reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

Witajcie,
u mnie dziś 11 dzień diety . Od wczoraj 300 g.mniej :) Dziś ostatni dzień warzywek:-(
Na śniadanko : kanapeczki z twarożkiem , obiad pstrag ze szpinakiem , co dalej pomyśle.
wiecie co na poczatku meczylo mnie to nieusatanne picie wody , a teraz nawet nie wiem kiedy 3 litry wciagam :szok:
Słuchajcie a jak to jest z mielonym wołowym? z jakich części wołowiny można je jeść.

Justa sto lat dla cóki i dla Was

reklama
A planujesz wiecej dzieci?? :szok::-D Moj brzuch po cc jeszcze nie doszedl do siebie i skora jest taka jakby sucha i dziwna w dotyku. A poza tym ciagle nie mam pelnego czucia nad szwem :-( A swoja droga szew jest szeroki i brzyyydki :eek:

Jestes bardzo wytrwala, 18 dzien diety! Kiedy to bedzie u mnie?! :-D Jakie wyszlo w smaku ciasto na pizze?

boszsz brzuch? Mój zwisielec w niczym nie przypomina brzucha.:zawstydzona/y: Gdyby nie ta dziurka po środku pomyliłabym go z czymś innym.:-D:-D:-D
A tak serio...
Moja skóra na brzuchu też nie wygląda za ciekawie, zwłaszcza te rozstępy.:confused2::confused2::confused2:
A stosujesz jakieś balsamy?
Odkąd zaczęłąm regularnie się smarować ta skóra stała się mniej szorstka.:tak:
A czucia to i ja nie mam.:-p Myślałam , że może dlatego, że rana kiepsko mi się goiła...:baffled: I także jest on duży.:crazy:

18 dzień to dużo? Eeee tam.:-p Toż to niecałe 3 tygodnie.:rofl2:
Teraz to już się przyzwyczaiłam do dukanowskiego jedzenia.:tak:

Pizza.:-) Do wyboru miałam dwa przepisy.:tak:
Ten : Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania: Pizza dukanowa pizza mikrofalowa, lub ten: Pizza.
Ta druga opcja mnie przerosła. Zbyt dużo składników niedozwolonych np: duża ilość otrębów, mąki i te drożdże , których nie miałam w domu.:-p Dlatego można jej tylko połowę zjeść.:baffled:
Za to pierwsza rewelka. Tylko ta mikrofala.:confused2: Ja ją zrobiłam w piekarniku.:rofl2: najpierw ciasto upieklam, potem dopiekłam ją z warzywkami, wędlinką i serkiem i wyszła rewelacyjna.:tak:
A ser żółty? Zastąpiłam go topionym dukana. ( nie pamiętam czy przepis był tu podawany :zawstydzona/y:) Super się rozplynął i nawet dobrze smakował.:tak:

...nawet nie wiem kiedy 3 litry wciagam :szok:
Słuchajcie a jak to jest z mielonym wołowym? z jakich części wołowiny można je jeść.
3 l.? Gdzie ty to mieścisz? :szok:
Z wołowiny jak najchudszej.:sorry: Nie wiem, które części, bo jeszcze wołowiną się nie zajmowałam.:sorry: Ja mielone czy to pulpety, czy kotlety robię z mięsa indyczego, gotowego z biedronki.:tak:

Justa, przez zdjęcie twojej pizzy zaraz tej fazy ataku nie wytrzymam, tak mi się jej chce:)
Nie mogę się już doczekać, kiedy ja zrobię:)

Jestem z siebie dumna, bo zawsze byłam fanka chleba, a tu już 4 dzień bez:) Ale niestety chleb z otrąb jakos nie bardzo mi wchodzi... Właśnie chciałam was spytać, czy te otręby są obowiązkowe? Bo już na sama myśl o zapachu robi mi się niedobrze...

hejka dziewczyny ja już zrezygnowałam całkowicie:zawstydzona/y:i powiem szczerze że dużo lepiej się teraz czuję psychicznie a jedzonko oczywiści ograniczam :tak:
Wam wszystkim dalej życzę wytrwałości i utraty kg:tak:trzymam za was kciuki no i mimo że nie będę z wami stosowała diety Dukana to będę do was zaglądac;-)
Justa sto lat dla cóki i dla Was dużo dużo miłości:-)

KasiaiAlexs niestety obowiązkowe. Ale to kwestia przyzwyczajenia.:tak: Jak chcesz podam ci przezpis na chrupiące bułeczki.ja za nimi przepadam, są chrupiące. A by zabić smak otrąb możesz dodać różnorodne przyprawy np. cebulkę suszoną, czosnek, kminek itd.:tak:
Zaraz poszperam w swoim notatniku...;-)

monia_l wielka szkoda.:-( No ale samopoczucie najważniejsze.:-)

martolinka zapomniałam ci pogratulować. Super i oby tak dalej !

O już mam. Przepis pochodzi z innego forum .

