reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Cześć dziewczyny,

ja miałam ciężką noc, gowa mnie tak bolała.. jakiś atak migreny bo sen nie pomógł. Amolem sobie wysmarowałam skronie i usnęłam ale i tak o 6 mnie obudził ból.. znów amol, i dopiero teraz pzeszło, ufff udało się bez tabsa!

ptasie mleczko jest mega pyyyyyyszne, ja polałam polewą czekoladową i zamiast cytrynowej dałam agrestową galaretkę mmmm.. pyszne i niskokaloryczne, niesłodkie i rzeczywiście znika szybko.

agadaria mnie też pobolewa kość.

reklama
agadaria - to nie chodzi o jakies spelnienia sie jako kobieta czy cos tam, po prostu chcialam to przezyc i dla dziecka tez lepiej w zasadzie jak przelezie przez kanal rodny... ja sie boje cesarki - zastrzykow, bolu od rany, powolnego dochodzenia do siebie - dla mnie to masakra jak o tym pomysle :/
ale jak mam do wyboru ryzyko slepoty wlasnej+ryzyko dziecka w proznociagu to jakos przezyje te znieczulenia i inne "wspanialosci" :-)

moniczko ja nie pisałam o Tobie!!!!!!!
ja na twoim miejscu myślałabym tak samo!!!!!!
mówię,ze znam takie kobiety co nie mogły urodzić naturalnie(w trakcie porodu zadecydowano o szybkiej cesarce) i przez to potem gadały,że nie spełniły sie jako kobiety!!!!co jest dla mnie bzdurą;-)

hej mamusie :)
no w oncu wakacjuje sie :) a co tworzy ??

no coz diete to i ja mam trzymac ... i tak nie jem slodkiego , ale przez to nie wiem co moge jeszcze zmienic ?? normalnie zrobilam z moim wczoraj analize i jem naprawde zdrowo i nie za duzo wiec juz sama nie wiem co moge odrzucic :/

mnie bola biodra :/ kosc na szczescie nie
Asiu,tworzy od plasteliny po farby,od domków kartonowych po gliniane garnuszki!!!!
naprawde ma talent(i nie mówię tego jako jej mama bo dużo osób tak twierdzi).Ja jestem anty talent plastyczny,mam ścisły umysł,a młoda to urodzona artystka z głową w chmurach:))))

co do diety to ja już nie wiem co odstawić,bo teraz głównie żywię sie arbuzami,wczoraj zjadłam bób,gdzieś z rana zjem kromeczkę chleba pełnoziarnistego z serkiem typu almette i kupą warzyw z działeczki...wieczorem to idę szybko spać,żeby głodu nie czuć...i tak sie kulam,a gęba i tak puchnie....

agadaria mnie też pobolewa kość.
nie napiszę,że sie ciesze:) ale pociesza mnie fakt,że tak może być...wczoraj tak zauważyłam,że jak siadam to jest masakra:szok::szok:

agadaria moj lekarz od razu mialby odpowiedz na Twoj problem dietetyczny :tak: I nawet jezeli ja osobiscie sie buntuje, bo zachcianki mam inne, to musze mu przyznac racje... :-( Jesz zdrowo,ale wszystko co wymienilas to weglowodany i dla tego ciagle puchniesz (no moze poza warzywami). Musisz jesc proteiny czyli kupe miesa (nie wedlinki, a mieso) bez maki, smietany, chleba minimum, bo to same weglowodany, to samo serki itd. (duzo protein ma parmezan), poza tym owoce to sam cukier, czyli... przeklete weglowodany... soki owocowe, czy nie daj boze coca-cola - to wszystko weglowodany.. i oto cale rozwiazanie zagadki.. Niestety mimo calej tej wiedzy, nawet ja czasem popuszczam i zjadam talerz makaronu z sosikiem, czy kilka kanapeczek z serem, czy wisnie, arbuzy, melony ktore uwielbiam... tylko staram sie nie za czesto, i w ten sposob w tym miesiacu jak na razie tylko pol kilo do przodu... Ciezko mi, nie powiem, ale da sie :tak:

