reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Dzięki dziewczynki , Anikola ale mnie wystraszyłaś :-(
Zartuję , zobaczymy co ma być to będzie , wszystko zniosę , niech mi po kolei dają na zatrzymanie i odnowienie @ i tak w kółko , mogę czuć się już jak babcia , ( byłam leczona u wcześniejszego doktora lekami , które wywołują sztuczną menopauzę , więc wiem jak to jest ) . Na mnie już dużo było stosowane , bym tylko naturalnie zaszła w ciążę , ale efekt widać brak dzidziusia , gosp. hormonalna rozregulowana , a 6 rok leci ......

reklama
Dzięki Joasik2 właśnie zastanawiałam się jak to działa czy samemu się decyduje, ale wszystko mi wyjaśniłaś. Wizytę mam za tydzień więc wtedy mam rozmawiać z lekarzem na ten temat.

Rea ja na razie zrobilam krew w poniedziałek mam wizyte u prowadzącego i on ma zrobić przyziernosc. O bardziej imwazyjnych decyduje badanie z krwi a wyników jeszcze nie mam. Zobaczymy. Na razie nie chce o tym myśleć. Musi być dobrze. A jakie decyzje twój wraca czy ty wyjeżdżasz do niego?

Hej dziewczyny ja robiłam w profamili USG prenatalne z badaniem krwi w 11tc i kolejne w około 20tc. To takie ze skierowaniem bo na każdej wizycie moja dr też robi jakiś podgląd USG. Ale tamte bardziej dokładne.
A jak u Was samopoczucie jak brzucholki :) czy już coś widać?

Pozdrawiam mamusie i wszystkie inne oczekujące i walczące

Hej Milena Goyah i wszystkie inne :-)
Milena kompletnie nie rozmawiałam z lekarką będę rozmawiała dopiero na wizycie 18 września i wtedy chyba będę miała badaną przezierność karkową i mam mieć ze sobą wszystkie badania z krwi tj: morfologia, badania ogólne moczu, glukoza, tsh (ale to już mam),A-HCV, A-HIV, Pośredni odczyn coombusa (chodzi o współczynnik rh mój i dziecka) i różyczka IGG i iGM.
Jeżeli któraś z Was robiła pośredni odczyn coombsa to powiedzcie gdzie i ile czekałyście na wynik, bo jestem jeszcze w Paryżu i wracam w pn po południu a wizytę mam na czwartek i mam nadzieję że 3 dni wystarczą na ten wynik.
18 września to będzie mój 11 tydz i 2 dc więc jeszcze wszystko zdążę zrobić bo moja pani dr wspominała coś o Profamilii ale byłam pod takim wrażeniem serduszka mojego maluszka że kompletnie wszystko wyleciało mi z głowy. Więc proszę napiszcie czy te wyniki które napisałam to są już wyniki badań prenatalnych i ta przezierność karkowa i tyle czy coś jeszcze.
A co do pytania gdzie będę mieszkała tu czy w Paryżu... to odpowiem Kto wie?? Póki co o tym w ogóle nie myślę i cieszę się tym co mam, a czas pokarze sam. Dziękuje Bogu że jestem w ciąży i nadal proszę o zdrowie dla maluszka a tak daleko nie wybiegam w przyszłość.
Coś strasznie cichutko na tym forum:-) Dziewczyny co u Was??
Madzia 87 kiedy testujesz??
Anikola co u Ciebie??
Czerwona oliwka, Madzia Rz, Anula i wszystkie inne napiszcie o swoich działaniach. Co dalej?? Czekam na jakieś dobre wiadomości. :tak:
Pozdrawiam wszystkie w ciąży i wszystkie staraczki

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny:)
Rea ja planowo jadę 19 na wizytę i mam nadzieję, że już zacznę z tym, że zdecydowałam się na Grygoruka. Mam nadzieje, że w końcu i ja będę mogła się pochwalić w październiku dobrymi wiadomościami;-)

reklama
Rea badania prenatalne o których myślisz to przezierność + badania z krwi - tzw. test PAPPA i wolne betaHCG.O ile przezierność masz zaraz to na te drugie się czeka, ale wynik interpretują jako całość. Ja robiłam w ProFamili oba na NFZ i tydzień czekałam na wynik. Chyba, że Ty decydujesz się na samą przezierność, ale to chyba pod prenatalne do końca nie podchodzi.
Odczynu coombusa nie robiłam. Czy to na konflikt?????

Do góry