Bułeczki
1 kostka twarogu 250g
3 jajka
6 czubatych łyżek otrąb owsianych
3 czubate łyżki otrąb pszennych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
przyprawy jakie kto lubi ja daję suszony czosnek i cebulkę, można dać zioła prowansalskie, bazylię.
Twaróg zmiksować dodać resztę produktów zmiksować. Piec na papierze do pieczenia 30 minut w temp 180 stopni.

Moja rada : po zrobieniu ciasta odstawić na pół godzinki wtedy otręby wciągną wilgoć z jajek i twarogu i ciasto będzie gęściejsze łatwiej będzie uformowaća bułeczki i nie będą takie płaskie.

I fotka:

Załączniki

• bułki pinki.jpg
    bułki pinki.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 89
Justa dziękuję za gratulacje :) co do wody , hmmm jakoś tak samo leci!!! :)
dziewczyny wklejam Wam przepis na ptasie mleczko - SPRAWDZONE , PUSZYSTE, DELIKATNE!!!! Cytat z innego forum:

A ja trochę zmodyfikowałam przepis =Inki, żeby był dla mnie mniej problemogenny jeśli chodzi o zalecenia Dukana, no i bardziej smaczny
icon_e_wink.gif
Nie dodaję jogutru owocowego (bo pytanie które można i ile?) i mało mleka. Zwiększam też proporcję białka na ilość jogurtu. A więc:

0,5 szklanki mleka 0%
1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
2 białka
3-4 tableki słodzika
pół opakowania żelatyny (polecam Oetkera)
łýżeczka kawy rozpuszczalnej i/lub aromat waniliowy

Melko zagotowuję z kawą. Rozpuszczam w takim żelatylę. Dodaję to do jogurtu i razem miksuję. Na końcu dobrze ubite białka. Jeszcze raz wszystko zmiksować i do lodówki
icon_e_wink.gif
Takie mleczko jest bardziej kremowe i puszyste. Poniżej prezentuję efekt końcowy
icon_e_smile.gif

ja Zastapiałm jogurt serkiem homo 0%

co do rozstepów.. moje maja od 0,5 do 1 cm... byłam juz u roznych kosmetyczek i nici..tylko laser moze mi pomoc, ale kasy tyle nie mamy..

reklama
Kochane dziewczynki chcialam sie Was poradzic. W niedziele bede miala ciezki dzien, bo zaczynam prace o 10:30 i jestem zajeta do 18:30. W miedzyczasie bede miala 4 przerwy po 10 minut i jedna 30 minut. Na pewno bede musiala cos zjesc w czasie tych przerw, bo inaczej nie wytrzymam - pytanie tylko CO sobie wziac do jedzenia? Od razu zaznaczam, ze nie mam zbyt komfortowej sytuacji i nie moge sie nigdzie schowac jedzac, bede ciagle obserwowana :sorry: To bedzie dzien PW, wiec na pewno wezme sobie ze 2 banany i wode, ale co jeszcze?

Witajcie,
u mnie dziś 11 dzień diety . Od wczoraj 300 g.mniej :) Dziś ostatni dzień warzywek:-(
Na śniadanko : kanapeczki z twarożkiem , obiad pstrag ze szpinakiem , co dalej pomyśle.
wiecie co na poczatku meczylo mnie to nieusatanne picie wody , a teraz nawet nie wiem kiedy 3 litry wciagam :szok:

Justa sto lat dla cóki i dla Was

Jaki twarozek robisz na sniadanie?
Pstrag mmmm.... Jak przyrzadzasz pstraga?? U mnie dzisiaj losos w sosie krewetkowo-czosnkowym :-D Ale moze kupie pstraga na jutro :-)
Bardzo zdrowo z ta woda, tak trzymaj :tak:
Szczerze mowiac nie wiem jak to jest z wolowina, bo ja jade na kurczakach... :sorry:

boszsz brzuch? Mój zwisielec w niczym nie przypomina brzucha.:zawstydzona/y: Gdyby nie ta dziurka po środku pomyliłabym go z czymś innym.:-D:-D:-D

:szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D

A tak serio...
Moja skóra na brzuchu też nie wygląda za ciekawie, zwłaszcza te rozstępy.:confused2::confused2::confused2:
A stosujesz jakieś balsamy?

Stosowalam DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJĄCY DO SZYBKIEJ REDUKCJI CELLULITU - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl oraz DAX COSMETICS PERFECTA EXTRA SLIM - KONCENTRAT WYSZCZUPLAJACY DO SZYBKIEJ REDUKCJI ROZSTĘPÓW - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl (kupowalam w Rossmannie bo tam jest taniej) i mam wrazenie, ze pomogly troche, chociaz ja zwykle nie mam tak duzo samozaparcia zeby stosowac to regularnie 2 razy dziennie... Stosowalam az zuzylam tubke, dokupilam nowe i... stoi... Moze sie zmusze w koncu ;-)

A Ty co stosujesz?

