Kochane dziewczynki chcialam sie Was poradzic. W niedziele bede miala ciezki dzien, bo zaczynam prace o 10:30 i jestem zajeta do 18:30. W miedzyczasie bede miala 4 przerwy po 10 minut i jedna 30 minut. Na pewno bede musiala cos zjesc w czasie tych przerw, bo inaczej nie wytrzymam - pytanie tylko CO sobie wziac do jedzenia? Od razu zaznaczam, ze nie mam zbyt komfortowej sytuacji i nie moge sie nigdzie schowac jedzac, bede ciagle obserwowana
To bedzie dzien PW, wiec na pewno wezme sobie ze 2 banany i wode, ale co jeszcze?
Witajcie,
u mnie dziś 11 dzień diety . Od wczoraj 300 g.mniej
Dziś ostatni dzień warzywek:-(
Na śniadanko : kanapeczki z twarożkiem , obiad pstrag ze szpinakiem , co dalej pomyśle.
wiecie co na poczatku meczylo mnie to nieusatanne picie wody , a teraz nawet nie wiem kiedy 3 litry wciagam
Słuchajcie a jak to jest z mielonym wołowym? z jakich części wołowiny można je jeść.
Justa sto lat dla cóki i dla Was
Jaki twarozek robisz na sniadanie?
Pstrag mmmm.... Jak przyrzadzasz pstraga?? U mnie dzisiaj losos w sosie krewetkowo-czosnkowym
Ale moze kupie pstraga na jutro :-)
Bardzo zdrowo z ta woda, tak trzymaj
Szczerze mowiac nie wiem jak to jest z wolowina, bo ja jade na kurczakach...
A tak serio...
Moja skóra na brzuchu też nie wygląda za ciekawie, zwłaszcza te rozstępy.
A stosujesz jakieś balsamy?
Stosowalam
DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJĄCY DO SZYBKIEJ REDUKCJI CELLULITU - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl oraz
DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJACY DO SZYBKIEJ REDUKCJI ROZSTĘPÓW - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl (kupowalam w Rossmannie bo tam jest taniej) i mam wrazenie, ze pomogly troche, chociaz ja zwykle nie mam tak duzo samozaparcia zeby stosowac to regularnie 2 razy dziennie... Stosowalam az zuzylam tubke, dokupilam nowe i... stoi... Moze sie zmusze w koncu ;-)
A Ty co stosujesz?
Odkąd zaczęłąm regularnie się smarować ta skóra stała się mniej szorstka.
A czucia to i ja nie mam.
Myślałam , że może dlatego, że rana kiepsko mi się goiła...
I także jest on duży.
Nie, nie, to standard, lekarz mi o tym mowil. Ale uczucie jest glupie... Jak macam blizne to tak jakbym miala tam wszyta rurke do napojow...
18 dzień to dużo? Eeee tam.
Toż to niecałe 3 tygodnie.
Teraz to już się przyzwyczaiłam do dukanowskiego jedzenia.
Jestes o prawie 2 tygodnie przede mna, wiec dla mnie to duzo
Pizza.:-) Do wyboru miałam dwa przepisy.
Ten :
Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania: Pizza dukanowa pizza mikrofalowa, lub ten:
Pizza.
Ta druga opcja mnie przerosła. Zbyt dużo składników niedozwolonych np: duża ilość otrębów, mąki i te drożdże , których nie miałam w domu.
Dlatego można jej tylko połowę zjeść.
Za to pierwsza rewelka. Tylko ta mikrofala.
Ja ją zrobiłam w piekarniku.
najpierw ciasto upieklam, potem dopiekłam ją z warzywkami, wędlinką i serkiem i wyszła rewelacyjna.
Mmmm skusze sie
A ser żółty? Zastąpiłam go topionym dukana. ( nie pamiętam czy przepis był tu podawany
) Super się rozplynął i nawet dobrze smakował.
Byl, byl, podawalam linka
;-)
3 l.? Gdzie ty to mieścisz?
Z wołowiny jak najchudszej.
Nie wiem, które części, bo jeszcze wołowiną się nie zajmowałam.
Ja mielone czy to pulpety, czy kotlety robię z mięsa indyczego, gotowego z biedronki.
O fuuuuuuuuj! Mieso z biedronki?? Przeciez nie mozna... mozna tylko indycze, kurze lub wolowe... bleeee jak mozna jesc biedronki?
nie chrzeszcza Ci miedzy zebami???
Jestem z siebie dumna, bo zawsze byłam fanka chleba, a tu już 4 dzień bez
Ale niestety chleb z otrąb jakos nie bardzo mi wchodzi... Właśnie chciałam was spytać, czy te otręby są obowiązkowe? Bo już na sama myśl o zapachu robi mi się niedobrze...
Obowiazkowe... Ale mozesz je jesc w wielu postaciach :-) Mozesz na przyklad zrobic kurczaka w ciescie i juz Ci pojdzie dzienna dawka otrab ;-)
dziewczyny wklejam Wam przepis na ptasie mleczko - SPRAWDZONE , PUSZYSTE, DELIKATNE!!!! Cytat z innego forum:
A ja trochę zmodyfikowałam przepis =Inki, żeby był dla mnie mniej problemogenny jeśli chodzi o zalecenia Dukana, no i bardziej smaczny Nie dodaję jogutru owocowego (bo pytanie które można i ile?) i mało mleka. Zwiększam też proporcję białka na ilość jogurtu. A więc:
0,5 szklanki mleka 0%
1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
2 białka
3-4 tableki słodzika
pół opakowania żelatyny (polecam Oetkera)
łýżeczka kawy rozpuszczalnej i/lub aromat waniliowy
Melko zagotowuję z kawą. Rozpuszczam w takim żelatylę. Dodaję to do jogurtu i razem miksuję. Na końcu dobrze ubite białka. Jeszcze raz wszystko zmiksować i do lodówki Takie mleczko jest bardziej kremowe i puszyste. Poniżej prezentuję efekt końcowy
ja Zastapiałm jogurt serkiem homo 0%
co do rozstepów.. moje maja od 0,5 do 1 cm... byłam juz u roznych kosmetyczek i nici..tylko laser moze mi pomoc, ale kasy tyle nie mamy..
Mniam mniam mniam mniam juz wiem co zrobie z resztka zelatyny, ktoram i zostala
Moje rozstepy sa male, ale mam jeden pokazny tuz nad pepkiem. Zaczyna sie gruby, a potem bardzo szybko przechodzi w cienka niteczke i znika. Ale bylam wsciekla na lekarza, bo gdyby wyznaczyl mi termin cc tydzien wczesniej, to nie mialabym ani jednego rozstepu
A wyznaczyl tydzien pozniej, bo zle przeczytal to, co napisal inny lekarz w interpretacji usg - myslal, ze dziecko jest zacofane pod wzgledem wagi o tydzien, a wazylo idealnie, tylko lekarz napisal w skonczonych tygodniach, a ten, ktory decydowal o terminie cc liczyl w biezacych