?? ja to sie czuje tak wielka i ciazka hehe masakra jakas jeszcze dziadek mi powiedzial ze z dnia na dzien moj brzuch jest wiekszy:-)
Karolinka-o jejku!! pozdrow Marcelka od nas
Bozena- a dlaczego maz chce cie zostawic i to teraz w ciazy?? trzymaj sie bedzie dobrze
Magda_Mr ratuluje wygranych aukcji
elift daj znac nam jak u lekarza powodzenia!!
mariolcia-ja rownierz trzymam kciuki

dziendobry :-) ja tez sie witam, i zabieram sie do nadrabiania lektury;-) Dzis postanowilam polezec profilaktycznie w lozeczku, bo na zewnatrz mamy ponad 40 stopni, wiec ryzykowac wychodzenia nie moge, a ze wielu z was zalecane jest lezenie, to w sumie poleze, na pewno mi nie zaszkodzi :tak:

reklama
cześć laseczki

miałam rano śmignąć umówić się na krzywą, bo ponoć u nas trzeba, ale przedzwoniłam do mojej starej poradni i jutro mogę przyjść bez żadnego zapisywania się, musze wziąć jakąś książkę, bo 2 godziny trzeba będzie wytrzymać :)

Magda no troszkę ci życie utrudni ta cukrzyca, ale spokojnie sporo ciężarnych ją ma, tak jak piszą dziewczyny dieta nie jest aż tak restrykcyjna, jedyne co faktycznie owoce co po niektóre np. winogrona trzeba będzie wykluczyć, bo mają bardzo dużo cukru
pewnie jak pójdziesz do poradni cukrzycowej to panie ci wszystko wytłumaczą, więc głowa do góry
śmigam coś wszamać, bo niedawno wstałam i lece na pocztę odebrać ciuszki z alle :)

Do góry