reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

reklama
Ja tez widzialam ten program,mam traume z powodu malych fiutkow:-)

I nie wiedza w Niemczech skad ta baktria od ogorkow to niby bzdura.I ja sie boje jesc wyrzywa.A tak mi sie chce salaty!!!!!
ja kazdego pomidora traktuje plynem do mycia naczyn i potem dokladnie myje rece
poza tym przerzucilismy sie na kalafiory i fasolki szparagowe
ta bakteria jest w kale zwierzecym wiec zarazenie najprawdopodobniej tam gdzie podlewaja uprawy gnojowka itd., czyli wszystko co bio
zwykle podsypywane chemia nie powinny tego miec
a ja jestem tak chora ze ledwo na oczy widze. zaraz mi glowa peknie...
a co sie dzieje? zdrowiej

u nas upal nie do wytrzymania, mlody pomyka w samym body, ja prawie nago i sie poce
jutro ma byc chlodniej i burze

U mnie az 14 stopni ;) lato sie skonczylo po 3 dniach temperatury ok 20 stopni. Ale w tym roku upalow nikomu nie zazdroszcze ;) i szkockie lato mi jak najbardziej odpowiada.

cześć,
upał nieziemski. trochę na dworze posiedziałam z małą i teraz od tego słońca oczy mi się same zamykają. W pokoju upał i wiatrak od rana cały czas na chodzie ale to i tak niewiele daje.
Miałam dzisiaj na obiadek białą kiełbaskę i kaszankę z grilla. Mniami dawno nie jadłam takich zwykłych kiełbasek. Za zwyczaja jakieś mięsko było.
Marti zjadlam platki czekoladowe z mlekiem bo wrecz w ciazy mogla bym je jesc 3x dziennie. Poczulam cos lekkiego. Sama z siebie mnie nie kopnie, tylko wtedy jak ja poglaszcze brzuch...A tak to nic:(
Cole to ja wczoraj wypilam litr, i jedzonko z grillla...

Ja w pierwszej ciąży miałam taki okres, że dzidzia słabiej się ruszała. Właśnie ok 20 tc. Byłam bardzo zestresowana. Akurat miałam wizytę u lekarza i lekarz mnie uspokoił, że na tym etapie to normalne. Dziecko ma jeszcze na tyle dużo miejsca, że może się obrócić i kopać nas nie po brzuszku tylko po jelitach i żołądku a tych ruchów tak wyraźnie nie odczuwamy.

Mi się jednak marzy lato...nie takie jak w PL (bo ten klimat mi bardzo odpowiada) ale bez przesady!! Ostatnim razem tak deszczowo było 3 lata temu!!! Lało wtedy od wiosny do zimy, a słońca było w lipcu 2 tygodnie, pamiętam. *******ca można dostać!! Już doła złapałam jak zobaczyłam wczoraj nadciągające chmurzyska! Wzystkiego się odechciewa...dziś nawet z piżam nie wylazłam...

Ogladam juz drugi pelnometrazowy film dla dzieci.Nawet po obiedzie zesmy nie poskladali.Ciekawe kto wywiesi pranie?Hmmm.
Nawet juz za bardzo gaci na przebranie nie mamy:szok:

hej :)

bylismy dzisiaj poogladac sporty ekstremalne od 5 dni sa tutaj mistorzostwa , ale upal straszny byl do tego miliony ludzi i muza z kazdej strony napierdzielala , az maly sie wsciekal w brzuchu wiec wrocilismy dosc szybko :) teraz obiadek wszamalam i tv bedzie grane :)
jutro nad morze :)

raju, ja tez sie juz wystraszylam z tymi truskawkami
przeciez ile ja juz tego zjadlam to tylko ja wiem
i najlepsze, ze wczoraj jak bylam w pracy (wojtek-wlasciciel salonu) szedl do banku i mu mowie, zeby mi koszyczek truskawek kupil po drodze , bo mam ochote
a 2 klientki tak sie na mnie dzownie spojrzaly i mowia...
truskawki??? w ciazy???????

