reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

natusa przede wszystkim musisz jesc!!!! jogurty to takie dopelnienie , deser. Chodzi o czyste białak: jaja, mieso drobiowe , indycze, wolowine itp. jedz mieso , pij mieso i zagryzaj miesem :) ;)

kasia gratulacje postepów!!!!

reklama
Mam do zrzucenia 30kg z groszami... Tak mnie cukrzyca ciążowa załatwiła...........
Wiesz czegoś tu nie rozumiem...
Też miałam cukrzycę ciążową w ostatniej ciąży, moje znajome też ją miały ... i tak się zastanawiam w jaki sposób cię ta cukrzyca załatwiła :eek:, skoro przy takiej przypadłości trzeba dietę trzymać i uważać na to co się je?:eek:

martolinka No i tak też zrobiłam. Na obiadek porwałam troszkę gotowanego kurczaczka (cycka konkretnie), a na kolację jajeczko ;)

Justa Wybacz, ale nie będę z tobą dyskutować o mich problemach z ciążą i konsekwencjach tego stanu. To nie moja opinia, tylko lekarza, więc może z nim gadaj. Nie musisz tego rozumieć.

Justa, nie wiem, co wspólnego ma cukrzyca ciążowa z tyciem, ale mój gin kilka razy w ciąży wysyłał mnie na test glukozy, bo ze względu na tak szybkie przybieranie na wadze podejrzewał, że cukrzyca może mi zagrażać. Być może więc przyrost wagi ma tu związek, ale ekspertem nie jestem:)

Justa Wybacz, ale nie będę z tobą dyskutować o mich problemach z ciążą i konsekwencjach tego stanu. To nie moja opinia, tylko lekarza, więc może z nim gadaj. Nie musisz tego rozumieć.
Przepraszam za moją dociekliwość.:zawstydzona/y:
Ale to lekarz kazał ci jeść i tyć stwierdzając cukrzycę ciążową?:confused::eek: Nie musisz odpowiadać...:sorry:
A stan jak stan w końcu 3 razy w nim byłam.:-)

Justa, nie wiem, co wspólnego ma cukrzyca ciążowa z tyciem, ale mój gin kilka razy w ciąży wysyłał mnie na test glukozy, bo ze względu na tak szybkie przybieranie na wadze podejrzewał, że cukrzyca może mi zagrażać. Być może więc przyrost wagi ma tu związek, ale ekspertem nie jestem:)
Glukoza :tak: Pewnie istniało u ciebie ryzyko cukrzycy ciążowej , stąd często powtarzane było badanie. Gdyby ci wykryto cukrzycę lekarz z pewnością zalecił by dietę. :tak:
No chyba , że się nie ma cukrzycy wtedy jeść i tyć można do woli.;-)

Ostatnia edycja:
Glukoza :tak: Pewnie istniało u ciebie ryzyko cukrzycy ciążowej , stąd często powtarzane było badanie. Gdyby ci wykryto cukrzycę lekarz z pewnością zalecił by dietę. :tak:
No chyba , że się nie ma cukrzycy wtedy jeść i tyć można do woli.;-)

Ja nie mialam cukrzycy i jadlam i tylam do woli, tak jak to napisalas ;-) A teraz widac skutki - oponka taka, ze az mnie obrzydzenie do samej siebie bierze gdy leze na boku i patrze na moj brzuch :eek:

Justa, wszystkie Twoje porody byly sn?

Przepraszam za moją dociekliwość.:zawstydzona/y:
Ale to lekarz kazał ci jeść i tyć stwierdzając cukrzycę ciążową?:confused::eek: Nie musisz odpowiadać...:sorry:
A stan jak stan w końcu 3 razy w nim byłam.:-)
łojojojo laski! cukrzyca, anemia, nadciśnienie.....i co z tego???Mamy tu się wspierać i zwalać kilogramy a nie jezdzić po sobie i dociekać.Nie ważne......Ja jutro jem jajco ugotowane z majonezem---------hahah żartuje:))))na śniadanko, obiadek pulpeciki mielone wołowe i popije maślanką może na kiblu nie zasnę:)))a na kolacje????pewnie jajo

Ja nie mialam cukrzycy i jadlam i tylam do woli, tak jak to napisalas ;-) A teraz widac skutki - oponka taka, ze az mnie obrzydzenie do samej siebie bierze gdy leze na boku i patrze na moj brzuch :eek:

Justa, wszystkie Twoje porody byly sn?
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a miałam inne wyjście? :-D:-D:rofl2:
Nie, ten ostatni to cc, bo cukrzyca, wzrok mi poleciał, siatkówka się odkleja- takie tam problemy okulistyczne... jeszcze jedno i w zupelności oślepnę.:-p:cool:

To ja cię pocieszę, że na dukanie oponka ci troszkę zginie.:tak:;-):-)

Który to już dziś mój dzień diety?
18 dzień diety :szok:
Rezultat? Z 70 kg na 65,9 kg i dalej "palimy dziada".:rofl2:

Z miłą chęcią wkleiłabym suwaczek, tylko co za dużo to w oczy kole.:laugh2:

A ja wczoraj wszamałam pizzę dukanowską , dwa skrzydełka bez skóry z pomidorami z cebulką zalanymi jog. natur. a na koniec dnia danio. Dziś rano mniej mnie o 200g.:-D

I dziś nasze święto.:-) Julii urodzinki i nasza 10 rocznica ślubu.:-):-):-) No to lecę do kuchni.:-p

A to pizza, mniami .:-)

Załączniki

• DSCN4347.jpg
    DSCN4347.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 31
  • DSCN4343.jpg
    DSCN4343.jpg
    45,1 KB · Wyświetleń: 36
reklama
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D a miałam inne wyjście? :-D:-D:rofl2:
Nie, ten ostatni to cc, bo cukrzyca, wzrok mi poleciał, siatkówka się odkleja- takie tam problemy okulistyczne... jeszcze jedno i w zupelności oślepnę.:-p:cool:

A planujesz wiecej dzieci?? :szok::-D Moj brzuch po cc jeszcze nie doszedl do siebie i skora jest taka jakby sucha i dziwna w dotyku. A poza tym ciagle nie mam pelnego czucia nad szwem :-( A swoja droga szew jest szeroki i brzyyydki :eek:

To ja cię pocieszę, że na dukanie oponka ci troszkę zginie.:tak:;-):-)

Dzieki :-)

Który to już dziś mój dzień diety?
18 dzień diety :szok:
Rezultat? Z 70 kg na 65,9 kg i dalej "palimy dziada".:rofl2:

Z miłą chęcią wkleiłabym suwaczek, tylko co za dużo to w oczy kole.:laugh2:

A ja wczoraj wszamałam pizzę dukanowską , dwa skrzydełka bez skóry z pomidorami z cebulką zalanymi jog. natur. a na koniec dnia danio. Dziś rano mniej mnie o 200g.:-D

I dziś nasze święto.:-) Julii urodzinki i nasza 10 rocznica ślubu.:-):-):-) No to lecę do kuchni.:-p

A to pizza, mniami .:-)

Wszystkiego najlepszego z okazji Waszej rocznicy! I sto lat dla Julii :-D
Jestes bardzo wytrwala, 18 dzien diety! Kiedy to bedzie u mnie?! :-D Jakie wyszlo w smaku ciasto na pizze?

Do góry