reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Paulinka 27tc 1100g 37cm

Asiu, mam na imię Dorota ;-):sorry2: dzięki za link. Jacek był dziś w Centrum Pomocy Dziecku Niepełnosprawnemu i Jego Rodzinie, z marszu dostaliśmy się do logopedy na 18.10 :szok: poza tym ja sama jutro tam jadę pogadać z kierowniczką i napewno mam psychologa zapewnionego, rehabilitacja jest minimalnie odpłatna, chyba, że nie przekraczasz pewnego progu dochodów. Jutro napiszę co i jak, a co do neurologa to jak nic nie załatwię ( raczej napewno nie bo to koniec roku) to poproszę cię o pomoc, jestem Ci bardzo ale to bardzo wdzięczna :-):tak::tak::tak:

reklama
Sorki Dorota, to z rozpędu bo chwile wczesniej czytałam o Szymusiu. Fajnie,że udało się Wam to tak szybko załatwić. Jakby co to daj znać. Na pewno stane na rzęsach,zeby pomóc.

Hej, załatwiłam dla małej psychologa i logopedę- to jest wspólna wizyta 14.10 i 18.10 lekarz rehabilitacji nas zbada i pokieruje na zajęcia. Dostałam też namiary do centrum interwencji kryzysowej, tam mam się zgłosić do psychologa ja. Czy zna któraś z Was neurologopedę dr Aleksandrę Ładę? Możemy się dostać do niej, niestety jest aż w Gliwicach, tyle, że podobno świetny specjalista bobathujący :-)

Ooooo, dr Łada to specjalistka pierwszej klasy. Na pierwszą wizyte (prywatną) czeka się u niej...pół roku. My będziemy u dr w ten piątek. Udało nam się migiem, bo Franula będzie po prostu "okazem" na warsztatach dla neurologopedów. Dr zbada go i przeprowadzi tzw trening pokarmowy. Udało nam się.
A jak Ty tak szybko znalazłas psychologa dla małej? Dla Frania mam umówiona wizyte dopiero na koniec XI w CZD.
Dobrze, ze idziesz po porade, czasem człowiek mało na głowe nie dostanie. lepiej wygadać się fachowcowi a zarazem osobie obcej bo są rzeczy o których "normalnie" się nie mówi.. Poza tym w takiej sytuacji żadna przyjaciółka chyba Cię nie zrozumie..

Właśnie w tym centrum pomocy jest psycholog, logopeda i dr rehabilitacji oni są nastawieni głównie na rehabilitację. Jest nieodpłatna jeśli nie przekracza sie pewnego progu dochodów. Jak przekraczasz to zależy o ile i wtedy płacisz od 90gr do max 25 zł za godz. Trzeba złożyć prośbę do MOPSu, że chcesz korzystać z rehabilitacji, jaki powód i dołączasz oświadczenie o dochodach członków gospodarstwa domowego. Nie trzeba papierków z US, tylko samemu sie podaje pracownikowi MOPSu. I tyle.

Musiałam Wam pokazać, bo to wydarzenie ;-) Paulinka złapała podaną do rączki grzechotkę i trzymała ją jakieś 10 min, w drugiej rączce tak samo :tak: Machała nią i oglądała, dotykała drugą dłonią :tak: A ja tak narzekałam na jej rączki. Tak sobie dzisiaj zrobiłyśmy luz, chciałam się z nią zwyczajnie pobawić a nie tylko ćwiczyć i wyszło na luzie ;-):-):-)

048.jpg

067.jpg

Nagrałam filmik dla rehabilitantki, ciekawe co powie ;-)
Jutro wyjazd do Katowic do okulisty, już mam mdłosci bo czekać w kolejce trzeba 2-3 godz :no:

Widzisz, widzisz, widzisz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gratulacje!!!!
masz naprawdę niesamowitą, dzielną, zdolną, kochaną córuńkę!:)
Pół roku ur i łapie zabawki przekłada! Brawo Paulinka!!!!!!

Matka, usmiech na twarz. Natychmiast!!!!:)

:-):-):-):-):-):-):-) Sama ją nauczyłam, np umie dać buzi, serio, mówię: daj mamie buziaczka i wyciąga główkę i usteczka przyciska do moich ust. :tak: Niesamowitą mam córkę :-D
Jednego nie umiem :sorry: odbić małej po jedzeniu :-D tylko tatuś to potrafi :-D:-D:-D

reklama
Do góry