reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2010 - zaczynamy z Dukanem

Ola skoro masz dobre bmi to nie licz na szokujacy efekt. Kroczkami do celu. Ile Ty masz do zrzucenia chudzinko? :) polecam sport- ja min.raz w tyg. chodze na basen

kasia ja w sumie przytyłam w ciazy 27 kg( zatrucie ciazowe zrobiło swoje ) , szybko to zgubiłam( wrociłam do 80 sprzed ciazy), ale sobie pofolgowałam i teraz mam. Chce wrocic do wagi sprzed 2 lat 72 kg :) jestem wysoka mam 180 cm

u mnie w końcu sie ruszyło!!! 0,5 kg od wczoraj :)
śniadanko- kanapeczki z wedlinka i pomidorkiem i grani ze szczypiorkiem :)

reklama
Witam się:)
U mnie fazy ataku dzień 3. Rano się zważyłam i niespodzianka:) -1kg:)
Takiej motywacji potrzebowałam. Teraz już wiem, że dam rade.

Sniadanie- serek wiejski osolony i 3 plastry szynki z indyka.

Właśnie upiekłam sobie bułeczke otrebianą z czosnkiem w mikrofali.
Przepis:
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyzka pszennych
jajko
łyżeczka serka homo
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
drobno pokrojony ząbek czosnku
wszystko razem wymieszać, aż powstanie w miarę zwarta masa i do mikrofalówki na 4 min.

Niewiem jeszcze jak smakuje, bo zostawiam sobie na obiad do mieska.

Pozdrawiam i 3majmy się:)

marczelitto Masz racę, ale nie do końca. Zależy, czy oponka, to sama skórka np pozostałość po ciąży, czy też tłuszcz. Jak tłuszcz, to dieta może go zredukować, aczkolwiek nie tak całkiem do końca. Dlatego najlepiej to łączyć :D

A ja dzisiaj zaczęłam. No i od 6 rano jadę na samym jogurcie, bo nic innego mnie nie ciągnie jakoś... Ale co tak ;P Jutro przerzucę się na jajka najwyżej :D Ale brakuje mi cukru w herbacie... Chyba skoczę sobie po słodzik jakiś...

wiecie co laski....kiedyś oglądam jakiś wywiad z dietetykiem w ddtvn i mówił że na ten tłuszczyk z brzuszka i oponki podziała...........TRaN:))ten dobry pomaga w szybkim zwalczaniu tych złych komórek tłuszczowych i ja se chyba zaaplikuje kapsułki jeszcze do tego

Dobry pomysł ;) W końcu nie zaszkodzi ;) Tylko uważaj, jeżeli jesz dużo ryb wędzonych. One mają dużo już tego tranu w sobie i nie ma co się dopychać, bo jeszcze przedawkujesz ;P I zostaniesz RYBĄ :D:D:D

Na naszym watku pojawil sie przepis na pianke kakaowa (to byl chyba link do przepisu, a w przepisie bylo napisane zeby zmiksowac duzy jogurt naturalny z 6 rozkruszonymi tabletkami slodzika, z lyzka kakao odtluszczonego i 2 lyzeczkami zelatyny rozpuszczonej w cieplej wodzie - jakos tak to szlo). Zrobilam to wczoraj, zastyglo bardzo szybko, a smakowalo...... wysmienicie! Prawie identycznie jak ten deserek, ktory jest jednym z moich ulubionych:

Jogurt-kremowy-kawa-16377-big.jpg

kochana opinki i pupci dietą nie zlikwidujesz:))wiem mozesz się głodzić a i tak oponka ci zostanie;))stracisz 5kg ale ona tam będzie.....masz czas na lekki codzienny aerobik domku????ja cwicze 5tyg.i nawet w fazie ataku nie przestane bo....za dużo mnie by to kosztowało....a wyćwiczyłam dużo:))

Sek w tym, ze nie mam za bardzo czasu na regularne cwiczenia. Rano wstaje z mezem, robie sniadanie, wyprawiam go z domu, a potem szykuje dziecko, zaprowadzam do rodziny i sama lece do moich zajec. Raz siedze od rana do wieczora, w inne dni po kilka godzin, ale nawet jak jestem w domu, to musze posprzatac, poprac, poprasowac, ugotowac, zajac sie dzieckiem i jak maz wroci to wtedy musze sie dalej zajac moja robotą chociaz jestem juz bardzo zmeczona po calym dniu :-( Gdzie tu jeszcze wcisnac cwiczenia - nie wiem :-(

Witam się:)
U mnie fazy ataku dzień 3. Rano się zważyłam i niespodzianka:) -1kg:)
Takiej motywacji potrzebowałam. Teraz już wiem, że dam rade.

Sniadanie- serek wiejski osolony i 3 plastry szynki z indyka.

Właśnie upiekłam sobie bułeczke otrebianą z czosnkiem w mikrofali.
Przepis:
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyzka pszennych
jajko
łyżeczka serka homo
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
drobno pokrojony ząbek czosnku
wszystko razem wymieszać, aż powstanie w miarę zwarta masa i do mikrofalówki na 4 min.

Wytrwasz, na pewno :tak: Co do tej buleczki, to przepis juz sie pojawial, tylko byl bez czosnku i z odrobina mleka. Ja robilam te buleczke 3 razy i za kazdym razem jest super (tylko jak sie doda za duzo mleka, to wychodzi zbita, wilgotna kula ;-)) Probowalas robic tosty z sandwichera??

wiecie co laski....kiedyś oglądam jakiś wywiad z dietetykiem w ddtvn i mówił że na ten tłuszczyk z brzuszka i oponki podziała...........TRaN:))ten dobry pomaga w szybkim zwalczaniu tych złych komórek tłuszczowych i ja se chyba zaaplikuje kapsułki jeszcze do tego

MUSZE SPROBOWAC!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Dobry pomysł ;) W końcu nie zaszkodzi ;) Tylko uważaj, jeżeli jesz dużo ryb wędzonych. One mają dużo już tego tranu w sobie i nie ma co się dopychać, bo jeszcze przedawkujesz ;P I zostaniesz RYBĄ :D:D:D
no ja nie wiem dużo tych ryb....raz w tygodniu tylko no czasem 2razy
ale i tak będę rybą....bo się będzie odbijało haha

A ja dzisiaj zaczęłam. No i od 6 rano jadę na samym jogurcie, bo nic innego mnie nie ciągnie jakoś... Ale co tak ;P Jutro przerzucę się na jajka najwyżej :D Ale brakuje mi cukru w herbacie... Chyba skoczę sobie po słodzik jakiś...

to długo tak nie pociągniesz.
Dukan to nie głodówka, dukan to łączenie ze sobą produktów niskotłuszczowych, niskokalorycznych a jednolitość to tylko krok do zatracenia.
Czy oby na pewno znasz zasady diety?:confused:

Ostatnia edycja:
Znam znam, tyle, że jakoś ochoty brak na cokolwiek innego... Jak myślę o jedzeniu to mi się jakoś słabo robi... Ale ja tak mam często. A potem normalnie wraca apetyt. Może to ma coś wspólnego z cyklem??...

reklama
Do góry