reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Werka, kasiadz, zazdroszczę wam tej mobilizacji do sprzątania... ja dzisiaj NIC, a ma jutro do mnie mama przyjechać ( pedantka ), więc muszę ogarnąc co by nie myślała że mnie źle wychowała :-)

reklama
Agadaria tak jak pisalam proporcja 3 do 1, czyli 3 bialka i 1 wegiel :-D, z tego co mowisz to jesz ok, dieta to wymog mojego lekarza, nie moj,tlumaczyl mi ze kobieta w ciazy to taki kulturysta ktory potrzebuje zwiekszonej dawki wegli i takie tam.. Ja w zyciu diet nie stosowalam i wcale mi sie to nie podoba ze musze, no ale duzo bardziej nie podobaloby mi sie wazyc 20-30 kg wiecej niz przed.. zalamalabym sie :-( Wiec staram sie sluchac. Tak jak mowilam, owoce tez mam jesc, tylko zawsze pamietac o umiarze i weglach, co by je dolaczac :tak: Mi tez sie woda zatrzymuje, puchne w oczach, ale waga trzyma mniej wiecej, wiec cos w jego gadaniu jest.
Nie rozumcie mnie w zly sposob, ja nie rezygnuje z NICZEGO poza slodyczami i slodkimi napojami, po prostu jesli mam sie objesc, to staram sie zjesc duzo bialek i odpowiednio proporcjonalnie mniej weglowodanow. Niczego nie eliminuje bron boze i w zadnym wypadku sie nie glodze, nie wiem skad wytrzasnelyscie, ze sie glodze czy sobie odmawiam jedzenia??:szok:

ja pisalam o sobie , ze sie nie zamierzam glodzic w ciazy :) nie dotyczylo to ciebie !!
poprostu jem wlasnie tak jak piszesz , a ze waga idzie do gory to coz takie zycie
do tego u mnie naprawde sa upaly takie , ze porazka i po chwili widze , ze piersionki nawet nie drgna na palcach , a normalnie spadaja , wiec woda tez mi sie zatrzymuje niezle :/

A ja mam dzisiaj tyle energi ze wyrzucam wszystko co popadnie...Wlasnie zrobilam przeglad gratow w kuchni, kolega juz wyrzucil dwa worki. Potem nastepny przedsionek na pietrze znow polecialy rzeczy:-)
OCZYWISCIE NIE WYRZUCAM ZADNYCH KABLI !!!!!!!!!!!!!!!:-D:wściekła/y: zeby znow nie bylo niedomowien!
A teraz sypialnia :) Oh najwiecej rupieci...

sivi moj ktoregos dnia skladal komode, i zlozyl ja tak ze nawet ja bym jej tak zlozyc nie umiala a mam duza fantazje! Oczywiscie zlozyl ja od nowa: heee:-D

masz zaciecie :) ja to nic nie robie .... obiad szybki robilam i sie zlalam cala potem wiec o sprzataniu nawet nie mysle :) aszczescie jeszcze mam porzadek heh

umyłam dwa okna (a raczej przetarłam z brudu) i padłam, zostało mi jeszcze jedno, największe. I oczywiście ochrzan od mamy zgarnęłam za mycie okien, bo ciąża to nie czas na forsowanie się i sprzątanie tylko na odpoczynek, zwłaszcza jeśli nie przebiega od początku dobrze.

mama ma racje :)

