Mnie lekarz powiedział, że przyjmowanie witamin zależy od tego jak się je...Tzn. jezeli dieta jest zróżnicowana, są w niej warzywa, owoce, nabiał, zdrowe węglowodany czyli wszystkiego po trochu to witamin nie powinno się brać, bo można się przewitaminizować co może być niebezpieczne dla układu nerwowego maluszka. A jak ktoś je monotonnie, mało zdrowo, to wtedy powinien wcinać witaminy w pigułkach. Ja zawsze zdrowo się odżywiałam więc zalecił mi tylko folik na początku. Ale wiem, że wielu lekarzy zaleca branie zestawu wit już od pierwszych tygodni...
reklama
K
karolina1978
Gość
Ja sie przyznam szczerze ,ze mam problem z jedzeniem owocow,nie lubie!Warzywa zdecydowanie lepiej mi wchodza.Ale ja wlasnie czytalam artykul,ze w zimie generalnie wszystkie warzywa maja mniej witamin,bo to sa wiekszosci chodowane w szklarniachitd Takze jedna tabletka dziennie nie zaszkodzi
Ja sie przyznam szczerze ,ze mam problem z jedzeniem owocow,nie lubie!Warzywa zdecydowanie lepiej mi wchodza.Ale ja wlasnie czytalam artykul,ze w zimie generalnie wszystkie warzywa maja mniej witamin,bo to sa wiekszosci chodowane w szklarniachitd Takze jedna tabletka dziennie nie zaszkodzi
Też myślę, że nie zaszkodzi...Generalnie najlepiej stosować się do tego co radzi lekarz prowadzący

agnieszkaw1985
Zaciekawiona BB
Witam
mój gin też kazał tylko folik brać a witaminy od 3 miesiąca.
edytka, mamśka trzymam kciuki za następne testowanie &&&&&&
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Witammój gin też kazał tylko folik brać a witaminy od 3 miesiąca.
Moj mowil dokladnie to samo ;-)
Mamuska a ty kiedy robisz nastepny tescior ?????????????
JESTEM UZALEZNIONA OD BB MUSZE ISC NA ODWYK

Ostatnia edycja:
M
mamuśka23
Gość
no to moze źle ze je biore, !!!!!!!!!!
edyta01
Czekamy na czwarty cud
no to moze źle ze je biore, !!!!!!!!!!
Z tego co czytalam inne dziewczyny tez biora witaminy i jest wszystko dobrze,wiec nie sadze ze to az tak bardzo szkodzi,ale jak wiadomo kazda slucha rad swojego gina

O mamuska widze tylko 6 dni do testowanka,cos mi sie wydaje ze bedzie ostatnie z II kreskami...
Ostatnia edycja:
K
karolina1978
Gość
No to mialam pierwszy odpal baby w ciazy!!!!!!Po obiedzie zachcialo mi sie takiego ciastka czekoladowego z Burger kinga,moj maz oczywiscie odrazu powiedzial ze jedziemy.(mam bk 10 minut odemnie)Moje dzieci chcialy ciastko z Mc donald,one leza kolo siebie.Moj maz powiedzial zebym to ja podjechala od mc do bk .(ja nie jezdzilam od 3 miesiecy)i oczywiscie auto mi zgaslo,on powiedzial ze to nie moj dzien dzisiaj.Poczym poszedl po ciastko,ja sie w tym momencie rozryczala,on wrocil pyta sie normalnie dlaczego placze,a ja ze przez niego zapomnialam jak sie jezdzi autem ,bo on mi nie pozwalal w zime bo slisko!!!!I ze juz ja nic nie chce niech on sobie sam zje i ja chce natychmiast do domu.Po powrocie usiadlam na kanapie i stwierdzilam ,ze chyba mam rozdwojenie osobowosci.Jestem wariatka!!!!!!!!!hormony mi bija!!!
Rany ile czytania do nadrabiania! Z tego już by niezła książka wyszła:-)
CYTRYTNKA ja mam kota. W pierwszej ciąży zrobiłambadanie na toxo i sobie i Citkowi. On jest kotem domowym, nie wychodzi więc nie było problemu z tym, że może coś przynieść z podwórka. Ale generalnie lepiej nie mieć kontaktu z odchodami no i mycie rączek wskazane. Ale bez przesady, całą ciążę przespałam Z Ciciorek i wszysko ok.
Ja zabieram się za pieczenie ciasta bo jutro znajomi mają wpaść...
Edyta i mamuska - mam nadzieje ze bedzie dobrze.
Mnie dalej boli brzuch. Juz nie caly czas jak w te dni w ktore mialam miec okres ale mam skurcze, glownie kiedy zmieniam pozycje (np. wstaje) i w nocy tez. Powiedzcie mi ze to normalne bo juz sobie zaczynam ciaze pozamaciczna wmawiac.... Innych symptomow typu krwawienie, omdlenia nie mam.
reklama
Gabriela 5
Zaangażowana w BB
Wiatm Was wszystkie... bardzo serdecznie jak juz po obiadku... kurcze już 3 dni po terminie @ i dalej jej nie ma i oby tak dalej... balej czuje rozciągający ból w podbrzuszu dalej bolą jajniki śluzu jakby troche mniej ale u mnie to wiczorej raczej są potoki... na tesce nic wczoraj nie yszo ale mam cichą nadzieje ze w koncu cos wyjdzie za pare dni... chociaz to nic pewnego, zastanawialam sie dlaczego nic nie wwychodzi tzn wychodzi jedna treska i byc moze jest to spowodowane zaburzeniami hormonów tarczycy a mialam takie podejrzenia że tak może byc ale oczywiscie zbagatelizowałam to tzn wybierałam sie pól roku na badania i nie wiem czy to moe miec miec jakis wpływ na wyni testu tzn ze pojawia sie tylko 1 kreska... musze pogrzbac za tym na necie....