reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Kristin ja osobiście zastrzeżeń nie mam, ale obiektywna nie jestem, bo nie mam porównania, zresztą mi się właśnie w parensie udało.
Jedno co mogę powiedzieć to to, że nigdy nie miałam wizyty bez USG i dr zawsze odpowiadał na moje pytania - nawet tak z perspektywy czasu myślę te głupie - jeśli wiedziałam o co pytać - bo z reguły tak jak dziewczyny pisały pytania przychodziły mi do głowy po fakcie i wtedy albo ratowałam się na forum albo dzwoniłam do pań z parensa.
A Oliwka myślę ma dużo racji, ja tego nie doświadczyłam, ale tak często bywa. A "zielone" istnieją:) ja mimo, że jestem po, to czytając wypowiedzi niektórych dziewczyn jestem pełna podziwu ile one wiedzą.

Ostatnia edycja:
reklama
anula w 100% się z tobą zgadzam. Wydawało mi się że ja z was mam najgorsza sytuacje po wyniku amh i tylu operacjach na jajnikach a jednak się udało wiec jestem przykładem, że można być w ciąży nawet przy tak beznadziejnym przypadku jak ja. Dlatego nie trakcie nadziei. Trzymam za was wszystkie kciuki!

Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, to nie jest tak, że nic nie wiem o in viro, jak sugeruje oliwka, po protu zadawałam konkretne pytania lekarzowi a on mnie odsyłała do pielęgniarek :nerd: Poza tym, nie wiem jakie protokoły stosuje Parens czy większość z Was miała krótkie? Sprawa finansowa też mnie interesuje bo wiem, że w innych Klinikach za niektóre badania się np nie płaci, chciałabym też wiedzieć ile wydaje się na leki, które od lipca są refundowane.. Gdybym nie miała pojęcia czym jest i na czym polega in vitro to byśmy się z Mężem na to nie zdecydowali.. Polegam na Waszym doświadczeniu, opiniach i obserwacjach, a dla mnie to bardzo dużo..

Witajcie
Przenosze się do Warszawy do Novum .
Jest mi trochę głupio , bo przecież byłam bardzo zadowolona z leczenia Pana doktora , i nadal jestem .
Wiem ,że moja ostatnia porażka to niefortunna reakcja mojego organizmu na stymulacje, ale z mężem się po prostu wystraszyliśmy i cały czas pamiętamy , że zostało nam 2 szanse . Sami finansowo nie podołalibyśmy , więc gdyby się nie udało to byłby koniec.
Pan doktor i Panie zawsze sympatyczni i uśmiechnięci z ogromną wiedzą , więc zawsze będę polecać tą klinikę .

Po prostu jestem beznadziejnym przypadkiem :-(

Hej
Kristun wcale nie sugerowałam, że nic nie wiesz.
Próbowałam sobie wyobrazić sytuację, gdzie kobieta nie wie nic na temat ivf a lekarz jej to proponuje. To co wtedy? Lekarz poświęca godzine na tłumaczenie wszystkiego od A - Z.???? Taka prawda, że my zaczynając temat ivf z lekarzem costam wiedziałyśmy i nasze wizyty trwały kilkanaście minut.
Kristin ja miałam w parensie 2x długi protokół a co do kosztów leków to niestety nie wiem bo drugą stymulację miałam w maju i leki po normalnej cenie. Myślę, że Madziule obie mogą się wypowiedzieć na temat refundacji leków.
Co do płacenia za badania, to o ile dobrze pamiętam płaciłam tylko przed kwalifikacją czyli przed pierwszym podejściem.

Witam Wszystkie dziewczyny:-)
Kimka czy ty już po pierwszym usg?? Jeśli tak czekamy na info:tak: Chyba że gdzieś przeoczyłam:-D
Madziula Rz podobnie jak Katarina uważam że to dobra decyzja. To że są miłe pielęgniarki i lekarze to w ciąże nie pomoże ci zajść,liczą się efekty. Trzymam kciuki
Madzia 87 za Ciebie również trzymam kciuki. Teraz bardziej potrzebne niż zazwyczaj.
Milena a ty decydujesz się na te badania bardziej inwazyjne, po mierzeniu przezierności karku?? Też mam wizytę w przyszłym tygodniu i cały czas myślę czy sie decydować czy nie.
Katarina tak jak Ci pisałam trzymam kciuki i nieważne kto będzie robił transfer. Ważne zeby sie udało.
Trzymam kciuki za wszystkie ciężarne i i wszystkie starające się.

Ostatnia edycja:
Hej:)
Witak Kristin:) jak też jestem po 2 długich protokołach jak Oliwka i z refundacją Ci nie pomogę, bo też jeszcze mnie nie objęła.
Madziula super decyzja:) tak jak piszą Dziewczyny tu nie chodzi o to, że ktoś jest miły, ma być skuteczny i jestem pewna, że przy drugiej próbie nie powtórzy się taka sama sytuacja. Czytałam na zakwalifikowanych, że się cieszysz, że @ przyszła planowo. Madziulka u mnie i Olliwki ta po odstawieniu też była po kilku dniach, z tą kolejną był problem. Mam nadzieję, że Cię to ominie. Jeśli jednak będzie Ci się spóźniać, będziesz się czuła jak babcia i odczujesz uderzenia gorąca to się nie martw to niestety efekt tego leku:(
Kciuki za Was wszystkie:)

reklama
rea jeśli mogę...inwazyjne badania są dopiero wtedy jak jest ku temu wskazanie. Możesz mieś tylko przezierność lub przezierność + badania z krwi i dopiero jak te źle wyjdą to masz wskazanie do amniopunkcji, która jest inwazyjna, ale na nią też decydować się nie musisz.

Do góry