reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Oh monysia - wez nic nie mow o jedzeniu tak mi sie niechce gotowac jak jestem sama. Kopytka? mniami ciasto francuskie mniami a jeszcze jak bys zrobila z bita smietana to juz wogole mniami mniami!

Chyba wezme sie za gotowanie, ale brak mi pomyslu co mogla byc zrobic...

sivi a masz jakies przeczucia??Co do plci?

malutka ty powinnas pracowac z detektywami z TVN, albo z Bronkiem z Polsatu...:-D:-D

Ja mam numer do Asionka i Malutkiej takze wrazie cos bede skrobac:-D

KTOS MOGL BY mnie na obiad zaprosic, biedna samotna matke z corka z brzuchu hehe

reklama
u nas ja mam władzę nad pilotem haha (bo do podziału jest tylko kot, a małżon całymi dniami poza domem)

a wracając do naszych nr. tel., to myślę że powinniśmy mieć kontakt z kimś kto ma termin na koniec miesiąca bo takie dziewczyny prawdopodobnie najdłużej będą mobilne :)
ja mam termin wg miesiączki na 15.10 a wg. usg na 10.10 i prawdę mówiąc to nie wiem na który patrzeć, zawsze wszystko liczę zgodnie z 15.10?

a ja właśnie sobie zimną czekoladkę popijam. Na jutrzejsze czekanie u gina zaopatrzyłam się w mrożoną herbatę i 7days :)
ja mam termin na 31 października, więc spokojnie mogę pozbierać wasze nr i oczywiście podać swój :)
ilonka kobietko, uważaj i ostrożnie wstawaj, bo oprócz tego co Ci się stało może Ci się w głowie zakręcić np albo zasłabniesz- bo teraz to nasze krążenie to nigdy nie wiadomo. Więc nie przejmuj się tlyko na przyszłość bądź ostrożniejsza:)

i dzięki za link, napewno się zaopatrzę :) tonący brzytwy się chwyta :) a czy wiesz przypadkiem gdzie można to kupić? czy rossman, natura, albo apteka??

lena zielooona moja ulubiona:)

kasiadz kto ma pilota ten ma władzę;) a kot to chyba najmniej go użytkuje heh...

malutka dziękuję za nr tel! ja raczej nie zaoferuję pomocy bo ja często wyjeżdżam do rodziców i tam mało siedzę na internecie więc mogłabym nie aktualizować jak należy, chociaż w razie w, czy zapasowo nr mogę podać jesli któraś zechce.
u mnie słońce w żadnym z tych sklepów nie było, ogólnie czasem jest w aptekach dlatego ja zamówiłam przez net i dostarczyli do mojej apteki, gdzie później odebrałam :)
Dax Perfecta Mama, krem chłodzący na opuchnięte i zmęczone nogi, 100 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Ati niestety nie ma idealnego środka na rozstępy, ja też rossmanowskiego babydream używam póki co ale jak powstaną mi rozstępy, to niestety ale będzie trzeba użyć mocniejszych środków, ale już po ciąży. Kiedyś koleżanki zachwycały się Mustellą, ale szczerze wszystko jest kwestią genetyki

Reniag witaj, gratuluję dwupaku :)

Rudson słońce odpoczywaj jak najwięcej, a jak dziś coś się chwyci śmigaj ty lepiej do szpitala, bo nospa niestety nie jest złotym środkiem, może będzie trzeba coś mocniejszego??

resztę nadrobię później, bo znowu musze śmigać :/

nooo malutka to nasz detektyw :-D mnie by się szukać nie chciało
Werka mam, że chłopak, śnił mi się. Z córą taki sen mi się sprawdził, ciekawe czy tym razem też...

A tak w ogóle to mi się dziś śniło że jest nasty wrzesień i że urodziłam!!! Masakra!!! przeraziłam się! realne to było, razem z bólami, aż się rano zastanawiałam czy mi się ten ból tylko przyśnił...

sivi
no żebyś wiedziała, heh... Zanim jeszcze poślubiłam mojego Artura, to zawsze się ze mnie wszyscy śmiali, że mam branie u jakichś lumpów, nawet już po ślubie jak gdzieś chodziliśmy razem to zaczepiali nas nieraz i gratulowali Arturowi albo jakieś inne brednie słyszała, ale to zawsze od jakichś degeneratów!! Miałam szczęście, że prócz tego udało mi się mojego jedynego znaleźć :p

a strogonow to taka hmmm zupa, z mięsa chyba wołowego i w tym pieczary, papryka i inne cuda wymieszane. Na weselach często to podają.

