reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

Sisi może warto zainwestować 150 zł na badanie AMH i poczekać te 2 tyg. na wynik. Będziesz przynajmniej wiedziała na czym faktycznie stoisz.
Ja mam 35 lat i poziom AMH 0,8 więc bez rewelacji. za pól roku może być juz np 0,5 (oby nie ). Niestety im więcej latek tym niższym poziom AMH - niestety rezerwa jajnikowa z pewnym wiekiem się wyczerpuje.

reklama
sisi ja może rok temu miałam wyższe AMH i mogło być lepiej bo przy każdym jajeczkowaniu AMH maleje. teraz to nie wiem czy wystymuluję 1 komórkę więc uważam, że warto zrobić a męża wynikiem się nie przejmuj bo jak już usłyszeliśmy od urologa do którego mąż poszedł nie sa wynikiem miarodajnymi. a 2ch znajomych którzy mieli w Parensie badanie nasienia i mieli zerową morfologię niedługo zostaną ojcami. Mój mąż tak się przeją, że łykał tabletki a oni nie i się im udało :)

nuna strasznie mi przykro :-(ale wiesz że sikańce nie zawsze wychodzą, idź na bete ja bym jeszcze miała promyk nadziei, a to twoje 3 in vitro czy transfer ? ja tak wczoraj czytałam wypowiedzi dziewczyn na temat Parens i wiara w to że kiedyś będę miała swoje maleństwo zmalała do zera, nie wiem co mam robić... eh... ciężko :no:

Tak więc może po kolei .W Parensie podchodziłam do inseminacji bez skutecznie , Dr Magoń proponował in vitro ale stwierdził że wyniki mojego męża chromatyny nie jest zachwycające dlatego mąż postanowił udać się do urologa i właśnie tam tego dnia dr zaproponował klinikę Bocian nie ukrywam że przez ten rok wielokrotnie zastanawialiśmy się nad zmiana kliniki a to z tego względu że w Parensie tak jak juz wcześniej pisałam na zadawane pytania otrzymywaliśmy urocze uśmiechy ze strony pana doktora a żadnych konkretnych odpowiedzi.Pan doktor oczywiście jest miły uroczy i przystojny i pacjentki maja wrażenie że są w dobrych rękach no cóż nie tedy droga.Tak czy siak decyzja zapadła pojechaliśmy do Białegostoku i od pierwszego momentu podczas rozmowy z położną poczuliśmy ze jesteśmy w dobrych rękach.Dr Mrugacz bardzo konkretny lekarz widać że wie o czym mówi nie ma czarowania lania wody wizyty są krótkie ale bardzo rzeczowe.Ogólnie cała ekipa zespół tak zgrani ludzi i co bardzo istotne podkreślam jedni z najlepszych embriologów w kraju !! Tam się leczą pary z Warszawy Poznania Wielkiej Brytanii , różnego koloru skóry itd.Cały tygodniowy pobyt wraz z zamieszkaniem kosztem dojazdu wyżywieniem i In vitro to około 12 tysięcy nie szesnaście tak jak płaciły moje znajome w Parensie za sam protokół i leki .Dziewczyny w rejestracji położne pielęgniarki załatwiaja mieszkanie na ten około tydzień czasu lub można wynająć pokoje w Akademiku za około 100zł od pary za dobę podobnie jest z mieszkaniem z Akademika jest 3 minuty drogi do klinki tylko przez park.Na poczatku tak może się wydawać że trzeba brać wolne i te kilometry mogą byc uciążliwe nie prawda można sie umawiać na sobotę wyjechać raniutko po sześciu godzinach z Rzeszowa jesteście na miejscu.Poczytajcie sobie Klinika Bocian | Leczenie niepłodności, In vitro, Niepłodność leczenie opinie o lekarzu dr n. med. Grzegorz Mrugacz opinie - ginekolog Białystok - ZnanyLekarz.pl https://www.facebook.com/klinikabocian .Dzięki nim dzisiaj jestem w upragnionej ciąży :-)po kilku latach leczenia w tym ponad rok w Parensie

Zapomniałam dodać że kiedy pokazałam Dr Mrugaczowi wyniki mojego męża i powiedziałam że w Parensie powiedzieli że są kiepskie to się roześmiał i powiedział to co z kilku milionów nie są w stanie wybrać kilka lub kilkanaście.Nawet nie kazał ponawiać badań męża a Magoń powiedział że będzie musiał zacząć się leczyć brać jakieś suplementy.Teraz też mnie smiech bierze na to jak czytam że w Parensie zalecają branie witamin przed dla kobiety i męża oczywiście też ja również kupowałam bo przecież Pan Magoń wie najlepiej a Dr Mrugacz mówi dziewczyno jak jest problem to żadne witaminy Ci nie pomogą trzeba szukać przyczyny!! Mogłabym szerzyć przykłady jeden po drugim ale nie w tym rzecz.

Aha, a czy można wiedzieć jaki masz poziom amh?? bo ja mam strasznie niski i się obawiam, że właśnie przez to się nie udaje...

reklama
do nuna ja miałam wszystkie wyniki ok ale Magoń nie wpadł na pomysł żeby zrobić usg tarczycy a Dr Mrugacz na pierwszej wizycie przebadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg tarczycy i powiedział pierwsze co to musimy unormować tarczyce bo miałam stan zapalny a wiadomo tarczyca ma ogromny wpływ na płodność .Do smerfetka zadzwoń do Klinki dziewczyny są tak miłe że wszystko po kolei wytłumaczą .Moja znajoma przenosiła papiery z Parensu do Bociana na In Vitro oczywiście fundusz i jednej kwestii nie były pewne więc poprosiły ją aby dała im trochę czasu posprawdzały i oddzwoniły z pełną wyczerpującą odpowiedzią .

Do góry