reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

melduje sie i ja :)
zaraz ide szorowac mieszkanie , a nie powiem zeby mi sie chcialo :/
tym bardziej , ze u nas juz ponad 30 stopni , a tutaj dopiero gdzies kolo 15 albo lepiej jest najcieplej wiec strach sie bac co bedzie pozniej :/
w taki upal to jak sprzatam czuje sie okropnie i ledwo zipie ... no , ale ktos to zrobic musi niestety , a w domu burdel na kolkach juz

Asionek wszędzie piszą, że dzieci są najbardziej aktywne między 20 a 8 rano, u mnie faktycznie się to sprawdza, są dni, że tylko wieczorkiem czuję małą a są i takie, że mała daje czadu cały dzień, pewnie zależy jak sie w macicy ułoży

tez to czytalam :) i u mnie wsumie sie zgadza :) moje ma codziennie najwieksza aktywnosc ok 1.30 w nocy , nieraz malo przez brzucha nie wyjdzie hehe
ogolnie np. przedwczoraj caly dzien szalal , jakby wogole nie spal , a juz wczoraj bardzo malo ... takze ma takie dni swira hehe

Ja tam lubie jak mój jest w domu, pewnie dlatego że to ja jestem od organizowania :-) no i dobraliśmy się, leniwe kocury jesteśmy :-)

ooo mamy to samo :) ja tam lubie jak moj w domu siedzi :)

sivi - wezzz bo mi sie juz smutno robi, nawet TV nie chce mi sie ogladac. W polskiej telewizji ciagle teraz powtorki, stare filmy ktore juz widzialam sto razy...
Aaaaa zapomnialam ci powiedziec, bo ty mnie blisko mieszkasz. BEDZIE UPAL ponad 25stopni w niedziele :-):-) Takze bikini i na trawke!!

oj tak teraz w tv to juz kaplica nie ma nic !! ja rozumiem , ze wakacje itd. , ale no kurka przeciez malo kto bierze wolne i wyjezdza na ponad 2 miechy !! a co z ludzmi pracujacymi ??
dobrze , ze net jest i mozna cos sciagnac , albo poogladac na kompie , bo innnaczej to bym ocipiala ...

Witam się jako pierwsza :-D
U mnie powtórka z rozrywki :wściekła/y: Ja chcę już szkołę!!! :laugh2:

hehe juz ?? a co na to dzieci ?? :))

hejka ja też już nie śpię....;( kiepska noc...brzusio coś mnie pobolewał i noga strasznie.....bleee i jeszcze ta pogoda....

polez sobie moze przejdzie

aha wczoraj pytalam poloznej o te bole brzucha SIVI to tez do ciebie :) i mowila , ze niestety teraz to juz tak moze byc dosc czesto , bo wlasnie te wiazadla coraz bardziej sie otwieraja ... stad te bole i ciagniecia , jak bardzo boli kazala wziasc magnez on dziala rozluzniajaco i lezec sobie :)

A u nas "czasem słońce, czasem deszcz":-)
No, mija tydzień od mojej obrony, tak więc już jestem dyplomowanym logopedą:-D Książki, notatki poszły w kąt i wreszcie jest wewnętrzny spokój.

gratulacje !! :)

dzien doberek :))

ja juz na nogach, do pracy ide na 12 wiec luzik, jeszcze duzo czasu
wlasnie sniadanko wcinam , moje ulubione od 3 dni to samo :)) chałka z powidlami sliwkowymi i kakao :))mniaaaaaaaaaaaaaaaaaammmm

wczoraj bylam w ikeii, kupilam meterac latexowy i komode malemu
a po lozeczko pojedziemy koncem tyg , bo by nam sie wszytsko do samochodu nie zmiescilo, bo jeszcze dwie poki bralismy orpcz tego
wogole to laski od czwartku wyprzedaze sa w ikeii takze poplowac na cos jesli chcecie :)

jaka komode wybralas ?? bo lozeczko chcialysmy to samo hehe to moze i komode ta sama mamy na oku :)))

reklama
rabbit u nas sa, nie wiem ja w pl
Find your local IKEA store - IKEA

Asionek z racji tezgo ze lozeczko bedzie biale to komoda tez musi byc :) , no i ze maly bedzie z nami w sypialni narazie amy zamawiamy do siebie szafe pax z mlecznymi szybami i kupimy jeszcze chyba biale lozko, bo sie wczoraj napalilam na jedno wiec wszytsko bedzie ladnie wygladac
taniutka jest a fajna
i co najwzniesze ma 40 cm glebokosci a mi na tym wlasnie zalezalo, bo mam na 45cm wneke obok drzwi, a wieszkosc komod na 60byla

