reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Asionek - juz tez mialam o to pytac. O ruchy dziecka. Ja mam tak samo jak ty. Pod wieczor i z rana jak wstane to pokopie. A dzien spi. Albo naslu****e bo cicho sza...Czasami cos tam matke kopnie jak poglaszcze.

Kasiadz aaah mysle ze jak przyjdzie "ten miesiac", to zobaczysz bedzie sral w gacie, i przezywal bardziej niz ty.
Hmmm to troche meczace liczyc tak....

elift - wczesniej tyle nie dzwonil, teraz nagle zaczal sie interesowac.

reklama
Ja napewno nie bede liczyc ruchow .Chybabym zwariowala !!
Mi nigdy zaden lekarz czegos takiego nie mowil.
Gdzie jest Rabbit?

Moje też ma raz bardziej ruchliwe dni albo bardziej leniwe. różnie to bywa. Ostatnio tak się rozpycha że mnie mnie boli, a jak wepchnie nuzie (chyba nuzie) w mój bok to mnie gilga. Koło 30 się liczy??

no moje to samo , raz szaleje , a pozniej cisza ... wczoraj caly dzien prawie nic , a gdzies kolo 1.30 w nocy to az mi caly brzuch skakal , dzisiaj znowu cisza ...

Asionek31 Dzieci też mają swoje pory aktywności. U mnie tez mała najbardziej szaleje między 20 a 2 w nocy i wtedy aż brzuch skacze. A tak to rano mnie kopniakiem niesmiałym budzi i kilka razy w ciągu dnia ma swoje seanse kopniaków. Ale to właśnie wieczorem daje czadu :-) Więc spokojnie, napewno jest wszystko dobrze ;-)

A dzisiaj jak jechałam z moim mężem samochodem to mnie złapał nagle taki ból z lewej strony, że myslałam,że oszaleję. Musieliśmy sie zatrzymac i położyłam sie na rozłożonym fotelu. Ból był z boku i to chyba kolka albo jelito grube, bo minęło szybko. Ale wystraszyłam się ;/

no wlasnie , ale moj za dnia bywa tak , ze prawie zero aktywnosci ma , albo ja nie czuje ?? i stad troche sie stresuje

A ja Wam powiem cos a propo liczenia ruchów.Moja Julcia w brzuchu tak mało sie ruszała,że musiałabym zamieszkać w szpitalu pod KTG i tak naprawdę mam to gdzieś z tyłu głowy,ale nie daję się też zwariować.
Natomiast Zuzia rozpychała się na potęgę i bardzo często budziła mnie w nocy i co tez niedobrze ponoć jak za bardzo sie wierci.

Asionku- nie wiem czy może w mieście utworzyc się tornado,ale przynajmniej raz w sezonie letnim wyją syreny ostrzegawcze i trzeba sie chować, my zchodzimy do piwnicy.

hehe tak sobie wlasnie wczoraj pomyslalam , ze nie moge tak panikowac , bo powinnam sie chyba podpiac pod KTG na stale :)
kurcze dobrze , ze chociaz macie gdzie zejsc w razie co

Asionek - juz tez mialam o to pytac. O ruchy dziecka. Ja mam tak samo jak ty. Pod wieczor i z rana jak wstane to pokopie. A dzien spi. Albo naslu****e bo cicho sza...Czasami cos tam matke kopnie jak poglaszcze.

Kasiadz aaah mysle ze jak przyjdzie "ten miesiac", to zobaczysz bedzie sral w gacie, i przezywal bardziej niz ty.
Hmmm to troche meczace liczyc tak....

elift - wczesniej tyle nie dzwonil, teraz nagle zaczal sie interesowac.

dobrze wiedzeic , ze nie tylko ja mam takie leniwe dziecko :)

Hej Kobietki!

Asionek, moj dziobak sie dosc czesto rusza, ale znacznie delikatniej niz wczesniej....To znaczy wczesniej te ruchy bywaly nawet nieprzyjemne, a teraz jakos tak mnie nie tyle kopie, co obija mi sie o scianki macicy chyba, delikatnie puka i wierci ale niezbyt gwaltownie. I na szczescie w nocy spi razem ze mna, bo mnie nie budzi:)
Ale oczywiscie jak czasem mam wrazenie ze za dlugo go nie czuje, to tez sie martwie i wiem ze to glupota, ale takie juz sa matki ze sie martwia o swoje dzieciaczki:)

Aha i mi wlasnie kazali liczyc ruchy dziecka jak mialam cukrzyce, a moja cora podobnie jak u Leny malo ruchawa byla i takiego stresa mialam ze lepiej nie wspominac, a urodzila sie zdrowiutka:tak:

Lena, ja kiedys miewalam zapalenia krtani i sie przyznam ze bez lekarza i antybiotyku sie obylo, ale w ciazy to bym zawierzyla lekarzom, czasem juz lepiej brac te leki niz ryzykowac, ze silny kaszel badziej niz lek zaszkodzi malenstwu, a zreszta jak juz dziewczyny pisaly, wcale nierzadko trzeba na cos wziac ten antybiotyk w ciazy i jakos nic zlego sie nie dzieje, za to mozna szybciej sobie ulzyc w cierpieniu....

