reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

to ja mam to samo po jabłku, które zawsze lubiłam, musialam od razu iść do kibelka

właśnie skończyłam kabanosa i zaczynam rozpracowywać torcik wedlowski :-) który dostałam przed chwilą od klienta
całe szczęście że przyniósł, bo już chciałam kopytkować do sklepu po pączka w ten mróz

reklama
Marta81 a co to jest ten pomelo? :confused: bo po hiszpansku pomelo to wlasnie grapefruit :-D dlatego tez sie tak zastanawiam ze piszesz o grapefruicie, pomaranczy i o pomelo hehe smieszne takie ^^
ja tez nie zjadlam duzo slodyczy, chyba ze jakas drozszoweczka pyszna z budyniem, a chodzi mi po glowie od tygodnia spaghetti i je chyba w koncu zrobie bo mnie poskreca. Mniamusne, a temperaturka man podskoczyla za oknem, juz nie jest -18 tylko -9, superancko nic tylko sie przejsc :no: :-D

No ja też tak mam, że nie wiem czasami czy bardziej mi się chce słodkiego, kwaśnego, czy może na chińczyka skoczyć, czy może jeszcze coś innego. Aż płakać się chce.

Przechodziłam już przez kilkudniowe fazy kanapki z masłem, sałatą i suchą krakowską na wszystkie posiłki w ciągu dnia, poprzez kanapki z razowego z masłem, serem żółtym i ogórkiem kiszonym. teraz jest cielęcina w 5 smakach na ostro-3dzień i landrynki bon paris przywiezione ze słowacji :-)

To identyko jak ja z tymi kanapkami, przez ostatnie 4 tyg to tylko kanapki z szyneczka z indyka i duużo sałaty na tym. Nic innego nie wchodziło w grę, potem kanapki z pasztetem (którego nie jem zbyt często) i ogórkiem kiszonym...pycha było ale juz mi przeszło, teraz mam dylematy z czym jeść kanapki,bo innych wędlin niż szynka z piersi indyka lub kurczaczka nie jadłam nigdy,bo nie lubię... no raz na kilka miesięcy mnie nachodzi na krakowską sucha ale tylko z majonezem:-)

A z ta sałatą to chyba tak jest, że organizm sam się domaga w ciąży, bo sałata jest bogata w kwas foliowy..

Ostatnia edycja:
muszę się chyba wylogować, bo zaraz oszaleję :-)

też mi się teraz chce smalcu!!!

jeszcze chwila i wymyślimy sobie dzika znad ogniska faszerowanego kaszą gryczaną i rodzynkami, i wtedy to będzie problem :-)

reklama