to sobie mysle masakra ... jaka ze mnie matka

ale wrocilam do domu i zaczelam szperac po necie i nigdzie nie pisze ze nie wolno
wiec sie uspokoilam troche, no i wy mnie tez uspokoilyscie

hmmm nie wiem skad sie ludzia wzielo to z truskawkami ?? ja pierwsze slysze o tym i to dopiero na tym forum .... nie wydaje mi sie , ze cos zlego sie stanie po trskawach nam czy dziecku skoro wczesniej nie szkodzily :)

Witajcie dziewczeta:)
Widze ze nie tylko ja dzis kiepsko spalam w nocy. Przekrecalam sie, i wogole. Przestraszylam sie jak obudzil mnie straszny bol brzucha, byl twardy jak bym kamien polknela. A do tego ostatnio nie czuje wogole ruchow, jak poglaszcze brzuch pomecze go to cos tam wyczuje lekkie kopniecie, ale to nie sa kopniaki takie jak kiedys ze lubudubu!:( Nie wiem czy jechac do lekarza? Dzieje sie tak od 3dni. Usg mam dopiero 16czerwca...

jak bardzo sie boisz to moze jedz .... ale ogolnie regularne ruchy takie co juz mozna liczyc to sa jakos w 28tc ... teraz moze byc roznie , bo dzieci jesczze sporo maja miejsca do plywania :)

marti jak to pisalam to mnie mlody kopnal 2 razy
takze w dupie mam myslenie o sobie, widac on chce smazonego heheheheheh

no ale mimo wszytsko boje sie , ze bede jak slonica wygladac ....

z drugiej zas srtony, moja kolezanka do 5 miesiaca nic nie przytyla, naet brzucha nie miala a od 5 do 9 poszlo jej 30 na plus, to dopiero jest masakra
wiec chyba lepiej tyc stopniowo niz pozniej tyle kilosow naraz
choc nie mowie, niektorzy to przytyja 8kg rzez cala ciaze ....

przeciez ty laska jak nie wiem jestes zgrabna !! nie ma sensu sie przejmowac na zapas co bedzie .... i tak utyjemy i tak , a dieta i ograniczenia to nie za dobry pomysl :) wiadomo obzerac sie jak swinki nie musimy , ale jesc zdrowo juz tak :)

płatki czekoladowe z mlekiem to moje śniadanie :-D jem codziennie :-D

Marti
dziedziczy to się karnacje, a więc skłonności do pieprzyków chyba też:confused:

chyba sa dziedziczne , bo ja mam cala mase po rodzicach , ale np. moje siorki juz nie maja prawie wcale ...

Ja tez widzialam ten program,mam traume z powodu malych fiutkow:-)

Musze isc na spacer -znajomi nas wykutali z wyjazdem do takiego jakby wesolego miasteczka.
Ale to nawet dobrze bo mi sie wcaleniec chce .Moje dzieci mialy trzy dni w Holandin rozrywki,to jak dzisiaj w domu posiedzimy to sie nic nie stanie.

I nie wiedza w Niemczech skad ta baktria od ogorkow to niby bzdura.I ja sie boje jesc wyrzywa.A tak mi sie chce salaty!!!!!

wspolczuje wam tych bakterii ... nawet kuzwa nie wiadomo za bardzo co mozna jesc , bo skoro zwierzeta zarazone to i miesa i mleka jesc tez nie wolno niby ... oby sie to szybko skonczylo :)

a ja jestem tak chora ze ledwo na oczy widze. zaraz mi glowa peknie...

zdrowka duzo zycze !!!

reklama
Witajcie dziewczyny w ten upalny dzień :happy2:
elifit dzięki za zaproszenie, będę tu na pewno stałym bywalcem :-D Ty masz termin na 1-go a jakie długie miałaś cykle?

Ostatnia edycja:
Do góry