reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

a twój mąż robił sobie chromatynę? Bo mojemu wyszła zła morfologia 99% zła, ale chromatyna ok więc prof. powiedział, że jego wyniki sa ok.

reklama
Kimka , mojemu wyniki wyszły nie najlepsze, 24,80% z uszkodzoną strukturą DNA (DFI) a 18.97 % z niepełna kondensacja chromatyny (HDS). Jak dr Tomasz M zobaczył te wyniki to pokiwał głową że dobrze to nie jest.
ok. miesiąca przed badaniami mój m przechodził przeziębienie a to ma wplyw na armie. teraz łyka piguły na poprawe - mam nadzieję że pomogą, choć trochę.

Ostatnia edycja:
A kiedy dr M zleca badanie chromatyny przed in vitro czy przed IUI? Bo mój M nie miał przeprowadzonego takiego badania, a jak widzę ono jest kluczowe, bo może nie ma sensu robić np IUI, jak wyniki są kiepskie?

Dr. M nam ich nie zalecał sami chcieliśmy je zrobić. Nam powiedziały dziewczyny w rejestracji że do rządowego programu nie jest to badanie wymagane ale warto je zrobić pomimo kosztu chyba 370 zł.

Sisi, na to wygląda, że chromatyna i AMH sa bardzo ważne, zarówno do IUI jak i IVF a w naszej klinice badania zlecają jak chcą. Ja przy pierwszym podejściu do IVF pytałam czy mam robić AMH i byłam skłonna zrobić ale lekarz stwierdził że FSH wystarczy.

no właśnie, wszystko trzeba samemu wyczytać, od kogoś się dowiedzieć, a to przecież lekarz powinien o tym powiedzieć, zwłaszcza kiedy np. tak, jak w naszym przypadku morfologia wyszła 0% prawidłowych plemników...

Jak tak dalej pójdzie to z uzyskanych informacji na forum, buszowania w necie i wiadomości od osób w podobnej sytuacji, będziemy mogły robić specjalizacje i juz będzie konkurencja dla Parensa :) heh

No mnie jak zrobiłam FSH to dziewczyny zapewniały ze i AMH będzie dobre bo miałam FSH 6,4 a tu takie rozczarowanie wiec nie ma co wierzyć w FSH.

Nika, dokładnie tak jest, jak piszesz, ja oczywiście nie wiem, jakie jest moje AMH, a mam już prawie 36 lat, może powinnam od razu podejść do IVF, a nie do IUI, bo np. mam małą rezerwę Któż to wie, skoro nie mam zrobionego badania...Jestem rozgoryczona...

reklama
Do góry