Mnie tez to drazni, i sie nie raz buntuje, ale sposob w jaki sie odzywiam, pozwala mi na idealne wyniki badan krwi.. Do dzis nie dostalam zadnych witamin, jedyne co jem z prochow to kwas foliowy, ale to od samego poczatku, nie zabroniono mi jesc niczego poza slodyczami, jedyne co, to mam ostroznie traktowac posilki weglowodanowe tak jak juz kiedys pisalam w proporcji 3 do 1, jedyny moj problem ze ja z warzyw prawie nic nie lubie i z miesem to samo.. A z waga cwaniak najpierw kontroluje wyniki badan krwi czy sa dobre, jesli tak, to bardzo sie nie czepia, powiedzial ze spokojnie 12 kg moge przytyc z czego ok 7 kg to dziecko i reszta.. Cala jego filozofia.. denerwujace, ja wiem, naprawde czasem mi popuszcza i chce mu kazac spier....c na szczaw, ale jak widze te kobitki w poczekalni w 8 czy 9mc, w miare szczuple, radosne i nie umeczone wlasnym ciezarem, i zaraz po porodzie nie muszace tracic po 20 kg, to zal mi dupe sciska i biore sie w garsc...
nie no ja też bym nie chciała mieć 20 na plusie, ale i u mnie posiłki wcale się nie zmieniły, może poza tym, że z owoców do tej pory jadłam tylko truskawki i niczego poza tym, z warzyw pomidory i rzodkiewki, soków, coca coli i innych gazowanych napoi nie piję tylko ostatnio cały czas wodę niegazowaną, pory posiłków mi się nie zmieniły i ich ilość tym bardziej, nawet wydaje mi się, ze mniej jem, a już na mięso patrzeć nie umiem, z wędlin jem tylko drobiową więc nie wiem z czego mi przybywa. Jedyne co muszę zrobić to chyba tylko przyjrzeć się obiadkom, ograniczyć chleb i słodycze, których staram się już nie jeść, ale wyniki badań są ok na szczęście

Dziś popołudnie spedziłam u koleżanki i jej świeżo upieczonym 3 miesieczym chłopczykiem poplotkowałyśmy pogadałyśmy zawsze dobrze posłuchac kilka dobrych rad ;-)

Kurcze dziewczyny co wy tak z tą wagą nie wiem wiadomo ze nie obżerać sie z reszta kazda wie czy je dobrze czy zle a gin niech sie w duuu pocałuje ja bym mu powiedziała ze moja dupa nie jego i ciao :tak: ta moja koleżanka własnie przytyła sporo w ciąży a teraz super figurka po 3 mies wyglada ekstra a jest po cesarce......

Mariolcia - ja nienawidze sprzatac a nie lubie tez balaganu! Niestetry nie da sie utrzymac porzadku dlugo. Bo nie mieszkamy sami. Mamy swoje dwa pokoje, ale i tak sie dusimy....
Zebym ja wszystkie buty trzymala w sypialni?Okropne! Dobrze ze nie smierdza!

Ilonka ja okien nie myje. Moj M ostatnio przed swietami wielkanocnymi umyl i styka. Zreszta to chyba jest jedna z wielu rzeczy zabroniona, tak jak wieszanie firanek. Moj specjalnie obnizyl sznurek na podworku bym nie podnosila raczek hehe

Asionku wcale Ci sie nie dziwie ze nie chce Ci sie sprzatac, wczoraj jak byl upal u nas bym lezala tylkiem do gory, a dzis chlodnawo, wszystkie okna poowierane, wiec super wieje przyjemnosc...
Ale ok nie bede Cie stresowac, bo saune masz ktorej Ci nie zazdroszcze!!!

Mariolcia moja mama porzadek trzyma tylko jak jest sama. A jak przyjezdzam do niej chociaz by tylko na tydzien, chata wyglada jak by dogory nogami poprzewracanaa!! I nie narzeka na moj nie lad artystyczny...

UFFFF spakowalam dwie walize ciuchow w ktore sie nie mieszcze i szafy puste :szok::szok:prawie nic nie zostalo...

czy te dziewczyny pisza na forum??czy znają płeć dzieciątka?? bo chcę dopisać do listy
agnieszkaw1985
tymira
monysia
mere
kiwii91

jeśli ktoś wie,niech mi na priv napisze:)

Ostatnia edycja:
reklama
Moze tak dlatego sie dzieje ze ty i ilonka przyszlyscie w tym samym czasie.

Przez te porzadki zapomnialam o jedzeniu i od 10 rano nic nie jadlam :szok: Teraz na szybko zapiekanke makaranowa zrobilam :-D:-D
Moj pierwszy obiad od piatku, Miroslawa nie ma to nie chce sie dla samej siebie gotowac :wściekła/y: Ah no nie ejstem sama glupia ciagle zapominam hehee:-D

Do góry