reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

witam sie i ja:)
Wstalam pol godziny temu.. Wyspana nawet bardzo, w lozku czulam sie jak ksiezna Diana, nie mialam poczucia ze spadam z lozka i nikt mi koldry nie zabieral. Ale i tak tesknie:((

reklama
Hej Kobitki :)

Ja dziś poleżałam sobie z męzusiem do 10 potem śniadanko po śniadanku wyprawa na bazar po warzywa i owoce teraz wcinam czereśnie i lektrura BB :tak:

Kobitki powiedzcie bo ja nie wiem czy to jest okey ja czuję tą moją malutką tak czasami kopie koło pępka i czasami jak grzebie coś tam na dole albo kopnie mnie w pi.....ja nie wiem czy ona nie za nisko a jak leżę na boku to normalnie smyra mnie gdzies w pachwinie i czy to tak jest okey :eek:

Marti tak może być, pytałam gina, dzieci mają jeszcze miejsce i mogą się przemieszczać, tak więc spokojnie. Moja mała miała wczoraj główkę już powyżej pępka co mnie zdziwiło totalnie, bo czytałam, ze macica w 24tc jest na wysokości pępka, a u mnie już teraz mała jest wyzej. Co najlepsze najlepszą zabawką dzieci w brzuchu jest ciągnięcie pępowiny co dla nas może miłe nie jest, ale kto by pomyślał, ze dziecko tak się może bawić :) cud natury :)

Witam dziewczynki!
Ja nocka do d. ,bo znalazlam kupca na auto ,a ze to kolezanka kolezanki ktora nim bedzie jechala do Polski z trojka dzieci to ja cala noc sie zastanawialam czy napewno to auto jest bezpieczne ,i czy ona mnie nie zabije jak sie rozkraczy po drodze:szok:

A z drugiej strony mam satysfakcje ze to ja znalazlam kupca i ze jak zwykle dzieki moim znajomoscia sie pozbylismy klopotu ,bo moj m. tylko gadal a nic nie robil w tym kierunku.:-D
On zawsze glupio komentuje ze ja mam tyle kolezanek i ze z tylkiem w domu nie usiedze tylko laze po chalupach.Ale dzieki temu nieraz to wlasnie moi przyjaciele pomagali nam w tarapatach.On nie potrzebuje ludzi tak jak ja do zycia.:tak:

Tylko teraz jestesmy bez auta!!
Ale to juz jego brocha ,bo ja mam zakupy na tydzien zrobione(dzisiaj o 8 rano),wszystko pod nosem ,a on musi taraabanic sie autobusem do pracy.Dlatego mysle ze sie sprezy.
Chociaz wcale nie latwo kupic samochod ktory nie ma feleru.

Mnie teraz lapie znuzenie.Ale ze rano zapodalam sobie dawke kofeiny to raczej nie zasne.
Rabbit przez ciebie zmuszam sie do mleka(Z czekoladowymi ciastkami)
Mere gratulacje-teraz wiemy do kogo sie zglaszac jak bedziemy mialy jakis problem w tym kierunku.

Cholera skonczyla mi sie wegeta ,a zupa na gazie !!Czym ja doprawiac?Tylko sol i pieprz?
Ja zawsze do rosolu tylko wegete dodawalam :wściekła/y:

Witajcie Kobitki !!!

Ja wpadłam powiedzieć że u nas wszystko ok ...
tylko ten dziwny ból brzucha jakbym miała skórę wytartą
w jednym miejscu u góry brzucha i boli już jakiś dłuższy czas ...

M pojechał odwieźć Małą do moich rodziców
bo my idziemy na działkę- robimy grilla ze znajomymi
a potem koncert DŻEMU i AKURAT u nas jest
już dawno nie mieliśmy wypadu bez Dziecka,
szkoda tylko że ja w takim "stanie" :-D

Życzę zdrówka i miłego weekendu !!!
I gratuluję zdanych egzaminów !!!

