reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Parcie na żarcie, czyli o zachciankach

Hej,
może to niegrzeczne, ale w sumie kto zxagląda na ten wątek musi się liczyć z ryzykiem...

Zaraz będę miała gofry:)
Ale nie takie małe, płaskie, gotowe, tylko pachnące, puszyste i się ślinię jak ślimakowa :)

reklama
a ja sobie musze kupic gofrownice. fajny i przydatny wynalazek i przyznam ze takiego puszystego, mieciutkiego i slodziutkiego gofra z syropem smakowym bym zjadla ^^

Garbi, no jaha że sama!
Oto moje proporcje:
GOFRY
- 2 szkl. mąki
- 2 szkl. mleka
- 1/3 szkl. oleju
- 1 łyżka (ja daję do zupy) proszku do pieczenia, lub z sodą pół na pół
- 2 jajka
- szczypta soli.

Jedna uwaga: Białka ubić na początku, resztę składników połączyć, na koniec dodać ubite białka, ale bardzo delikatnie, żeby ciasto pozostało puszyste :) i przysłowiowy Wuala!

Ostatnia edycja:
Dobra,
Orchidea, ale takiego bardziej przypieczonego?... no i z czym?..
Corin - kto tu zagląda ten tak wygląda : :wściekła/y:
Garbi, a dla Ciebie z dżemem? czy polewą?

reklama