reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

No wiem, ze pisałas o waszej trójce. Ino u nas jest czwórka.. rozumiesz.. jest drugie dziecko , które też ma prawo do podejmowania decyzji.

Z kwestią "końca tapczanu" to widzę, że jest dokładnie jak nas:) Nasz kamikadze tez do niedawna leciał głową w dół. Nasza pani rehab juz rozkładała ręce:) Ale wygląda na to, że ostatnio zaczyna kumac o co chodzi:)

reklama
Bo to trzeba powtarzać i powtarzać aż do skutku, z jednym wyjdzie szybko a z innym bedzie się paprać miesiącami ;-) a lalka jak wstała to wyleciała nogami do przodu trzymając się szczebelka, jak poczuła podłogę to pierwsze kroki do komputera :-D

Mnie ktoś tak właśnie proponował, żebym wyjechała bez J a on na weekendy by dojeżdżał :szok: tak się na początku spotykaliśmy i nie chciałabym do tego wracać, zwłaszcza, że Paulinka zakochana w tatusiu ;-)

Eeee, to nie zycie. My tak zylismy przez 6 lat. Masakra. Nigdy więcej.

Kiedy planujesz ABR?
A czy poza ABRem mała miala robione inne badania słuchu (np otoemisja, vra, tympanometria)?

Dorotko życzę Ci aby wszytko wskoczyło na odpowiedni tor, widzę ze jesteś strasznie rozdarta, oby ten okres jak najszybciej minął.
Chyba każda z nas ma takie momenty ze wszystkiego się nazbiera i tyle do zrobienia w efekcie czego odechciewa się wszystkiego.
Trzymam kciuki za badania Paulinki, ona jest świetna:tak:

Dzięki dziewczyny :-)
Paulinka miała tylko badania przesiewowe, oba wykazały niedosłuch w lewym i prawym uchu. Nie wiem jaki bo tego nie wpisali. ABR... Paulinka raczej drzemała niż spała, na rekach u Jacka, lulana itd. Sama dr stwierdziła, że to taki sen na pół gwizdka ale słuch mieści się w normie i jest ok. Ja oczywiście się cieszyłam ale krótko, bo problemy zaczęły się już w czerwcu. Nie mogłam dojść co się dzieje, każdy mówił "ma jeszcze czas", "trzeba czekać" itd. Dziś znów próbowaliśmy uzyskać jakieś słowa i znów nic, patrzy na nas, śmieje się ale nie powtarza.
Nie wiem kiedy zrobię badanie, pewnie po następnej wypłacie. Jeszcze nam kazali na badanie zwykle (to co na początku robią) przyjechać. Zobaczymy. Staram się być spokojna. Ale przykro mi patrzeć, jak chce się z nami porozumieć i nie może i się wścieka:-( gestykuluje, chce coś pokazać, wytłumaczyć. Ja ją już rozumiem bez słów, jak chce jeść albo zabawkę to pokazuje mi wzrokiem, a resztę sygnalizuje krzykiem.
Zmykam, bo kolacja na mnie czeka ;-)

Oj, pisałysmy razem:)

Kiedyś pisałaś, ze regularnie wzywają was na ABR - może tam u siebie nie bedziecie mieli takich problemów zeby sie umówic na ABR prywatnie?

Dla mnie to dziwne, tak pilnują tych badań a robią je na odwal się, tak jakby liczyła się ilość a nie jakość niestety. Prywatnie nie powinno być problemu, jak zawsze. Neurologa mam nawet w tym samym tyg jak dzwonię, eeg tez nie muszę czekać, bo wiadomo...
posłuchałam, jutro puszczę małej, nie znałam tego (a i uśmiech jest ;-)) , glizda się rozebrała a teraz nogi między szczebelkami i chce wyjść. Wyobrażacie sobie, ze udka ma tak grube, ze nie może ich wyjąć? A raczej takie umięśnione :tak:

reklama
Dorota, mam całą płytę z tymi piosenkami. Niestety nie da sie przegrac, zakodowana jakoś. Ale pamiętam że kupiłam ja za nieduże pieniądze na merlinie. Poszukaj:)
Cieszę się ze się usmiechnęłaś.
Ja kolejny dzień przy kompie wystawiam aukcje, Radek przejął Franka, ale musimy kurcze jakoś budżet nadgonić..

Acha, do ABRu - jeśli dziecko nie śpi snem głębokim to badanie nie wyjdzie.. U nas pan mgr bardzo tego pilnował. W sumie siedzieliśmy w pracowni 75 minut. Jak tylko zapis fal mózgowych wykazywał że mały sie wybudza od razu przestawał puszczać dźwięki przez słuchawki.
A po tym badaniu, na którym - jak piszesz - wyszedł Wam niedosłuch nic nie napisali? W karcie jakiejśc, gdziekolwiek? Skoro badania na NFZ to masz prawo wglądu i możesz prosic o skopiowanie wyników tudzież opisu. Idź do nich i poproś. Powiedz że potrzeba Ci do dokumentacji dziecka. Przeciez to podstawa... mam wszystkie wyniki Franka, teraz jak jedziemy do wawy to jest chociaz jakis punkt zaczepienia, wiadomo co i jak wyszło.

Do góry