Duzo zdrówka dla Was!!!!Obserwujcie sie nawzajem i duzo nawadniajcie!Rota teraz sieją pogrom:/Gratuluję oczywiście zębolka,wiem jaka to radość,sama niedawno się doczekałam pierwszego u Jędrusia a dziś w przeciągu miesiąca są 4)) Pozwoliłam sobie obejrzec filmik z Paulinką(Od dawna jej kibicuję)jest rewelacyjna,a ten śmiech....nieoceniony))
reklama
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Olimpia dziękuję w imieniu Paulinki ;-):-) myślę, że to nie rota, bo zanosi się płaczem aż tchu jej brakuje i stąd wymioty. Biegunka też przy ząbkach. Właśnie wróciłysmy z rehabilitacji, przed wyjściem mała wstawała w łóżeczku z kolanka Oczywiście nagrałam i pokazałam i jest ok. Gorzej ze stopami i ta słaba prawa strona, skręca się trochę w jedną stronę. Obawiamy się, że ona za szybko bedzie chciała chodzić a powinna najpierw dobrze potrenować stawanie na stópkach. Niestety w łóżeczku próbuje już robić kroczki :-( Za szybko, stanowczo za szybko. Jak ją powstrzymać???
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Dorota, najprostszy sposób to nie dawać jej okazji do wstawania czyli w waszym wypadku unikać łóżeczka, gdy nie śpi. Franek pierwszy raz staną 6.12. W łóżeczku właśnie. Zupełnie niepoprawnie bo podciągał się na rękach, nie budowal napiecia w nogach. Od tego czasu kladziemy go do łóżeczka, gdy jest padnięty na maxa. Poza łóżeczkiem nie potrafi stanąć. Zobacz już prawie 2,5 mies udaje sie pacyfikować krasnala
Stopy stopami, ale dobrze, zeby mała poraczkowała jak najdłużej, bo to b ważny etap. A własnie - czy Paulinka ma naprzemienność w kopaniu i machaniu rączkami? Bo Franek nie, raczkowanie jest jedynym wzorcem z naprzemiennością, dlatego mi tez tak na nim zależy..
Stopy stopami, ale dobrze, zeby mała poraczkowała jak najdłużej, bo to b ważny etap. A własnie - czy Paulinka ma naprzemienność w kopaniu i machaniu rączkami? Bo Franek nie, raczkowanie jest jedynym wzorcem z naprzemiennością, dlatego mi tez tak na nim zależy..
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Naprzemienność jest już dawno w kopaniu więc dlatego łatwiej mi było ją nauczyć raczkowania. Niestety dżinks jest pomysłowy także na podłodze Jak coś się nadaje do podparcia to od razu staje czy to krzesełko do karmienia, poprzeczka w ławie, zgrzewka z wodą czy pufa a jak nie to i tak dojdzie do łóżeczka i złapie za szczebelek i stoi. Pocieszam się tylko, że od dziś zaczyna wstawać z kolanka a nie tylko podciągając się na rękach. A ja muszę wszystko z dołu regału pościągać bo interesi ją bardzo. Właśnie wstała i podniosła na swojej głowie przewijak Nie mam siły, jutro robimy przemeblowanie, niestety w jednym pokoju jesteśmy i nie mam gdzie powynosić gratów, a ona korzysta. Trzeba jej inaczej ustawić ten kącik ;-)
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Od września jej używamy ;-) rzeczywiście super ale jak się ząbek przebija... (o właśnie kolejna kupa aż ją usłyszałam). Jak się przebija to jest tak niesamowity ból dla niej, że wije się, pręży, zagryzłaby wszystko no i syrop też już nie pomagał. Pediatra kazała dawać w takiej sytuacji czopek.
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Pomysłowe masz dziecię
A zabkowanie u nas tez było masakryczne. Narazie wyglada na to, ze jest przerwa, czekamy jeszcze tylko na 3 i 4, czyli w sumie 4 zebolce jeszcze Zakładam ze teraz gdy zaczął gryźć będzie łatwiej
A zabkowanie u nas tez było masakryczne. Narazie wyglada na to, ze jest przerwa, czekamy jeszcze tylko na 3 i 4, czyli w sumie 4 zebolce jeszcze Zakładam ze teraz gdy zaczął gryźć będzie łatwiej
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
łojeusie, ale czad!!!!
Ja wieczorem tez wkleje zdjęcie z wyczynem frankowym z dzisiaj...
A zrób zdjęcie w zbliżeniu samych stópek jak mała stoi, ciekawa jestem czy efekt jest jak u Frania (jesli moge prosić
Ja wieczorem tez wkleje zdjęcie z wyczynem frankowym z dzisiaj...
A zrób zdjęcie w zbliżeniu samych stópek jak mała stoi, ciekawa jestem czy efekt jest jak u Frania (jesli moge prosić
reklama
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Generalnie nasz problem wygląda tak:
Ale coraz częściej bywa i tak, zależy jak wstanie, czy jest bardziej pochylona, kiedy się prostują plecy to z automatu staje na palcach.
I jeszcze próby wstawania z jednego kolanka, wcześniej to było podciąganie za rączki. http://www.youtube.com/watch?v=mw1G7NZfkgQ
Uciekam na jajecznicę na boczku... mniam ;-):-)
Ale coraz częściej bywa i tak, zależy jak wstanie, czy jest bardziej pochylona, kiedy się prostują plecy to z automatu staje na palcach.
I jeszcze próby wstawania z jednego kolanka, wcześniej to było podciąganie za rączki. http://www.youtube.com/watch?v=mw1G7NZfkgQ
Uciekam na jajecznicę na boczku... mniam ;-):-)
Ostatnia edycja:
Podziel się: