reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

parens rzeszów

Sisi może warto zainwestować 150 zł na badanie AMH i poczekać te 2 tyg. na wynik. Będziesz przynajmniej wiedziała na czym faktycznie stoisz.
Ja mam 35 lat i poziom AMH 0,8 więc bez rewelacji. za pól roku może być juz np 0,5 (oby nie ). Niestety im więcej latek tym niższym poziom AMH - niestety rezerwa jajnikowa z pewnym wiekiem się wyczerpuje.

reklama
sisi ja może rok temu miałam wyższe AMH i mogło być lepiej bo przy każdym jajeczkowaniu AMH maleje. teraz to nie wiem czy wystymuluję 1 komórkę więc uważam, że warto zrobić a męża wynikiem się nie przejmuj bo jak już usłyszeliśmy od urologa do którego mąż poszedł nie sa wynikiem miarodajnymi. a 2ch znajomych którzy mieli w Parensie badanie nasienia i mieli zerową morfologię niedługo zostaną ojcami. Mój mąż tak się przeją, że łykał tabletki a oni nie i się im udało :)

nuna strasznie mi przykro :-(ale wiesz że sikańce nie zawsze wychodzą, idź na bete ja bym jeszcze miała promyk nadziei, a to twoje 3 in vitro czy transfer ? ja tak wczoraj czytałam wypowiedzi dziewczyn na temat Parens i wiara w to że kiedyś będę miała swoje maleństwo zmalała do zera, nie wiem co mam robić... eh... ciężko :no:

Tak więc może po kolei .W Parensie podchodziłam do inseminacji bez skutecznie , Dr Magoń proponował in vitro ale stwierdził że wyniki mojego męża chromatyny nie jest zachwycające dlatego mąż postanowił udać się do urologa i właśnie tam tego dnia dr zaproponował klinikę Bocian nie ukrywam że przez ten rok wielokrotnie zastanawialiśmy się nad zmiana kliniki a to z tego względu że w Parensie tak jak juz wcześniej pisałam na zadawane pytania otrzymywaliśmy urocze uśmiechy ze strony pana doktora a żadnych konkretnych odpowiedzi.Pan doktor oczywiście jest miły uroczy i przystojny i pacjentki maja wrażenie że są w dobrych rękach no cóż nie tedy droga.Tak czy siak decyzja zapadła pojechaliśmy do Białegostoku i od pierwszego momentu podczas rozmowy z położną poczuliśmy ze jesteśmy w dobrych rękach.Dr Mrugacz bardzo konkretny lekarz widać że wie o czym mówi nie ma czarowania lania wody wizyty są krótkie ale bardzo rzeczowe.Ogólnie cała ekipa zespół tak zgrani ludzi i co bardzo istotne podkreślam jedni z najlepszych embriologów w kraju !! Tam się leczą pary z Warszawy Poznania Wielkiej Brytanii , różnego koloru skóry itd.Cały tygodniowy pobyt wraz z zamieszkaniem kosztem dojazdu wyżywieniem i In vitro to około 12 tysięcy nie szesnaście tak jak płaciły moje znajome w Parensie za sam protokół i leki .Dziewczyny w rejestracji położne pielęgniarki załatwiaja mieszkanie na ten około tydzień czasu lub można wynająć pokoje w Akademiku za około 100zł od pary za dobę podobnie jest z mieszkaniem z Akademika jest 3 minuty drogi do klinki tylko przez park.Na poczatku tak może się wydawać że trzeba brać wolne i te kilometry mogą byc uciążliwe nie prawda można sie umawiać na sobotę wyjechać raniutko po sześciu godzinach z Rzeszowa jesteście na miejscu.Poczytajcie sobie Klinika Bocian | Leczenie niepłodności, In vitro, Niepłodność leczenie opinie o lekarzu dr n. med. Grzegorz Mrugacz opinie - ginekolog Białystok - ZnanyLekarz.pl https://www.facebook.com/klinikabocian .Dzięki nim dzisiaj jestem w upragnionej ciąży :-)po kilku latach leczenia w tym ponad rok w Parensie

Zapomniałam dodać że kiedy pokazałam Dr Mrugaczowi wyniki mojego męża i powiedziałam że w Parensie powiedzieli że są kiepskie to się roześmiał i powiedział to co z kilku milionów nie są w stanie wybrać kilka lub kilkanaście.Nawet nie kazał ponawiać badań męża a Magoń powiedział że będzie musiał zacząć się leczyć brać jakieś suplementy.Teraz też mnie smiech bierze na to jak czytam że w Parensie zalecają branie witamin przed dla kobiety i męża oczywiście też ja również kupowałam bo przecież Pan Magoń wie najlepiej a Dr Mrugacz mówi dziewczyno jak jest problem to żadne witaminy Ci nie pomogą trzeba szukać przyczyny!! Mogłabym szerzyć przykłady jeden po drugim ale nie w tym rzecz.

Aha, a czy można wiedzieć jaki masz poziom amh?? bo ja mam strasznie niski i się obawiam, że właśnie przez to się nie udaje...

reklama
do nuna ja miałam wszystkie wyniki ok ale Magoń nie wpadł na pomysł żeby zrobić usg tarczycy a Dr Mrugacz na pierwszej wizycie przebadał mnie ginekologicznie a później zrobił usg tarczycy i powiedział pierwsze co to musimy unormować tarczyce bo miałam stan zapalny a wiadomo tarczyca ma ogromny wpływ na płodność .Do smerfetka zadzwoń do Klinki dziewczyny są tak miłe że wszystko po kolei wytłumaczą .Moja znajoma przenosiła papiery z Parensu do Bociana na In Vitro oczywiście fundusz i jednej kwestii nie były pewne więc poprosiły ją aby dała im trochę czasu posprawdzały i oddzwoniły z pełną wyczerpującą odpowiedzią .

Do góry