A jakie to okolice podkarpackie? Bo mam koleżankę niedaleko Uścia,Gorlic itd. To też chyba gdzieś w te strony.
Ja W PL to chyba tylko nie wszystkie góry widziałam. Ale morze mam obcykane. Musisz się kiedyś wybrać, no bo jak to tak :p nad Bałtykiem nie być! hihi :)

pysia
święta racja! od bb mozna się uzależnić, ale podzielam zdanie jagmar bo jednak teraz ta pogoda, wakacje... ja sama wyjechałam do rodziców na 3 dni i nie wchodziłam ani razu tutaj bo z koleżankami się wyrwałam na koncerty jakieś festyny, zakupki itp. Ale prędzej czy później zawsze wrócę. Malutka solidaryzuje się z Tobą i też się nie dam wyrzucić :p

jagmar
z tym NFZ to ja też się bałam bo już mnie nieraz źle potraktowali, ale u lekarza, którego podałam Ci na PW akurat jest inaczej jak do tej pory. Więc pomyśl, może chociaż zanim znajdziesz coś prywatnego, to spróbuj tam.

malutka
ten Twój były to Cie strasznie odciął od świata... ale teraz faktycznie na placu zabaw można będzie kogoś poznać:D nawet ja! Bo też pochodzę z dln. śląska a osiedliłam się z moim małżem pod Poznaniem i nie znam tu nikogo praktycznie...

werka
nie strasz, bo ja mam dziewczynkę, ale ciągle mam jakieś obawy że jutro mi lekarz zmieni światopogląd, a już się nastawiłam. Chociaż te ciuszki to też kupuję unisex. Ostatnio widziałam w smyku pajaca werulkowego ze sliniakiem różowego w panterkę w ogóle oszalałam na jego punkcie, ale czekam jeszcze aż lekarz potwierdzi bo jak sie pojawi siusiak to nie wiem czy będę miała co zrobić z ubrankami a po co to gromadzić.
Ale teraz to już napewno panienka będzie? Laurka :) Bardzo ładnie!

kasiadz

podbijam- czekamy na fotkę nowej fryzki!!

Ja wciąż chodzę z odrostami bo jednak nie chcę farbować, mam jakieś obawy.

ilona
mnie też nie zdążyłaś poznać bo przyłączyłam się niedawno. Ale już co nieco czytałam wcześniej o Twojej tragedii. Współczuję, ale życzę bliźniaków jak najbardziej! :) Właśnie z tymi tabletkami to jest podobno także hormony się rozregulowują i wtedy wypuszczają 2 komórki zamiast jednej i stąd bliźniaki jakoś tak mi się kojarzy. Mam nawet koleżankę, ktora odstawiła i od razu wpadły jej bliźnięta :)

ilonka

dzięki! akurat będę zamawiać polecone przez MALUTKĄ kwasy omega 3 ( chociaż mi się po nich rybą odbija cały dzień :p) to sobie też krem zamówię.

ja musze sie zebrać do obiadu bo jak Mąż wróci to głodomor jeden padnie heh. A tutaj- w Pyrlandii to się niestety ziemniakow trzeba nastrugać :-p

Ostatnia edycja:
Musze dziwuszki wyprobowac z moim M Hehehe
Pisze ze tak teskni za nami i wogle to mu pokaze po powrocie! Zreszta to nasza najdluzsza rozlaka w tym roku:-(
Ale jak szybko juz mija, dzisiaj czwartek, a poniedzialek juz bedzie :-D:-)

Moja mama wrocila od moich przyszlych tesciow.
Miala jedna nie mila sytuacje ale coz zrobic.
Dziewczeta co byscie zrobily jak by siostra waszego Mezczyzbny podbierala wam jakies rzeczy, ciuchy kosmetyki i kase z portfela??

Dziewczyny :zawstydzona/y::-D Szczerze mówiąc to widziałabym się w roli detektywa :zawstydzona/y::-D
pysia uwielbiam strogonowa :-D
mamuśka dzięki ale chyba nie umiem ich tu wstawiać :zawstydzona/y::-D

Ja nim się dowiedziałam ,że będzie chłopiec to śniło mi się ,że urodziłam dziewczynkę, taki realny był ten sen :zawstydzona/y::-D I to jeszcze z czwartku na piątek gdzie się cholera podobno sny sprawdzają ,a tu d..a :laugh2:

Witaj Ewa :D z tego co czytałam o tych tabletkach anty to jedni mówią ze to tez zasługa tabletek a inni inaczej mówią , ale chyba nie zaszkodzi spróbować, przed małym odstawiłam w pazdzierniku i zaszłam w styczniu, ale jak moze zajde szybciej po odstawieniu to moze akurat sie przytrafią dwa bobasy :) a poza tym tak myślę ze moze te tabletki mi pomogą ???? bo juz czasami mam różne myśli, przed jaśkiem brałam i było wszytsko ok a teraz nie brałam zadnych tabletek i takie cuda sie robiły :( ale chyba jednak źle myślę tabletki mogą miec wpływ na ciążę ????

Malutka naciskasz na wybraną buźkę i potem kopiujesz sobie ten pierwszy kod pod obrazkiem i wklejasz tu gdzie piszesz :)to proste- spróbuj :)

Werka a gdzie męża Twojego wywiało ???????

Ostatnia edycja:
reklama
Musze dziwuszki wyprobowac z moim M Hehehe
Pisze ze tak teskni za nami i wogle to mu pokaze po powrocie! Zreszta to nasza najdluzsza rozlaka w tym roku:-(
Ale jak szybko juz mija, dzisiaj czwartek, a poniedzialek juz bedzie :-D:-)

Moja mama wrocila od moich przyszlych tesciow.
Miala jedna nie mila sytuacje ale coz zrobic.
Dziewczeta co byscie zrobily jak by siostra waszego Mezczyzbny podbierala wam jakies rzeczy, ciuchy kosmetyki i kase z portfela??

Zrobiłabym dokładnie to :-D:-D

Do góry