reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Cze :)

Ati mnie też boli ogonowa kość, za dużo siedzenia.
Asionek mnie wczoraj pobolewał krzyż.. pewnie ze zmęczenia, spróbuj odciążyć kręgosłup, w pozycji na pieska najlepiej :-D Fajną tę datę masz oj tak :tak:
Lena nie wymyślaj tylko bierz antybiola. Tak jak dziewczyny mówią bardziej dzidziowi zaszkodzi jeśli nie weźmiesz
Werka a mówiłam że by sie nie gniewał, ale fajnie ci sie udało hihi :tak:
Werka, malutka też coś wiem o toksycznych związkach, mój nie był aż taki jak wasz ale nie umiałam się uwolnić, bałam się chyba samotności. Dopiero mój m mi zawirował świat :)
Klementinka ciasto orgazm na wątku kulinarnym od agadarii :) ale robie dopiero dzisiaj..

eh dzis pół leń, pół pracuś, poodkurzać muszę i ogarnąć z grubsza tołalete i łazienke bo mają nas odwiedzić znajomi.. wiecie wszyscy chcą obczaić chatkę ;-)
a tak to wybieramy sie w lipcu na wakacje nad Solinę, w Bieszczady i szukam kwater :) Już nie mogę się doczekać :)

U nas gorąco, nawet duszno ;/
Miłego dnia :*

oH jak bym wiedziala to odrazu bym sie przyznala.

Dzis na mnie nakrzyczal ze nie odbieram telefonu. A mialam wyciszony dzwonek, gleboko schowany w torebce. Dzwonil 10x, i pisal smsy. Ze sie martwil czy mi sie nic nie stalo.
A ja tylko z usmiechem na twarzy. "MIREK to jeszcze nie ten miesiac :-)"

reklama
haha, to u mnie dzisiaj na odwrót. Dzisiaj to ja opieprzyłam mojego że telefonów nie odbiera. Powiedziałam mu że jak będę rodziła to nawet do niego nie zadzwonię żeby się dodatkowo nie stresować że nie odbiera, tylko od razu po taksówkę. A jego poinformuje jak już będzie po wszystkim o ile raczy odebrać! ale się wkurzyłam...

Lenka kurcze to u was moga tornada tez byc ?? wspolczuje takiej burzy , ja sie bardzo boje
z brzuszkiem juz lepiej :)
a zgagi nigdy nie mialam i oby tak zostalo :)

Asionek31 trzeci trymestr? Przeciez jeszcze w drugim jesteś :-) Trzeci zaczyna się od 28 tygodnia ;) oi ile wiem.

Odpoczywaj dużo i wysługuj się mężem :-)

cos mi sie pokrecilo hehe

mam pytanko :)
czy wasze dzeici duzo sie ruszaja w brzuszkach ?? moje jakies leniwe :/ z regoly na noc lub pozny wieczor szaleje , albo nad ranem , a tak w dzien to bardzo rzadko .. stresuje mnie to jak caly dzien nic nie czuje , sposoby z cukrem nie pomagaja ...
nie wiem od ktorego tc juz dziecko powinno miec aktywnosc w miare stala i powinno sie liczyc ruchy ??

wczoraj gdzieś na bb przeczytałam że od 27 tc powinno się zacząć liczyć ruchy. ma ich być min. 10 w jednym ciągu czy jakoś tak

o znalazłam to, cytat z opisu 27 tc:
"Licz ruchy płodu - od tej chwili powinno Ci to wejść w krew. Osłabienie aktywności dziecka może (ale nie musi !) być pierwszym sygnałem ewentualnych problemów. W okresie aktywności powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę. Wybierz czas i zapisuj ruchy na kartce. Jeśli w ciągu godziny będzie ich mniej niż dziesięć, wypij szklankę mleka lub soku i obserwuj zachowanie płodu przez kolejną godzinę. Jeśli i teraz ruchów będzie mniej, zawiadom lekarza."

Ostatnia edycja:
Moje też ma raz bardziej ruchliwe dni albo bardziej leniwe. różnie to bywa. Ostatnio tak się rozpycha że mnie mnie boli, a jak wepchnie nuzie (chyba nuzie) w mój bok to mnie gilga. Koło 30 się liczy??

byłam nad Soliną w podróży poślubnej :) pięknie tam jest

możesz polecić jakieś kwatery? zależy mi żeby było blisko do jeziora bo ja dużo nie pochodzę.

Asionek ja jestem w 25tc i mi się regularnie rusza za dnia a w nocy to dzikie harce :-D
Sivi mnie mój kopie po jajnikach, albo po wątrobie to boli a co będzie jak w żebra wejdzie :szok:
Werka ja non stop ochrzany dostaje o milczący heheh

możesz polecić jakieś kwatery? zależy mi żeby było blisko do jeziora bo ja dużo nie pochodzę.

Asionek ja jestem w 25tc i mi się regularnie rusza za dnia a w nocy to dzikie harce :-D
Sivi mnie mój kopie po jajnikach, albo po wątrobie to boli a co będzie jak w żebra wejdzie :szok:
Werka ja non stop ochrzany dostaje o milczący heheh

nie mieliśmy noclegu dokładnie nad soliną tylko jakieś 20 km od w naszym firmowym ośrodku, ale z tego co mi wiadomo osoby spoza firmy też mogą tam wynająć pokój :) : Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Olszanicy (my mieliśmy pokój 2-poziomowy w wieży tego pałacyku:-D)

Asionek31 Dzieci też mają swoje pory aktywności. U mnie tez mała najbardziej szaleje między 20 a 2 w nocy i wtedy aż brzuch skacze. A tak to rano mnie kopniakiem niesmiałym budzi i kilka razy w ciągu dnia ma swoje seanse kopniaków. Ale to właśnie wieczorem daje czadu :-) Więc spokojnie, napewno jest wszystko dobrze ;-)

A dzisiaj jak jechałam z moim mężem samochodem to mnie złapał nagle taki ból z lewej strony, że myslałam,że oszaleję. Musieliśmy sie zatrzymac i położyłam sie na rozłożonym fotelu. Ból był z boku i to chyba kolka albo jelito grube, bo minęło szybko. Ale wystraszyłam się ;/

Ostatnia edycja:
A ja Wam powiem cos a propo liczenia ruchów.Moja Julcia w brzuchu tak mało sie ruszała,że musiałabym zamieszkać w szpitalu pod KTG i tak naprawdę mam to gdzieś z tyłu głowy,ale nie daję się też zwariować.
Natomiast Zuzia rozpychała się na potęgę i bardzo często budziła mnie w nocy i co tez niedobrze ponoć jak za bardzo sie wierci.

Asionku- nie wiem czy może w mieście utworzyc się tornado,ale przynajmniej raz w sezonie letnim wyją syreny ostrzegawcze i trzeba sie chować, my zchodzimy do piwnicy.

reklama
A ja Wam powiem cos a propo liczenia ruchów.Moja Julcia w brzuchu tak mało sie ruszała,że musiałabym zamieszkać w szpitalu pod KTG i tak naprawdę mam to gdzieś z tyłu głowy,ale nie daję się też zwariować.
Natomiast Zuzia rozpychała się na potęgę i bardzo często budziła mnie w nocy i co tez niedobrze ponoć jak za bardzo sie wierci.

Asionku- nie wiem czy może w mieście utworzyc się tornado,ale przynajmniej raz w sezonie letnim wyją syreny ostrzegawcze i trzeba sie chować, my zchodzimy do piwnicy.

to kurcze nie ciekawie macie tam z tymi tornadami. Dobrze że macie się chociaż gdzie schować

Do góry