reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

parens rzeszów

a twój mąż robił sobie chromatynę? Bo mojemu wyszła zła morfologia 99% zła, ale chromatyna ok więc prof. powiedział, że jego wyniki sa ok.

reklama
Kimka , mojemu wyniki wyszły nie najlepsze, 24,80% z uszkodzoną strukturą DNA (DFI) a 18.97 % z niepełna kondensacja chromatyny (HDS). Jak dr Tomasz M zobaczył te wyniki to pokiwał głową że dobrze to nie jest.
ok. miesiąca przed badaniami mój m przechodził przeziębienie a to ma wplyw na armie. teraz łyka piguły na poprawe - mam nadzieję że pomogą, choć trochę.

Ostatnia edycja:
A kiedy dr M zleca badanie chromatyny przed in vitro czy przed IUI? Bo mój M nie miał przeprowadzonego takiego badania, a jak widzę ono jest kluczowe, bo może nie ma sensu robić np IUI, jak wyniki są kiepskie?

Dr. M nam ich nie zalecał sami chcieliśmy je zrobić. Nam powiedziały dziewczyny w rejestracji że do rządowego programu nie jest to badanie wymagane ale warto je zrobić pomimo kosztu chyba 370 zł.

Sisi, na to wygląda, że chromatyna i AMH sa bardzo ważne, zarówno do IUI jak i IVF a w naszej klinice badania zlecają jak chcą. Ja przy pierwszym podejściu do IVF pytałam czy mam robić AMH i byłam skłonna zrobić ale lekarz stwierdził że FSH wystarczy.

no właśnie, wszystko trzeba samemu wyczytać, od kogoś się dowiedzieć, a to przecież lekarz powinien o tym powiedzieć, zwłaszcza kiedy np. tak, jak w naszym przypadku morfologia wyszła 0% prawidłowych plemników...

Jak tak dalej pójdzie to z uzyskanych informacji na forum, buszowania w necie i wiadomości od osób w podobnej sytuacji, będziemy mogły robić specjalizacje i juz będzie konkurencja dla Parensa :) heh

No mnie jak zrobiłam FSH to dziewczyny zapewniały ze i AMH będzie dobre bo miałam FSH 6,4 a tu takie rozczarowanie wiec nie ma co wierzyć w FSH.

Nika, dokładnie tak jest, jak piszesz, ja oczywiście nie wiem, jakie jest moje AMH, a mam już prawie 36 lat, może powinnam od razu podejść do IVF, a nie do IUI, bo np. mam małą rezerwę Któż to wie, skoro nie mam zrobionego badania...Jestem rozgoryczona...

reklama
Do góry