Ivi szczerze, ja to wszystko wiem, ale z drugiej strony przed ciążą nie stosowałam nigdy diet, jadłam na tony spagetti, pizze itd. zapijałam coca colą i nie tyłam, więc dlaczego w trakcie ciąży mam trzymać dietę?? Dlaczego lepsze jest faszerowanie się witaminami z apteki zamiast witaminami w postaci owoców i warzyw wg lekarzy?? Jasne fajnie jak by każda przytyła tyle ile waży samo dziecko, wody płodowe, krew, łożysko, czyli jakieś 8-9kg na końcówce, ale weźmy też pod uwagę, że są kobiety które mają po pierwsze choroby towarzyszące ciąży (np. niedoczynność tarczycy, cukrzyca itd.) a drugie, które mają skłonności do gromadzenia wody i choćby nic nie piły to ona po prostu stoi w organizmie i fałszuje wyniki wagi?
Oczywiście nie miej mi tego za złe, ze tak imiennie, ale miałam na myśli bardziej zalecenia lekarzy, którzy o dziwo z ciężarnych zrobili by modelki co mnie wkur..... totalnie

przepraszam za tak długą nieobecność
witam się :)

u nas wszystko ok... straszny kocioł przez ostatnie dni...

a co sie dzieje ?? :)

Cześć dziewczyny,

ja miałam ciężką noc, gowa mnie tak bolała.. jakiś atak migreny bo sen nie pomógł. Amolem sobie wysmarowałam skronie i usnęłam ale i tak o 6 mnie obudził ból.. znów amol, i dopiero teraz pzeszło, ufff udało się bez tabsa!

.

najwazniejsze , ze przeszlo :))

Asiu,tworzy od plasteliny po farby,od domków kartonowych po gliniane garnuszki!!!!
naprawde ma talent(i nie mówię tego jako jej mama bo dużo osób tak twierdzi).Ja jestem anty talent plastyczny,mam ścisły umysł,a młoda to urodzona artystka z głową w chmurach:))))

co do diety to ja już nie wiem co odstawić,bo teraz głównie żywię sie arbuzami,wczoraj zjadłam bób,gdzieś z rana zjem kromeczkę chleba pełnoziarnistego z serkiem typu almette i kupą warzyw z działeczki...wieczorem to idę szybko spać,żeby głodu nie czuć...i tak sie kulam,a gęba i tak puchnie....

super , ze mala ma hobby i do tego talent !! :)

no widzisz u mnie to samo z waga i co robic ?? :))

agadaria moj lekarz od razu mialby odpowiedz na Twoj problem dietetyczny :tak: I nawet jezeli ja osobiscie sie buntuje, bo zachcianki mam inne, to musze mu przyznac racje... :-( Jesz zdrowo,ale wszystko co wymienilas to weglowodany i dla tego ciagle puchniesz (no moze poza warzywami). Musisz jesc proteiny czyli kupe miesa (nie wedlinki, a mieso) bez maki, smietany, chleba minimum, bo to same weglowodany, to samo serki itd. (duzo protein ma parmezan), poza tym owoce to sam cukier, czyli... przeklete weglowodany... soki owocowe, czy nie daj boze coca-cola - to wszystko weglowodany.. i oto cale rozwiazanie zagadki.. Niestety mimo calej tej wiedzy, nawet ja czasem popuszczam i zjadam talerz makaronu z sosikiem, czy kilka kanapeczek z serem, czy wisnie, arbuzy, melony ktore uwielbiam... tylko staram sie nie za czesto, i w ten sposob w tym miesiacu jak na razie tylko pol kilo do przodu... Ciezko mi, nie powiem, ale da sie :tak:

hehe to twoj powinien z moim sobie lape podac :)
tez mi kazal miecho wpierdzielac na umor , do tego co najwyzej ryz ...
owoce nie, soki nie , slodycze to juz wiadmo , ze nie !!
ja sobie nie wyobrazam zycia bez chleba !! i tak juz jem tylko czarny ... bez przesady urcze wykoncza nas ta dieta :(
nie wiem jakos w Pl lekarze takich schiz nie robia ciezarnym ... moze taka mentalnosc tutaj na poludniu ??

ja zdycham , wlasnie wstalam ... musialam sie polozyc oczy same sie zamykaly , a spalam dosc dlugo
jest tak okropnie upalnie , ze wymiekam :/
a jeszcze tyle miechow w tym skwarze mnie czeka :szok:
juz nawet z domu sie nie wylaniam , bo ledwo powlocze nogami
a jak wyjde na zewnatrz to tak jakbym do nagrzanego pieca wyszla , w porownaniu z temp. jaka mam w domu , a wdomu tez porazka ... ufff

witam w tym temacie.
Asionek, wiem jak się czujesz... jak u nas były upały to też ledwo wlekłam się gdziekolwiek. Terazjest maks. 15 stopni i tak mi odpowiada :-)
ja o porodach też się nie wypowiem bo nie rodziłam...

