reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2011

Hej kobitki

U nas nerwowo...tak sobie...ciche dni...a ślubny wyjeżdża za 4 dni na 3 miesiące...i chyba rozstaniemy się w milczeniu:zawstydzona/y:... ech szkoda gadać...jak ja tęsknię za tą euforią i zaangażowaniem moje chłopa w ciążę z pierwszej ciąży....

nie mamy planów....mężuś pewnie coś porobi na kompie...bo jest maniakiem....a potem robi jakąś kolację niespodziankę....hihih....bardzo dobrze gotuje... a ja będę leżeć grzebać w necie a potem coś poczytam....tak to widzę...bardzo lubie takie spokojne dni....

i się tym delektuj kochana :tak::tak:...ja jak wspominam z pierwszej ciąży - leniuchowanie i tylko szukanie w necie nowinek i wyprawki - bosko :-D

Kurcze jakie Wy pozbierane,u Was południe,a tu widzę obiady prawie gotowe fiu fiu.Pozazdrościć.
Pozdrawiam niedzielnie,caluje czule wszystkie brzucholki!

Lena pamiętam to z ciąży z DOmelem jak mieszkaliśmy w Chicago - ja się logowałam na bb a kobity juz myślały o kolacji :-D

nie poszłam do położnej, pójdę w środę, nowy miesiąc i premia się nie zmniejszy.. jeszcze 3 godz do domku :-)

:-D:-D:-D:-D:-D...myślenie podobne do mojego :-D:-D:-D....

elifit - tylko nie kozacz za długo ;-) bo pierwszego czerwca powiesz, że pójdziesz w lipcu :-D

no to też moje myślenie...cały czas wydłużąm co zaplanowałam :-):-p

reklama
dzieki, wszedzie szukalam jak zwalczyc to cholerstwo i nigdzie nic nie wyszperalam
w takim razie bedzie salata z posmakiem plynu:-)

o kurcze to ty w tych niemczech masz faktycznie nie teges z tymi warzywami gdzies słyszalam że w lodowce też bakterie giną w niskiej temperaturze ja poprostu myje wyszstko pod bieżącą woda dokładnie może nie dodając płynu do naczyń i myslę że jest okey

dzięki za podpowiedź już mi ślinka leciiii mniammmm

Rudson- u mnie 1 ciąża i mąż jakoś tak za mocno koło mnie nie skacze ma tyleeeee pracyyyyyyyyy

Ostatnia edycja:
o kurcze to ty w tych niemczech masz faktycznie nie teges z tymi warzywami gdzies słyszalam że w lodowce też bakterie giną w niskiej temperaturze ja poprostu myje wyszstko pod bieżącą woda dokładnie może nie dodając płynu do naczyń i myslę że jest okey

dzięki za podpowiedź już mi ślinka leciiii mniammmm

Rudson- u mnie 1 ciąża i mąż jakoś tak za mocno koło mnie nie skacze ma tyleeeee pracyyyyyyyyy

:no: w temperaturze około 0 stopni wytrzymać może nawet rok, tylko mycie skraca jej życie ;-)

Moj kupil mi piekna rzecz, Kalendarz ciazy taki z informacjami i miejscem do wypelnienia w kazdym tygodniu ciazy, dzis powypelnialam co pamietalam z poprzednich tygodni, powklejalam zdjecia z USG i nawet test ciazowy z dwiema kreseczkami :) wszystko dla kochanej coruni, zeby miala pamiatke. Piekna rzecz, polecam dziewczyny :tak:

Właśnie spacyfikowałam dziecko, poszło drzemać. To ja teraz zabieram się za gotowanie obiadu i wieszanie prania no i serek biały muszę jeszcze dla Zosieńki zrobić. Czasu coraz mniej bo zamiast się za wszystko zabrać to siedzę na BB :)).
Wiecie, że nigdy nie robiłam botwinki. Takiego mi smaka ostatnio zrobiłyście, że właśnie idę z botwinką walczyć. Mam nadzieje, że wyjdzie dobra.

uwielbiam botwinkową i szczawiową też :tak::tak:

A z nowości ...zrobiłam podstawowe badania. Morfologia - wszystko poniżej normy (pierwszy raz w życiu :confused:) i mocz o dziwnym pH 8...gin prosił aby powtórzyć w innym lab, jak nadal ponizej normy to dołożymy do moich witamin co tzreba

Czesc dziewczyny ale mam zaleglosci w czytaniu po tym weekendzie.Zaraz bede grzecznie nadrabiac zqleglosci.
U nas pogoda byla nawet spoko wiec caly weekend szukalam kiecki na wesele po sklepach i wczoraj to mi sie az plakac chcialo.We wszytskim wygladam tragicznie.Z przodu jeszcze by uszlo ale tyl masakra wielka du.p plecy bez talii poprostu niesmaczne.Nawet moj M stwierdzil ze lepiej moze zebym w spodniach i tunice sie zaprezentowala :(
Wiec wieczor upieklam placka i zajadam od wczoraj swoje male smutki.

Sivi ja tydzien temu dowiedzialam sie co to barszcz ukrainski bo moj M kupil taka mrozonke w asdzie i stwierdzam ze pyszny to cos bylo.Za botwina akurat nie przepadam choc ostatnio jadla bym wszystko wiec...

hej hej ;) qrcze ostatnio tak narzekałam że brzuch nie rośnie ... teraz tak mi wywaliło a nawet nie wiem kiedy to sie stało hmm :p Ps. Macie rostępy:zawstydzona/y: czy znacie jakies dobre sposoby walki ? Moja szwagierka mówi że nie ma to jak oliwka dla dzieci :-)

reklama
kiwii91
oliwka tez ale wez do jakies miseczki wlej troszke oleju dodaj soli wymieszaj wcieraj w brzuch uda piersi tam gdzie masz rozstepy potem zmyj to i juz ja tak robie i mam bledsze na brzuchu:) taki przepis mojej cioci na rozstepy:p

Do góry