reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

reklama
Jeszcze nie weszłam na naszą stronę, od razu "przygnałam" poczytać, co u Was:) Wieści cudne:)
To trzymamy dalej kciuki żeby malutka się pięknie rozkręcała:)

Dzięki, ja za to podziwiam Ciebie za to jak walczysz o zdrowie synka, u nas na oddziale leży dzieciątko, którego nikt nie odwiedza, jest mi tak smutno bo w kontraście Ty i inne mamy, które oddają się całkowicie swoim maluszkom. Martwi mnie przyszłość tego dziecka...:-(
Za to u nas postępy, bo jesteśmy bez CPAPu :-), trawienie wciąż do przodu a jutro być może konsultacje okulisty, może usg główki, zobaczymy...
Jestem zmęczona ale szczęśliwa :-)

A tak patrzę sobie na świat:)

2.jpg

Jeszcze chwila a się dziewczyna od kawalerów nie opędzi:)
Gratulacje!!!
Jak Franek zszedł z respiratora i CPAPu po w sumie 2,5 mies to przyniosłam do kliniki wieeeelki tort:) Rozumiem więc twoją radość:) Śliczna i dzielna dziewczynka:)

Ostatnia edycja:
Dziś mnie zaskoczyła pani doktór mówiąc, że wszyscy są pod wrażeniem jak Paulinka idzie do przodu. Pierwszy raz usłyszałam coś takiego :szok:
Mała oddycha sama, tlenu dostaje już minimalne ilości, siatkówka już częściowo ukształtowana ale okulista narazie wykluczył jakieś nieprawidłowości, no i dostała dziś pierwszego smoczka, takiego maleńkiego, że mi się to w głowie nie mieści. :-) Czyli uczymy się ssania ;-)
Wczoraj pierwszy raz usłyszałam jej głosik, no i się zakochałam :-D

015.jpg

001.jpg

010.jpg

Ostatnia edycja:
Boziu jaka Ona musi byc maleńka jak sie patrzy na tego pampersa. Ślicznotka!!!Trzymam kciuki za szybki powrót do domku.

mamo Paulinki... wzruszyła mnie Wasza historia...przeczytałam opis Waszych przejść i jestem pełna podziwu...podziwu dla Was dla cudu życia... na pewno będę tu zaglądać ... podziwiać jak pięknie rozwija się Paulinka...

Bardzo się cieszę że z Paulinką jest coraz lepiej.
Życzę wytrwałości, siły i wiary.
Niedługo będziecie się cieszyć sobą w domku.

Buziaki dla Paulinki

reklama
No dziewczyny chyba macie rację bo mała za tydzień przenoszą do Częstochowy :-)
Cieszę się bo usłyszałam, że nic jej nie dolega i teraz ma tylko przybrać na wadze i do domku!!!
Oczywiście rehabilitacja nas nie ominie z powodu wylewu ale z resztą jest ok. Jeszcze w środę ostatnie konsultacje i w czwartek wyjazd. Paulinka podobno od razu załapała o co chodzi ze smoczkiem a dziś dostała pierwszy raz mleczko do spróbowania ale się skrzywiła (w końcu nie zna tego smaku jak jest karmiona przez sondę). Jak zasmakuje to pewnie nie będzie problemu z karmieniem. Przybiera na wadze regularnie, trawi wszystko co dostanie, po prostu same cuda. :tak:
Nie wiem czy to możliwe ale chyba ruszyła do przodu od kiedy mama ją dotyka i głaszcze...

Do góry