Pysia - ja mu tylko plecy depilatorem gole nic wiecej! I on nie ma siana, tylko pojedyncze wloski. Takze to bezbolesne a wrecz nieraz przyjemne.Jak go drapakiem masuje po plecach i co jakis czas chwyce jednego wlosa!!

Dziewczeta, u mnie lekarz ani polozna nie mowi nic o diecie.Lekarka to sie zdziwila ze ja tu przyszlam z awansowana ciaza. Odkad jestem w ciazy, porownuje moj brzuch do innych,szczegolnie w szpitalu. Jak bylismy z M w szpitalu to on tylko ciagle " Uuuu ale ta wypielo, a ta to pewnie trojaczki ma itd" Angielki sa grube, wiekszosc z nich ma otylosc brzuszka. I tak naprawde nie powinny juz nic przytyc bo nieraz w swoijej tuczy mogly by schowac blizniaki.
Powiem wam jak bylo wczoraj. Wracalam autobusem wczoraj z centrum. I bylam opietej bluzce i spodnicy. Duzy tlum, goracooo. Ja ledwo co na nogach. Ustapilam starszej pani miejsca. I nikt nawet nie pomyslal ze jestem ciezarna. Stalam brzuchem nad glowa mlodego angola i patrzyl sie ale nie ustapil mi miejsca! I ja chcialam wykrzyczec na caly autobus, Kur...przeciez jestem w ciazy!

Ivi szczerze, ja to wszystko wiem, ale z drugiej strony przed ciążą nie stosowałam nigdy diet, jadłam na tony spagetti, pizze itd. zapijałam coca colą i nie tyłam, więc dlaczego w trakcie ciąży mam trzymać dietę?? Dlaczego lepsze jest faszerowanie się witaminami z apteki zamiast witaminami w postaci owoców i warzyw wg lekarzy?? Jasne fajnie jak by każda przytyła tyle ile waży samo dziecko, wody płodowe, krew, łożysko, czyli jakieś 8-9kg na końcówce, ale weźmy też pod uwagę, że są kobiety które mają po pierwsze choroby towarzyszące ciąży (np. niedoczynność tarczycy, cukrzyca itd.) a drugie, które mają skłonności do gromadzenia wody i choćby nic nie piły to ona po prostu stoi w organizmie i fałszuje wyniki wagi?
Oczywiście nie miej mi tego za złe, ze tak imiennie, ale miałam na myśli bardziej zalecenia lekarzy, którzy o dziwo z ciężarnych zrobili by modelki co mnie wkur..... totalnie
Mnie tez to drazni, i sie nie raz buntuje, ale sposob w jaki sie odzywiam, pozwala mi na idealne wyniki badan krwi.. Do dzis nie dostalam zadnych witamin, jedyne co jem z prochow to kwas foliowy, ale to od samego poczatku, nie zabroniono mi jesc niczego poza slodyczami, jedyne co, to mam ostroznie traktowac posilki weglowodanowe tak jak juz kiedys pisalam w proporcji 3 do 1, jedyny moj problem ze ja z warzyw prawie nic nie lubie i z miesem to samo.. A z waga cwaniak najpierw kontroluje wyniki badan krwi czy sa dobre, jesli tak, to bardzo sie nie czepia, powiedzial ze spokojnie 12 kg moge przytyc z czego ok 7 kg to dziecko i reszta.. Cala jego filozofia.. denerwujace, ja wiem, naprawde czasem mi popuszcza i chce mu kazac spier....c na szczaw, ale jak widze te kobitki w poczekalni w 8 czy 9mc, w miare szczuple, radosne i nie umeczone wlasnym ciezarem, i zaraz po porodzie nie muszace tracic po 20 kg, to zal mi dupe sciska i biore sie w garsc...

reklama
Mariola a ty mieszkasz w PL? Czy w UK?? Wiesz juz nie chodzi o te ustapienie miejsca. Bo ja zawsze ustapie babci miejsca, nie umiala bym siedziec i patrzec sie w starszej osobie w occzy. I widzac jak sie meczy. Wczoraj to bardzo mi sie nie spodobalo. Babcia na kulach nie zdazyla jeszcze usiasc a autobus ruszyl z rozpedem tak ze babcia by sie przewrocila i protezke zmalamala. Az wstalam i pomoglam jej usiasc...Ciapaty prowadzil busa...

Do góry