wiec ta mi siadla idealnie
ANEBODA Chest of 3 drawers - IKEA

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asionek o dobrze że mi to napisałaś, bo wczoraj wieczorem znów mnie złapał silny kłójąco-ciągnący ból w dole brzucha, pachwiny i krzyże od razu naraz i się przestraszyłam. Wzięłam nospe i plackiem się rozłożyłam i mnie troche rozluźniło.

Witam sie i ja. My od 7 juz na nogach bo nas robotnicy obudzili (remontuja elewacje kamienicy) wiec ucieklismy na nasz remont.

A u nas "czasem słońce, czasem deszcz":-)
No, mija tydzień od mojej obrony, tak więc już jestem dyplomowanym logopedą:-D Książki, notatki poszły w kąt i wreszcie jest wewnętrzny spokój.

mere super GRATULACJE..... ja już też tydzień po egzaminie na technika farmaceute:D książki już dawno schowałam na strych do mamy heheh.....

Dziewczyny to gratulacje!!! :-)

melduje sie i ja :)
zaraz ide szorowac mieszkanie , a nie powiem zeby mi sie chcialo :/
tym bardziej , ze u nas juz ponad 30 stopni , a tutaj dopiero gdzies kolo 15 albo lepiej jest najcieplej wiec strach sie bac co bedzie pozniej :/
w taki upal to jak sprzatam czuje sie okropnie i ledwo zipie ... no , ale ktos to zrobic musi niestety , a w domu burdel na kolkach juz

tez to czytalam :) i u mnie wsumie sie zgadza :) moje ma codziennie najwieksza aktywnosc ok 1.30 w nocy , nieraz malo przez brzucha nie wyjdzie hehe
ogolnie np. przedwczoraj caly dzien szalal , jakby wogole nie spal , a juz wczoraj bardzo malo ... takze ma takie dni swira

Ja tez mialam urzadzic dzisiaj wielkie sprzatanie ale dzis mam lenia strasznego :-) Moj maluch tez mniej wiecej o takiej porze sie najwiecej wierci a w ciagu dnia to czasami tylko poszaleje chwilke i pozniej spokoj.

Asionek o dobrze że mi to napisałaś, bo wczoraj wieczorem znów mnie złapał silny kłójąco-ciągnący ból w dole brzucha, pachwiny i krzyże od razu naraz i się przestraszyłam. Wzięłam nospe i plackiem się rozłożyłam i mnie troche rozluźniło.

Mnie ostatnio mocno kluje w pachwinach i dol brzucha ciagnie ale pytalam lekarza i mowil ze to normalne. Jak nie ma skurczow i brzuch nie twardnieje to nie ma sie co martwic.

reklama
cześć

dopiero usiadłam na kompa, nie no u mnie chłop w domu = pokręcony dzień, bo chłop ma sto pomysłów na minutę
shocked.gif

Klementinka
no to współczuję :) bo mój ma wolne co 5 dni więc da się przeżyć ;)

Sivi to zazdroszczę, bo mój A. wstaje o 6 rano i niby mnie nie budzi, ale co chwila o coś zapyta więc i tak wkurzona wstaję razem z nim

Werka nie no nocy bez A. też nie lubię, na szczęście to już się nie zdarza :)

Mere gratulacje

Anulka moja koleżanka ma takiego bezproblemowego synka, jak do mnie przyjechali to 3 godziny leżał na worku sako i się uśmiechał a w przerwach spał :)

Asionek dzisiaj w nocy jak wstałam, a wstaję co dzień o 2:30 nakryłam małą jak buszowała po całym brzuchu
laugh.gif
więc cosik czuję, ze to dziecię będzie nocnym markiem i teraz już się nie dziwię, ze rano wstaję z bolącymi wnętrznościami :)

Atram fajna ta komoda, ja też lubię Ikee, chociaż mam z niej parę rzeczy: komoda pod tv, biurko i niestety mało nie zapłaciłam a nie jestem z nich zadowolona, bardzo szybko mi się zniszczyły :/

ja na skurcze mam magnez 3x1 teraz, wcześniej 3x2 i nospę i pomaga więc polecam

Do góry