Jejciu wlasnie sobie przez Was uswiadomilam ze juz koniec roku szkolnego u dzieciakow:szok: U nas wakacje trwaja tak samo jak w Pl 2 miesiace, ale przedszkole mamy cale wakacje czynne (dzieki Bogu!:D) i tylko najstarsza grupa miala uroczyste zakonczenie, bo dzieciaki od wrzesnia do szkoly ida, ale i tak do konca wakacji moga chodzic do przedszkola.

Malutka, oddalam glos na zdjecie Twojej kolezanki(mam nadzieje ze prawidlowo), sliczny portrecik i sliczna dziewczynka!:tak:

Werka, no widzisz, ze jednak dobry chlop z Twojego meza i Ci sie upieklo!:D
Elifit watroba nie boli bo nie jest unerwiona, pewnie po innych kiszkach Twoj maluszek Cie naparza !;-) Fakt ze niektore dzieciaczki bywaja wyjatkowo okrutne:-)

No i juz pozapominalam co mialam napisac, wiec narazie to tyle:D

Elifit, ja troche choruje na watrobe stad mam troche wiadomosci( to znaczy ponoc moze bolec powiekszona watroba, bo uciska na unerwiona torebke w ktorej sie znajduje, ale tutaj inna sytuacja jest:)), Niemniej dzieciaczki maja spore pole do popisu w naszym wnetrzu, sama tego nie przezylam(jeszcze), bo moja corcia byla wyjatkowo delikatna,a maly narazie tez dosc grzeczny, ale podobno zdarzaja sioie bardzo bolesne kopniaki. A ze Ty dosc wyraznie odczuwsz swojego babelka juz od dawna, to chyba masz szanse na takie rewelacje z jego strony;) Ale mam nadzieje ze nie bedzie tak zle... Pozniej i tak bedzie nam brakowac tych smyran i poszturchiwan ze srodka:-)

A tak w ogole, to wczoraj tesciowej sasiadka mi przepowiedziala ze bede miala corke a nie syna;/ Chyba po moim kiepskim wygladzie to wywnioskowala, bo faktycznie to dziecie zdecydowanie mi urode odbiera hehe Z Kaya w ciazy wygladalam i czulam sie o niebo lepiej a panna wyszla, chociaz po wygladzie brzucha mowili mi ze raczej chlop bedzie;-) No i teraz ciekawe czy mam bardziej usg zawierzyc, czy sie przerzucic na kujpowanie neutralnych kolorem gadzetow dla dziecka?:D

pryzybela bardzo dziękuję za głosik :tak: Ona ma jeszcze ślicznego synka, a fotografowaniem zajmuje się od niedawna, potem wkleję link do jej zdjęć ,a tymczasem wklejam jeszcze raz link do oddania głosu gdyby ktoś jeszcze chciał :happy2:
Warsztaty Fotografii Artystycznej – warsztaty fotograficzne, kurs fotografii, akt, portret

Dodaję link do jej prac http://podwiatr.wordpress.com/

A to jej synek i zdjęcie jej autorstwa http://photos.nasza-klasa.pl/1740582/121/main/fcfbea27dc.jpeg
Dodam ,ze uwielbiam przeglądać jej galerię na NK mimo ,że dopiero się uczy :-)

Ostatnia edycja:
Malutka super te fotki robi :)

Pryzybela no wlasnie to chyba tez zalezy jaki maluch jest :) jedne beda szalec i dawac do wiwatu mamie , a drugie spokojniejsze uracza lekkimi kuksancami :) moje chyba z tych spokojniejszych jak narazie jest :;)

reklama
Malutka super te fotki robi :)

Pryzybela no wlasnie to chyba tez zalezy jaki maluch jest :) jedne beda szalec i dawac do wiwatu mamie , a drugie spokojniejsze uracza lekkimi kuksancami :) moje chyba z tych spokojniejszych jak narazie jest :;)

Ciekawe jakie bedzie po porodzie??!!
Ja sie modle zeby bylo takie jak ja. Ja podobno caly czas spalam, jadlam, sralam przez sen.Jak mialam pol roku mama sadzala mnie na nocniku, owijala mnie koldra i tak siedzialam:)) hehe

Do góry