Karolina pewnie juz za pozno , ale moze Magi lub kosta bulion jakis ??
fajnie , ze auto poszlo :) teraz wybor nowego was czeka :)

Asionek o dobrze że mi to napisałaś, bo wczoraj wieczorem znów mnie złapał silny kłójąco-ciągnący ból w dole brzucha, pachwiny i krzyże od razu naraz i się przestraszyłam. Wzięłam nospe i plackiem się rozłożyłam i mnie troche rozluźniło.

no ja tez sie stresowalam czy to normalne i nic sie nie dzieje zlego , ale teraz bedziemy juz tak mialy , do tego dojda skurcze przepowiadajace , macica cwiczy i brzuszek twardnieje , no bedzie tego troche

Ja tez mialam urzadzic dzisiaj wielkie sprzatanie ale dzis mam lenia strasznego :-) Moj maluch tez mniej wiecej o takiej porze sie najwiecej wierci a w ciagu dnia to czasami tylko poszaleje chwilke i pozniej spokoj.

Mnie ostatnio mocno kluje w pachwinach i dol brzucha ciagnie ale pytalam lekarza i mowil ze to normalne. Jak nie ma skurczow i brzuch nie twardnieje to nie ma sie co martwic.

surcze delikatne i twardnienie wedlug mojej poloznej i gina juz tez moga byc i tez sa normalne :) o ile nie ma tego wiecej jak 10 na dobe

ja posprzatalam na blysk , ale teraz padam :/

cześć

Asionek dzisiaj w nocy jak wstałam, a wstaję co dzień o 2:30 nakryłam małą jak buszowała po całym brzuchu
laugh.gif
więc cosik czuję, ze to dziecię będzie nocnym markiem i teraz już się nie dziwię, ze rano wstaję z bolącymi wnętrznościami :)

ja na skurcze mam magnez 3x1 teraz, wcześniej 3x2 i nospę i pomaga więc polecam

hehe no moj tez chyba z tych nocnych bedzie , bo w dzien to malo sie rusza , czasami wrecz nic ...
tez biore magnez pomaga :)

rabbit u nas sa, nie wiem ja w pl
Find your local IKEA store - IKEA

Asionek z racji tezgo ze lozeczko bedzie biale to komoda tez musi byc :) , no i ze maly bedzie z nami w sypialni narazie amy zamawiamy do siebie szafe pax z mlecznymi szybami i kupimy jeszcze chyba biale lozko, bo sie wczoraj napalilam na jedno wiec wszytsko bedzie ladnie wygladac
taniutka jest a fajna
i co najwzniesze ma 40 cm glebokosci a mi na tym wlasnie zalezalo, bo mam na 45cm wneke obok drzwi, a wieszkosc komod na 60byla

wiec ta mi siadla idealnie
ANEBODA Chest of 3 drawers - IKEA

hehe nie no widze , ze komode tez ta sama bedziemy mialy hehe , niezle :)

Kobitki powiedzcie bo ja nie wiem czy to jest okey ja czuję tą moją malutką tak czasami kopie koło pępka i czasami jak grzebie coś tam na dole albo kopnie mnie w pi.....ja nie wiem czy ona nie za nisko a jak leżę na boku to normalnie smyra mnie gdzies w pachwinie i czy to tak jest okey :eek:

moj tez czasami tak nisko jest , maja miejsce to sobie jeszcze plywaja :)
a czasami jest juz nad pepkiem wiec to zalezy ja sie ulozy

Marti tak może być, pytałam gina, dzieci mają jeszcze miejsce i mogą się przemieszczać, tak więc spokojnie. Moja mała miała wczoraj główkę już powyżej pępka co mnie zdziwiło totalnie, bo czytałam, ze macica w 24tc jest na wysokości pępka, a u mnie już teraz mała jest wyzej. Co najlepsze najlepszą zabawką dzieci w brzuchu jest ciągnięcie pępowiny co dla nas może miłe nie jest, ale kto by pomyślał, ze dziecko tak się może bawić :) cud natury :)

na poczatku 6 miesiaca macica jest juz nad pepkiem ok 3i pol cm , pod koniec bedzie gdzies 6 i pol cm nad :) wiec normalne , ze juz tam czujesz tez ruchy :)

a ja juz po pracy :))

wlasnie wciaglam 2 golabki na obiadek tak mi strasznie smakowaly ze szok :)))

teraz bym cos na deser wciagla, bo ja zawsze po posilku mam faze na cos slodkiego
chyba kawalek ciasta szamne , ale to za 10 minut
niech golabki osiada spokojnie hihihi

Asionek jak widac mamy podobne gusta :)

reklama
Do góry