Odkąd zaczęłąm regularnie się smarować ta skóra stała się mniej szorstka.:tak:
A czucia to i ja nie mam.:-p Myślałam , że może dlatego, że rana kiepsko mi się goiła...:baffled: I także jest on duży.:crazy:

Nie, nie, to standard, lekarz mi o tym mowil. Ale uczucie jest glupie... Jak macam blizne to tak jakbym miala tam wszyta rurke do napojow...

18 dzień to dużo? Eeee tam.:-p Toż to niecałe 3 tygodnie.:rofl2:
Teraz to już się przyzwyczaiłam do dukanowskiego jedzenia.:tak:
Jestes o prawie 2 tygodnie przede mna, wiec dla mnie to duzo :-D

Pizza.:-) Do wyboru miałam dwa przepisy.:tak:
Ten : Dieta Dukana . Przepisy i moje poczynania: Pizza dukanowa pizza mikrofalowa, lub ten: Pizza.
Ta druga opcja mnie przerosła. Zbyt dużo składników niedozwolonych np: duża ilość otrębów, mąki i te drożdże , których nie miałam w domu.:-p Dlatego można jej tylko połowę zjeść.:baffled:
Za to pierwsza rewelka. Tylko ta mikrofala.:confused2: Ja ją zrobiłam w piekarniku.:rofl2: najpierw ciasto upieklam, potem dopiekłam ją z warzywkami, wędlinką i serkiem i wyszła rewelacyjna.:tak:

Mmmm skusze sie :-D

A ser żółty? Zastąpiłam go topionym dukana. ( nie pamiętam czy przepis był tu podawany :zawstydzona/y:) Super się rozplynął i nawet dobrze smakował.:tak:

Byl, byl, podawalam linka :tak: ;-)

3 l.? Gdzie ty to mieścisz? :szok:
Z wołowiny jak najchudszej.:sorry: Nie wiem, które części, bo jeszcze wołowiną się nie zajmowałam.:sorry: Ja mielone czy to pulpety, czy kotlety robię z mięsa indyczego, gotowego z biedronki.:tak:

O fuuuuuuuuj! Mieso z biedronki?? Przeciez nie mozna... mozna tylko indycze, kurze lub wolowe... bleeee jak mozna jesc biedronki? :eek: nie chrzeszcza Ci miedzy zebami???:-D

Jestem z siebie dumna, bo zawsze byłam fanka chleba, a tu już 4 dzień bez:) Ale niestety chleb z otrąb jakos nie bardzo mi wchodzi... Właśnie chciałam was spytać, czy te otręby są obowiązkowe? Bo już na sama myśl o zapachu robi mi się niedobrze...

Obowiazkowe... Ale mozesz je jesc w wielu postaciach :-) Mozesz na przyklad zrobic kurczaka w ciescie i juz Ci pojdzie dzienna dawka otrab ;-)

dziewczyny wklejam Wam przepis na ptasie mleczko - SPRAWDZONE , PUSZYSTE, DELIKATNE!!!! Cytat z innego forum:

A ja trochę zmodyfikowałam przepis =Inki, żeby był dla mnie mniej problemogenny jeśli chodzi o zalecenia Dukana, no i bardziej smaczny
icon_e_wink.gif
Nie dodaję jogutru owocowego (bo pytanie które można i ile?) i mało mleka. Zwiększam też proporcję białka na ilość jogurtu. A więc:

0,5 szklanki mleka 0%
1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
2 białka
3-4 tableki słodzika
pół opakowania żelatyny (polecam Oetkera)
łýżeczka kawy rozpuszczalnej i/lub aromat waniliowy

Melko zagotowuję z kawą. Rozpuszczam w takim żelatylę. Dodaję to do jogurtu i razem miksuję. Na końcu dobrze ubite białka. Jeszcze raz wszystko zmiksować i do lodówki
icon_e_wink.gif
Takie mleczko jest bardziej kremowe i puszyste. Poniżej prezentuję efekt końcowy
icon_e_smile.gif

ja Zastapiałm jogurt serkiem homo 0%

co do rozstepów.. moje maja od 0,5 do 1 cm... byłam juz u roznych kosmetyczek i nici..tylko laser moze mi pomoc, ale kasy tyle nie mamy..

Mniam mniam mniam mniam juz wiem co zrobie z resztka zelatyny, ktoram i zostala :-D

Moje rozstepy sa male, ale mam jeden pokazny tuz nad pepkiem. Zaczyna sie gruby, a potem bardzo szybko przechodzi w cienka niteczke i znika. Ale bylam wsciekla na lekarza, bo gdyby wyznaczyl mi termin cc tydzien wczesniej, to nie mialabym ani jednego rozstepu :wściekła/y: A wyznaczyl tydzien pozniej, bo zle przeczytal to, co napisal inny lekarz w interpretacji usg - myslal, ze dziecko jest zacofane pod wzgledem wagi o tydzien, a wazylo idealnie, tylko lekarz napisal w skonczonych tygodniach, a ten, ktory decydowal o terminie cc liczyl w biezacych :eek::wściekła/y:

Do góry